İşte Türk tipi korku filminden çıkanlar

Güncelleme Tarihi:

İşte Türk tipi korku filminden çıkanlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2003 01:45

Medreseler, mollalar ve irtica, gençleri konu alan bir Türk filminde, gençlerin kabusu olarak beyazperdeye yansıdı. Korku filmi olarak çekilen ‘‘Okul’’daki öğrencilerin korkulu düşleri arasında medreseler ve mollalar yer aldı. Korku dolu hayaller gören öğrenciler, mollanın gazabından korunmaya çalışıyorlar.

Yıllar önce ‘‘Sır Dosyası’’ isimli fantastik-korku dizisini çeken Durul-Yağmur Taylan kardeşler, şimdi de psikolojik-korku tarzında bir sinema filmi olan ‘‘Okul’’a imza atıyor. Geçtiğimiz günlerde Sinan Çetin-Plato'nun yapımcılığında çekimlerine Kabataş Lisesi ve Vefa Lisesi'nin bahçesinde başlanan, Doğu Yücel'in ‘‘Hayalet Kitap’’ından senaryolaştırılan film, ÖSS'ye hazırlanan liselilerin başından geçen gizemli bir hikayeyi konu alıyor. Filmde öğrencilerin korkulu düşleri arasında medreseler ve mollalar yer aldı. Korkulu kabuslar gören öğrenciler, Emre Kınay'ın canlandırdığı bir mollanın gazabından korunmaya çalışıyorlar. Ocak sonunda vizyona girmesi planlanan filmin, yurtdışında düzenlenen fantastik ve korku filmi festivallerine de katılabileceği belirtiliyor.

GENÇLER BAŞROLDE

Mart ayından beri proje üzerinde çalışan ve çekimleri bir ay içinde tamamlamayı planladıklarını belirten Taylan Kardeşler, film hakkında şunları söyledi:

‘‘Yıllardır dizi çekiyoruz. Film yapmak en büyük hayalimizdi. İlk çektiğimiz ‘Sır Dosyası' da fantastik-korku öğeleri olan bir diziydi. Sinemanın bu türünü seviyoruz. Eskiden beri bizim de istediğimiz yatılı okulda geçen bir korku filmi çekmekti. Doğu, bize senaryosuyla geldi, hepimizin hayali gerçek oldu. Aşağı yukarı altı aydır film üzerine konuşuyoruz. Bu filmin starları gençler. Türk Sineması, bu filmden iki-üç star çıkaracak. Ne Deniz Akkaya, ne Emre Kınay, ne Ali Sunal, ne Ahmet Mümtaz Taylan, ne de Raga Oktay başrollerde. Film öyle 2,5 milyon dolar gibi dev bütçelerle gerçekleşmeyecek. Bütçe 600 bin dolar civarında. Biz düşük bütçeyle iyi film yapıyoruz. ’’

Filmde gizemli bir aşk da var

Filmde öğrencilerden Nehir Erdoğan (en solda) ile ‘‘Asmalı Konak’’ta da rol alan Burak Altay arasında gizemli bir aşk hikayesi de işleniyor. Filmin öteki oyuncusu Sinem Kobal (ortada).

Molla Erkan ağa

Kanal D'de yayınlanan ‘‘Yılan Hikayesi’’nin Erkan Ağa'sı Emre Kınay, filmde din öğretmeni rolüyle kamera karşısına geçiyor.

Sürpriz konuk oyuncular


‘‘Okul’’ adlı filmde, Burak Altay, Nehir Erdoğan, Cem Kılıç, Sinem Kobal, Adnan Tönel, Müge Taylan, Melisa Sözen ve Halit Ergenç gibi genç oyuncular başrolleri paylaşıyor. Filmde, Deniz Akkaya, Emre Kınay, Ali Sunal, Ahmet Mümtaz Taylan ve Raga Oktay gibi ünlü oyuncular ise konuk oyuncu olarak kamera karşısına geçiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!