İyi banyolar

Güncelleme Tarihi:

İyi banyolar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 1999 00:00

Haberin Devamı

Zinde ve güzel olmak için... Bedeni ve ruhu gevşetip rahatlamanın zamanı! Aylık moda dargisi ‘burda’ banyonun zevkine davet ediyor. İster her gün yıkanın ister yalnızca hafta sonlarında ama şu kuralı bilmenizde yarar var. Cildinizin iyiliği açısından yıkanma suyunun ısısı 36, 37 dereceyi geçmemeli ve banyo küvetinde en fazla 15 dakika kalmalısınız. Çünkü biraz paradoks gibi gelse bile su cildin nemini alır. Derinin yüzeyi kabarır ve koruyucu film tabakası gider, yeniden yapılanması için de en az iki gün gereklidir.

Köpük, yağ ya da krem

Banyo sütleri çok çeşitli olduğundan önemli olan aktif temizleyici maddesinin yumuşak ve pH değerinin sağlıklı bir cilde uygun olmasıdır. Banyo köpükleri özellikle kuru ciltler için pek ideal değildir. Ama yine de kendinizi bu zevkten yoksun bırakmak istemiyorsanız az köpürenini ve kuru ciltlere uygun olanını seçmelisiniz. Banyo yağları ve kremleri ise cildi kremlemeye gerek bıraktırmayın kozmetik ürünleridir.

Banyo kokuları

Bitki ve otlardan elde edilen yağlar yalnızca burun ve ciğer gibi solunum yollarından değil, doğrudan deri tarafından da vücuda alınır ve genel durumumuzu olumlu yönde etkiler. Limon, portakal ve şeftali gibi meyve esansları insanı canlandırır, gül, papatya ve ıhlamur esansları gevşetir, okaliptüs, kekik, adaçayı esansları solunum yollarını açar, kasları gevşetir.

KADİFE CİLT

Yıkanmadan önce lifli bir eldivenle bedeninize kuru fırça masajı yapın. Bu tip yıkanma malzemesi deriyi hafifçe okşayarak kan dolaşımını harekete geçirir. .

BANYO MALZEMESİ

Vücudunuzu ovalamak için vücut ve yüz fırçasıyla ponza taşı. Gevşemek için bitkisel yağlar, temizlenmek için yumuşak bir sabun ve kremlenmek için vücut sütleri.

CİLT BAKIMI

Vücudunuzu temizlerken yüzünüzü unutmayın. Bunun için ister yüz sabunu ister köpüren temizleyici jel kullanabilirsiniz.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!