İstediğim pozisyondayım ve özgürüm çünkü...

Güncelleme Tarihi:

İstediğim pozisyondayım ve özgürüm çünkü...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2009 14:25

Dünyanın en ünlü modellerinden Claudia Schiffer, reklam kampanyalarında yer aldığı Alberta Ferreti parfümünün Londra’daki tanıtımında Hello’ya konuştu.

Haberin Devamı

Claudia Schiffer / Foto Galeri

Claudia, 40 yaşına girecek olmanın nasıl bir duygu olduğunu da dergiye verdiği röportajda anlattı.

Önümüzdeki yıl 40 yaşında oluyorsun ve iş hayatında hiç olmadığın kadar isteklisin...
- Evet, bu gerçekten müthiş bir duygu. İlk başlarda çok çalıştım ve şu an istediğim pozisyondayım, çünkü istediğim işi seçebilme özgürlüğüne sahibim. Aileniz varken istediğiniz işi seçebilme özgürlüğüne sahip olabilmek çok önemli.

40 yaşında olmakla ilgili ne hissediyorsun?
- Pek umursamıyorum. Aldığım her kararda dönüp kendime soruyorum: Bu benim için iyi olacak mı, ailem için hayatım için iyi bir karar mı... Yakın arkadaşlarımla hemen hemen aynı yaşlardayız ve hepimiz aynı şekilde görünüyoruz. Bu yüzden hiçbirimiz “Acaba yaşlanıyor muyum?” diye düşünmüyoruz. Şu an 20 ya da 30 yaşında olduğumdan çok daha iyi hissediyorum kendimi. Eğer birileri “Bir sihirle seni tekrar 20 yaşında yapabilirim” dese, inanın istemem.

Haberin Devamı

KIYAFETIM OYUNCULARI GÖLGEDE BIRAKTI

Tasarımcı Alberta Ferreti’nin ilham perisi olmakla ilgili neler hissediyorsun?
- Alberta’yı uzun yıllardır tanıyorum ve birçok projede bir araya geldik. 1988 yılında onunla çalışmıştım ve onun hayranlarından biriydim. Sadece kadın olarak değil, bir tasarımcı olarak... Bugüne kadar onun imzası olan birçok tasarımı giydim. Ilk parfümünün reklam kampanyasının yüzü olmamı teklif ettiğinde hemen evet dedim.

Geçtiğimiz yıl Venedik Film Festivali’nde Alberta Ferretti imzalı elbisenle ışıl ışıl bir görüntün vardı....
- Metalik gri, uzun şifon bir tuvaletti. Gerçekten çok güzeldi. Öyle ki, festival organizatörlerinden mektup bile geldi. Kıyafetin fazla dikkat çektiğini, bu nedenle de oyunculara ve filmlere yeterli özenin gösterilmediğini söylediler.

GENÇ MODELLER SÜREKLİ PARTİDE

Yeni jenerasyondaki modellere ne gibi tavsiyelerde bulunursun?
- İşlerini çok ciddiye alsınlar. Birçok genç modeli sürekli partilerde görüyorum. Eğer uzun vadede başarı elde etmek istiyorlarsa çok çalışmalı ve kariyerlerini ciddiye almalılar. Disiplinli olmalı, zamanında işine gitmeli, en iyi şekilde görünmeli ve kendine çok iyi bakmalılar. Cindy Crawford, Linda Evangelista ve Christy Turlington bugün hâlâ en çok aranan modeller arasında. Çünkü çok profesyoneller.

Haberin Devamı

Dünyanın birçok yerine seyahat ettin. Peki neden yaşamak için Londra’yı tercih ettin?
- Londra’yla ilgili her şeyi çok seviyorum. Çocuk büyütmek için harika bir yer. Büyük bir şehirde olduğunuzu hissediyorsunuz, bir yandan da o kadar çok parkları ve yeşil alanları var ki kendinizi bir anda küçük bir kasabada gibi hayal edebiliyorsunuz.

YEMEK YAPMAYI ÖĞRENMELİYİM

40’ıncı doğum gününle ilgili herhangi bir planın var mı?
- Daha herhangi bir plan yapmadım ama ailemin ve yakın arkadaşlarımın olduğu özel bir şeyler düşünüyorum.

Yeni yılda yapmak istediklerin neler?
- Yemek yapmayı öğrenmek istiyorum. UNICEF yararına çalışmalarımı sürdürmek istiyorum. Daha önce Afrika’ya bir seyahatim olmuştu aşıya dikkat çekmek amaçlı. Bana ihtiyaçları olduğu zaman yine yardımcı olmak istiyorum.

Haberin Devamı

Noel için bir planın var mı?
- Her zaman aynı. Suffolk’daki evimizde tüm ailemle birlikte vakit geçirmek istiyorum. O evi geleneksel Alman stilinde dekore etmeyi çok seviyorum. Almanya’dan birçok el yapımı Noel süsü alıyorum. Noel,7de oradayım yine.

ORGANİK GIDALARI TERCİH EDİYORUM

Formda kalmayı nasıl başarıyorsun?
- Organik gıdaları tercih ediyorum. Taze sebze ve meyve yemeye özen gösteriyorum. Balık ve et de benim için vazgeçilmez. Bu arada pilatese başladım. Gerçekten vücudumda büyük değişiklikler oldu. 20 ya da 30 yaşlarımda çok fazla sporla iç içe değildim. Şu an David Higgins’le birlikte çalışıyorum. Ilk defa spor yaparken eğleniyorum diyebilirim. Müzik eşliğinde spor yapıyorum.

Haberin Devamı

Bize verebileceğin güzellik sırların var mı?
- Çok genel şeyler... Bol bol su içiyorum. Güzellik bakımlarında gerçekten beni mutlu edecek bakımları tercih ediyorum. Meşgul bir anneyseniz, kendiniz için bir şeyler yapabilmek gerçekten çok önemli oluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!