İşte yeni milli forma

Güncelleme Tarihi:

İşte yeni milli forma
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2006 00:00

Yeni rakamlar Türk motiflerinden esinlenildi. Eski kırmızıya daha koyu bir kırmızı ton eklendi. Nike 14 ülkenin futbol milli takımının kıyafetlerini yeniden tasarladı. Bu ülkelerden 8’i 2006 Dünya Kupası’nda yarışmaya hak kazanmıştı. Geçen hafta bu 8 takımdan birer futbolcu, yeni kıyafetlerini Berlin Olimpiyat Stadı’nda bir basın toplantısıyla dünyaya tanıttı.

Nike, Dünya Kupası’na katılmayan Fas, Türkiye, Rusya, Belçika, Yeni Zelanda ve Hindistan’ın da milli takım kıyafetlerini yeniledi. Berlin’de 200’den fazla yabancı gazetecinin katıldığı basın toplantısında Türk milli takımının forması, büyük bir ekrana yansıtılan Yıldıray Baştürk’le tanıtıldı. Yıldıray’la beraber bir Türk bayrağı ve bir Türk kilimi de ekrana geldi.

KOYU KIRMIZININ AĞIRLIĞI

Nike’ın tasarladığı formalar iç saha ve deplasman olmak üzere ikiye ayrılıyor. İç saha formalarında eski formada kullanılan bayrak kırmızısı rengi var, ama yenilik olarak daha koyu kırmızı bir ton da kullanıldı. Her iki kırmızı birbirine geçişli olarak kullanılıyor. Bu yaklaşımı en belirgin olarak tişörtte görmek mümkün. Kollardan biri eski kırmızı diğeri koyu kırmızı. Göğsün sol kısmında Türk bayrağı beyaz zemin üzerine yerleştirilmiş. Şortun kenarlarında da yeni koyu kırmızı ton kullanılıyor.

Deplasman formasında ise Türk bayrağının diğer rengi olan beyaz var. Onda da aynı prensiple beyaz ve açık gri renkler geçişli olarak kullanılmış.

CİLDİ KURU TUTAN TEKNOLOJİ

Oyuncu numaraları diğer bir yenilik. Rakamların karakterinde Türk mimarisinden ve tekstil tasarımcılığından ilham alındı. Karakter, keskin ve sivri kemerleriyle Türk motiflerini yansıtıyor. Oyuncuların numaraları hem iç hem de deplasman formalarında önde ve ortada, şortlarda ise sol bacakta.

Malzeme olarak terin vücuttan uzaklaşmasını ve kumaşın yüzeyine çıkarak kolayca buharlaşmasını sağlayan Nike Sphere Dry kullanıldı. Tişörtün iç tarafındaki kabartılar, kumaşla cilt arasında boşluk bırakarak yapışmayı azaltıyor, cildin kuru kalmasını sağlıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!