İşte Türkiye'nin en iyi balık lokantaları

Güncelleme Tarihi:

İşte Türkiyenin en iyi balık lokantaları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2002 02:23

Türkiye'nin En İyileri listemizde bu hafta balık lokantaları var. Büyük jüri'nin her biri yine bu listeye girmeye değer buldukları beş balık lokantasının adını verdi, ortaya en iyi on balık lokantası ile en iyi ikinci on balık lokantası listeleri çıktı. İşte Türkiye'nin en iyi balık lokantaları.

KIYI

Şener Şen, Hülya Avşar Ajda Pekkan müdavimi


12:00-24:00 arası servis veriyor. Rezervasyon gerekli. Fiyatlar yemeğe ve gününe göre değişiyor. CD'den müzik çalınıyor. Ajda Pekkan, Hülya Avşar, Şener Şen, Kadir İnanır müdavimleri arasında. Sahibi Hüseyin Gündoğan servisle bizzat ilgileniyor. Jüri üyelerimiz Tuğrul Şavkay ve Güngör Uras servis kalitesini, Mustafa Oğuz küçük ızgara balıklarını övüyor. İstanbul Tarabya, (0212) 262 00 02

DENİZ

Sigara içmeyen müşteriye ayrı bir bölüm ayrıldı


12.00-24.00 arası servis veriyor. Rezervasyon gerekli. Bir kişi balık, salata, kalamar, içki, meyve ve tatlı dahil 25-35 milyon lira arasında hesap ödüyor. Ali Sirmen balıkciğeri ve deniz börülcesini, Ali Esad Göksel ise süreklilik ve fiyat-kalite oranını övüyor. Metin Çelikkaya'nın işletmeciliğini yaptığı lokantada sigara içmeyenler için özel bir bölüm var. Alsancak, İzmir (0232)- 464 44 99 - 422 47 52 - 422 06 01

HİSAR İSKELE

İstavrit burada yenir


12:00-02:00 arası servis veriyor. Rezervasyon gerekli. Fiyatlar kişi başı 40-70 milyon arasında. CD'den müzik çalınıyor. Kadir İnanır, Ufuk Söylemez, Sakıp Sabancı, Emel Sayın müdavimleri arasında. Ortaklar Turan Tekgöz ve Haydar Aydın, Ramazan Dursunkaya şefliğinde hizmet veriyor. Marine balık, kalamar ızgara ve çikolata sufle denenmeli. Mehmet Yaşin kabukluları, Ali Sirmen ise ara sıcak olarak verilen istavritlerini övüyor. Rumelihisarı, İstanbul (0212) 263 29 97- 257 86 97

ALİ BABA

Tuzda balık ustası


12:00- 24:00 arasında servis yapılıyor. Kişi başı yaklaşık 50 milyon lira. CD'den müzik çalınıyor. Türkan Şoray, Ahmet Altan, Deniz Baykal, Çağla Şikel müdavimleri arasında. Sahibi Ertuğrul Karabulut Şükrü Deveci şefliğinde hizmet veriyor. Tuzda balık ve kırlangıç buğlama mutlaka denenmeli. Güngör Uras zengin balık mönüsünü övüyor. İstanbul, Bebek.(0212) 263 34 47-263 36 69

BALIKÇI HASAN

Lakerda dediğin burada


12:00-24:00 arası servis yapılıyor. Gündüz dahil rezervasyon gerekiyor. Müzik yok. Fiyatlar kişi başı 25 - 40 milyon lira arasında. Tarık Akan, Hüner Coşkuner, Muazzez Abacı müdavimleri arasında. Şükrü Şahin şefliğinde hizmet veriyor. Tuğrul Şavkay ve Mustafa Oğuz’un da övdüğü lakerda mutlaka denenmeli. Yeşilköy, İstanbul (0212) 573 83 00

