İstediğin meyveyi seç, 3 dakikada dondurma olsun

Güncelleme Tarihi:

İstediğin meyveyi seç, 3 dakikada dondurma olsun
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2008 00:00

Ice Angel adlı marka, dondurmayı en doğal halinde sunmayı hedefliyor. Alışveriş merkezlerinin yeni gözdesinin sloganı, "dalından dondurma". Stantlarından birine gidiyor, taze meyveleri seçiyor ve gözünüzün önünde dondurmaya dönüşmesini izliyorsunuz. Bu ilginç icadın arkasında da bir Türk girişimci var: Kerem Canatar.

Taze meyveler ve doğal bileşenlerle gözünüzün önünde üç dakikada dondurma üretildiğini hayal edin. Bunu sağlayan özel makinenin fikir sahibi Kerem Canatar (27). Bahçeşehir Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. Üç yıldır yiyecek ve içecek sektöründe yeni bir şeyler yapmak, fark yaratmak için kafa yoruyordu. Bir gün marketlerdeki ve bakkallardaki donduruculardan aldığı dondurmaların belki de aylardır o raflarda beklediğini düşündü. Piyasada pek çok büyük dondurma markası olmasına rağmen henüz insanların gözünün önünde dondurma üretip satan bir marka yoktu. Canatar, fikrini gerçekleştirmek için hemen kolları sıvadı.

Bu basit ama zeki fikri hayata geçirmek için firmalarla görüşmeye başladı. İlk önce demo makineler üretildi. Deneme yanılma yöntemleriyle kısa bir süre sonra sonuca yaklaşılmaya başlandı. Canatar da, hayalindeki makinenin gerçeğe dönüşeceğini anlayınca, marka haklarından dondurma yapım tekniklerine kadar bütün patent haklarını alabilmek için Buz Gıda isimli bir şirket kurdu. Sonunda istenilen malzemeyi soğutarak donduran makine üretildi. Ardından İtalya’dan dondurma şefleri getirildi, ideal dondurma tadına ulaşıldı.

Fakat ortada bir sorun vardı: Makine bir porsiyon dondurmayı 10 dakikada üretiyordu. Kimsenin bir makinenin başında 10 dakika beklemeyeceğini düşünen Canpolat çalışmaları hızlandırdı ve 2-3.5 dakika arasında istenilen ürünü dondurmaya çeviren alet ortaya çıktı.

YOĞURTTAN SUSAMA NANEDEN KARPUZA

En büyük özelliği içeriğinin tamamen doğal olması olan dondurmalar, günlük taze meyveler ve su-süt tozu karışımından başka hiçbir kimyasal madde, gıda boyası içermiyor. Ice Age stantlarında 20’nin üzerinde dondurma çeşidi bulunuyor. Meyve seçenekleri arasında muzdan kiviye, karpuzdan portakala kadar akla gelebilecek her tür mevcut. Tek yapmanız gereken canınızın çektiğini seçip meyvenizin dondurmaya dönüşmesini izlemek. Tek seçeneğiniz meyve değil. Ice Angel’da en çok ilgiyi, susam, ekstra kahve, ABD sakızı, nane, krem çikolata ve yoğurttan yapılan dondurmalar görüyor. Kornet tabak veya külahta sunuluyor. Bir porsiyon, yani 250 gramlık üç top dondurmanın fiyatı 5 YTL. Çilek, muz gibi meyveler daha kısa sürede hazırlanırken, susamlı ve sakızlı olanlar biraz daha zaman alıyor. Şimdilik bu dondurmaları İstanbul’da Bahçeşehir Prestige, Zeytinburnu Olivium, Bahçelievler Metroport ve pazartesi gününden itibaren Levent Metrocity alışveriş merkezlerinde tadabilirsiniz. Franchise sistemi de başlatan Buz Gıda’da dondurma üreten stantların fiyatı 50 bin dolar. Kerem Canpolat, kış ayları için yeni projeleri olduğunu söylüyor: "Sıcak, erimeyen özel bir dondurma fikri üzerinde çalışıyorum. Ekim ayından itibaren satışı başlayacak. Ayrıca dondurma makinelerini evlere sokma gibi bir düşüncem de var."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!