İşte Matmazel'in evi

Güncelleme Tarihi:

İşte Matmazelin evi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2010 17:24

“Aşk-ı Memnu”nun Matmazel’i Zerrin Tekindor’u yaklaşmakta olan dizi finali kadar yakında açmayı planladığı serginin de heyecanı sarmış durumda... Tekindor, nihayet yalıdan çıkacak ve zamanı durdurabildiği Ulus’taki evinde o meşhur kadın tablolarını yapabilecek. Başarılı oyuncu, projenin detaylarını kendi evinde InStyle Home ekibine anlattı.

Haberin Devamı

MAALESEF (E)DNAN BEY KISMETİM DEĞİLMİŞ                

Sevilen dizi “Aşk-ı Memnu”nun iyi kalpli ama ketum karakterlerinden Deniz Hanım, nam-ı diğer “Matmazel”in evindeyiz. Köşkün gece yarısı skandallar yaşanan (!) piyano odasında gündüz gözü görmeye alışık olduğumuz hüzünlü mürebbiye o... 

Adnan Bey’e olan platonik aşkını her ne kadar bakışları ele verse de, ne fayda... “Kısmetim değilmiş (E)dnan bey” diyor gülerek Tekindor... Set, turne ve ev arasında koştururken yakalıyoruz onu. Daima kalem çektiği iri gözleri, resmettiği kadınları hatırlatıyor. Elinde yine göz kalemi var ve sete gitmek için ön hazırlık yapıyor.

SERGİSİNİ ANKARA’DAKİ SİYAH BEYAZ’DA AÇACAK            

Sabahları erkenden çekimlerin yapıldığı Sarıyer’deki yalıda oluyor. Akşamları ise tiyatroda... Bu sezon Devlet Tiyatrosu’nda kapalı gişe oynayan, Yasemina Reza’nın yönettiği “Vahşet Tanrısı”nda rol alıyor. Buradaki performansı ile geçtiğimiz gün düzenlenen Afife Ödülleri’nde En ıyi Kadın Oyuncu seçilen Tekindor, bir yandan da açılışı yaklaşmakta olan sergisine hazırlanıyor. Sergi için daha çok resim yapmak zorunda olduğunu anlatırken, mutfakta makyajını yapıyor ve “Bu sefer Ankara’da, Siyah-Beyaz Galeri’de olacak sergim” diyor.

Haberin Devamı

BU EVİN HER KÖŞESİ AYNI ZAMANDA ATÖLYE          

Ulus’ta son derece sakin bir site içinde yer alan bu apartman dairesine taşınalı yedi yıl olmuş. Burası onun Ankara’dan İstanbul’a taşındıktan sonra yaşadığı ikinci ev. ıçine tadilat yaptırmadığını, sadece duvarları boyattığını anlatıyor.        

Bej duvarları, tiyatro sahnesinden ilham aldığını söylediği o meşhur abartı giysili, takma kirpikli, bol makyajlı teatral kadın figürlerinden oluşan yağlıboya tablolar renklendirmiş.

“Daha önce atölye ve ev ayrı yerlerdeydi. Gidip gelmek yorucu oluyordu. Oğlum Hira (20) ile yeterince vakit geçiremiyordum. Baktım ki olmayacak, içinde bir odayı atölye yapabileceğim daha büyük bir yere taşınmaya karar verdim” diyor.

210 m2’lik dairede dört oda, iki banyo, mutfak ve salon bulunuyor. Dekorasyonunu ise sadelik ve rahatlık üzerine kurmuş oyuncu. “şimdi buranın böyle düzenli gözüktüğüne bakmayın. Evin her köşesini atölye olarak kullanıyorum aslında” diyor.

EN BÜYÜK KEYFİMİZ  ÜST ÜSTE FİLM İZLEMEK

Modern tarzda döşediği evinde eski eşya özellikle istememiş: “Özel çaba sarf edilmiş gibi duran dekorasyonu sevmiyorum.” Salondaki kanepesi onun vazgeçilmeziymiş. “Burada uyuklamak hoşuma gider” diyor. 

İngiltere Canterbury’deki University of Kent’te sinema eğitimi gören yönetmen adayı oğlunun DVD arşivinden seçtiği filmleri izliyor çoğu zaman orada. “Hira tam bir filmkolik. ıkimizin en büyük keyfi beraber üst üste film izlemek” diyor. Bazen o resim yaparken DJ’lik yaptığı oluyormuş Hira’nın. “Müzik işlerinden de iyi anlar bakın” diye anlatıyor gözleri parlayarak.

Hayatta ve alışverişte hızlı hareket edenlerden o. “Öyle hızlıyımdır ki, şaşırırsınız. Mağaza mağaza hiç gezmem. Önce internetten bir güzel araştırma yaparım, sonra gider alırım” diyor. Onun gibi zamanla yarışan böyle üretken birine bu hız yakışıyor doğrusu. Bu evi ise kapısını kapattığında zamanı durdurabildiği ve hiç acele etmek istemediği tek mekan onun için.

Haberin Devamı

HALI BİLE FAZLA 

Zerrin Tekindor, evinde çok ve kullanılmayan eşya sevmiyor. “Bana kalsa halı bile fazla. Ama usulen, taşınıyormuş havası olmasın diye koydum” diyor gülerek. Bu evde onun için duvardaki tablolar ve heykeller önemli. Zeynep Eren, Günnur Özsoy ve oğlu Hira’nın yaptığı heykel gibi... Oğlunun küçükken yaptığı heykeli, okuldaki sergiden satın almış. “Hira da odasındaki Shakespeare tablomu satın almıştı son sergimden. Birbirimizin işlerini yakından takip ediyoruz anlayacağınız,” diyor muzip bir şekilde.

     

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!