BEBEK

Her dem taze balık


12:00-02:00 arası servis yapılıyor. Akşam gitmek için rezervasyon gerekli. Fiyatlar 15-30 milyon lira arasında. Müzik yok. Tansu Çiller, İbrahim Tatlıses müdavimleri arasında. Sahibi Hüdaverdi Talay Bahattin Yeşilordu şefliğinde hizmet veriyor. Mustafa Oğuz ‘‘her dem taze balık’’larını övüyor. Sarıyer, İstanbul, (0212) 262 08 89

DOĞA BALIK

Balığın yanında Kazdağı otları


12:30-01:30 arası servis yapılıyor. Manzaralı masalar için rezervasyon gerekiyor. Fiks mönü yerli içki dahil 35 milyon lira. CD'den müzik çalınıyor. Ayşe Arman, Deniz Akkaya, Sezen Aksu müdavimleri arasında. Sahibi İbrahim Soğukbağ ve Cemal Koparan şefliğinde hizmet veriyor. Kazdağı'ndan getirilen otlardan yapılan salatalar mutlaka denenmeli. Mehmet Yalçın palamut takoz ızgarasını, Ali Sirmen balık pişirmedeki ustalığını övüyor. İstanbul, Cihangir. (0212) 293 91 43. www.dogabalik.com.tr

İSKELE

Deniz mahsulleri güveci atomu mutlaka deneyin


Hafta içi 13.00-15.00 ve akşam 18.00-24.00 arası, hafta sonu 13.00- 24.00 arası servis veriyor. Rezervasyon kesinlikle gerekli. Uğur Dündar, Aziz Yıldırım, Hülya Koçyiğit ve Hülya Süer müdavimleri arasında. Fiyatlar kişi başı 40-45 milyon lira. Atom adı verilen deniz mahsulleri güvecini ve levrek ızgarayı mutlaka denemek lazım, Sahibi Osman Çolak servisle bizzat ilgileniyor. Hülya Ekşigil ve Ali Esad Göksel servis ve balıklarını övüyor. İstanbul, Çengelköy. (0216) 321 5505

İSMET BABA

Izgaraları bir harika


12:00-10:00 arasında servis yapılıyor. Rezervasyon gerekiyor. Fiyatlar kişi başı 20-25 milyon lira. Müzik yok. Mustafa Koç, Harika Avcı, Kenan Işık, Uğur Yücel müdavimleri arasında. Sahibi Ruhi Dökmener Abdullah Yılmaz şefliğinde hizmet veriyor. Izgaralar mutlaka denenmeli. Mehmet Yalçın yufka ve peynirle hazırlanan rulo böreklerini övüyor. Kuzguncuk, İstanbul. (0216) 341 33 75

FİLİZ

Lüfer filetosu meşhur


12:00-24:00 arası servis yapılıyor. Rezervasyon gerekiyor. Fiyatlar kişi başı 20-50 milyon lira. Gruplara fiks mönü var. Şevket Altuğ, Zülfü Livaneli, İlker Tuncer müdavimleri arasında. CD'den müzik çalınıyor. Sahibi Ahmet Bekiroğlu müşterilerle bizzat ilgileniyor. Lüfer filato ve patlıcan salata mutlaka denenmeli. Tarabya İstanbul, (0212) 262 05 44, www.filizrestaurant.com.tr

GURMELERDEN OLUŞAN BÜYÜK JÜRİ SEÇTİ

Tuğrul Şavkay

Yemek kültürü yazarı gazeteci

Mehmet Yalçın

Gusto Dergisi Genel Yayın Yönetmeni

Atilla Dorsay

Sinema eleştirmeni ve gurme

Engin Akın

Yemek kitabı yazarı ve gurme

Ahmet Örs

Gurme ve Gusto Dergisi yazarı

Mehmet Yaşin

yediklerini yazarak paylaşan gezgin yazar

Mustafa Oğuz

İşadamı kimliği gurmeliğini gölgelemeyen

Ali Sirmen

Damak tadının sayılan kılavuzu gazeteci

Ali Esad Göksel

Mimar, gurme, yazar

Hülya Ekşigil

TV'de yemek programcısı
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!