İsteyene bira festivali isteyene konser isteyene şarap turu

Güncelleme Tarihi:

İsteyene bira festivali isteyene konser isteyene şarap turu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2009 00:00

Do Break, Avrupa’ya değişik konseptli geziler düzenleyen bir şirket. Konserler, müzik festivalleri, şarap tadımları ya da başka bir kültürel izin peşinden giden Do Break, üç kuzen tarafından kuruldu. Bugüne kadar Almanya’nın meşhur bira festivali Oktober Fest, Pinkpop müzik festivaline grup götürdüler. Sırada Coldplay konseri, Tomatine Festivali ve Londra’nın meşhur Nothing Hill Karnavalı var.

Do Break, ailesi Alanya’da otelcilik yapan üç kuzen olan Berrin (29), Ayşe (29) ve Sevtap Baş’ın (30) İstanbul’da kurduğu bir şirket. İstanbul’da okuyup bir süre değişik işlerde çalıştıktan sonra aile sektörüne yönelmişler. İşe 2007 Haziran’ında iç piyasaya hitap eden bir tur operatörünün yetkili acentesi olarak başlamışlar. Bu arada Almanya’da her yıl ekim ayında yapılan bira festivali Oktober Fest’e bir grup götürüp, İspanya’ya Madrid’in mezeleri ve gece hayatını anlatan bir konsept tur yapmışlar. Do Break kurucu ortağı Berrin Baş (29), sonrasını şöyle anlatıyor: “Çok olumlu geri dönüşler aldık. Etrafımızda zaten yurtdışına çıkan, artık standart turlara gitmek istemeyen, biraz daha keşfetmek isteyen kişiler var. Konserler, şarap tadımları olabilirdi. Meraklıları ortak noktada buluşturup 15-20 kişilik gruplarda, sosyal etkileşimin de bulunduğu ortamlar yaratmak istedik. Geziye gelen diğer kişilerle tanışıp birlikte olmaktan da keyif almalarını amaçladık.”

SOSYAL İLETİŞİM DE AMAÇLANIYOR

Böylece www.dobreak.com sitesi bu yılın mart ayında açıldı. Şirketlerine, “kısa bir ara vermek” anlamına gelen “Do Break” ismini vermişler. Zaten turlarını da ağırlıklı olarak perşembe-pazar günleri arasında yapıyorlar: “Do Break farklı seyahat deneyimlerini, benzer merakta kişilerle birlikte yaşamak isteyen, hem keşfetmek, hem de yeni bir şey öğrenmek isteyenlere sunduğumuz bir hizmet. City-break, festival-break, concert-break gibi kaçışlar yapmak, nefes almak, ara vermek... Konsept turlar genelde farklı veya uzak bir destinasyonla öne çıkıyor. Ya sadece kültür ağırlıklı ya da sadece rehberiyle farklılaşmaya çalışan turlar olabiliyor. Bizi farklılaştıran şey destinasyon değil, bir temamızın olması. Kişi sayımız da belli bir sosyal etkileşimi sağlayacak sınırda ve tema gelecek kişileri doğal şekilde filtreliyor. Rehberlik de bizim için önemli. Örneğin İspanya’ya gidiyorsak rehberliğimizi İspanyol biri yapsın istiyoruz. Tabii bu kişi orada doğma büyüme bir Türk de olabilir. Yereli çok iyi bilen, kitaplarda okuyamayacağımız bilgiler veren kişiler, gittiğimiz yerleri görmemizi değil yaşamamızı sağlıyor.”

COLDPLAY KONSERİ YAKLAŞIYOR

Sitede şu an sunulan 20’ye yakın aktivite var. Özellikle festivaller renkli görüntüleriyle ilgi çekici. Yıl boyunca yapılan festivaller arasında İtalya’da yapılan domates savaşları ile ünlü La Tomatina festivali, Londra’da yapılan Nothing Hill Karnavalı, Budapeşte Sziget müzik festivali gibi organizasyonlar var. Şeker Bayramı’nda gidilecek bu yılın Oktoberfest’i ve eylül başında Barselona’da yapılacak olan Coldplay konseri de yakın zamanda gidilecek organizasyonlardan.

İSPANYA’DA İDDİALIYIZ

Do Break’in gezi rotaları şu anda Avrupa ile sınırlı. İşletmeciler özellikle İspanya’da bir dönem yaşadıkları için, oradaki organizasyonlarda iddialı olduklarını söylüyorlar. Turlarda kişi başı ücretler 600-900 Euro arası. Coldplay konseri için 600 ve 800 Euro’luk iki seçenek, Oktober Fest için de 790 Euro’luk ücretler belirlenmiş. Ücretlere otel, kahvaltı, uçak bileti, şehir gezileri, ilgili aktivite bileti, transferler ve seyahat sigortası dahil.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!