İşte Demirel diyeti

Güncelleme Tarihi:

İşte Demirel diyeti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2001 00:00


Yener SÜSOY
Haberin Devamı

Süleyman Demirel'in ve daha pek çok siyasinin doktoru olan Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, aşırı kilolu insanın çok rahat zayıflayabileceği, ama bunun için bilinçli ve sabırlı davranması gerektiği inancında. Akapunkturun insanı asla zayıflatmayacağını vurgulayan Prof. Müftüoğlu, şeker ve tuzun insan için en tehlikeli iki düşman olduğunu söylüyor.

İnsan yaşı, damar yaşıdır

İnsan yaşı damar yaşıdır. İnsan damarı kadar gençtir, damarı kadar yaşlıdır. Damar da içerdiği kolesterol plağı kadar gençtir veya yaşlıdır. Bunun için beslenmemizi temel olarak düşük kolesterol üzerine inşa etmemiz lazım. Bugünkü konsepte göre bir insanın faydalı kolesterolü 35'in altında, zararlı kolesterolü 150'nin üstündeyse kolesterol sorunu var demektir. Diyabetlilerin zararlı kolesterolü ise 120'in altında olmalıdır. Fast food beslenme bizi bitiriyor, hepsi kolesterol makinesi. Bitkisel hiçbir gıdada kolestrol yoktur. Sakatata hiç yaklaşmayın, resmen bir beladır. Ayrıca deli dana olayından dolayı da sakın ha. Her insan altı ayda bir kolesterolünü ölçtürmeli. Eğer sorun varsa öncelikle diyetle halledilmeli, olmazsa ilaca yönelinmeli. Çünkü kolesterol ilaçların özellikle karaciğer üzerinde ciddi yan etkileri var. 12 haftalık diyete rağmen düşmezse Omega 3 gibi doğal düşürücücüler kullanılabilir. Bu da işe yaramazsa o zaman doktor nezaretinde gerekli ilaçları kullanalım, asla komşu tavsiyesiyle değil. Bir insan günde en fazla 200 mg. kolestrol alabilir. Bir yumurta ise 250 mg kolesterol içerir. Yumurta büyüme çağında çocuklar için yararlı. İsteyen beyazını yesin, kolesterolü sıfır. Mayonez de bu konuda tam bir bela. Bütün bunlara karşın kolesterolsüz bir yaşam mümkün değil. Çünkü kolesterol cinsel hormonların temel yapı maddesi. Kolesterolü çok düşürseniz cinsel hormon sentezinde ciddi problemlere yol açabilirsiniz.

12 haftada 12 kilo vermeniz mümkün

SABAH

1 kibrit kutusu büyüklüğünde az yağlı beyaz peynir,6 adet siyah veya yeşil zeytin, 1 dometes, 1 orta boy greyfurt, 1 ince dilim kepekli ekmek

ARA

2 adet tuzlu bisküvi

ÖĞLE

1 adet ızgara tavuk köfte,1 porsiyon zeytinyağlı sebze yemeği, yarım su bardağı az yağlı yoğurt, yağsız salata, 1 ince dilim kepekli ekmek

ARA

1 orta boy portakal

AKŞAM

1 köfte büyüklüğünde ızgara balık veya tavuk, 1 kase çorba,1 porsiyon az yağlı sebze yemeği, yağsız salata, 1 ince dilim kepekli ekmek

ARA

1 küçük boy elma.

TATLI VE TUZLUYLA İLİŞKİNİZİ KESİN

Şeker ve tuz insanoğlunun kendini bitirmek için ürettiği en büyük iki düşman. Hastasının tatlı ve tuzluyla ilişkisini kesen doktor, onun ömrünü 10 yıl uzatıyor demektir. Bebeğin bir sene beslendiği anne sütüne tuz, şeker ilave ediyor muyuz? Büyüme çağımızda ihtiyacımız olmayan maddelere tükendiğimiz dönemlerde niye ihtiyacımız olsun? İlle de sosyal bir tat olarak almak istiyorsanız olabilir. Tatlıyı beslenme aracı olarak kullanmak son derece büyük yanlıştır. Tuz kendi hacminin on katı su çekiyor. Günlük tuz ihtiyacımız 2,5 gr civarında. Unutmayın ki elmadan bile tuz alıyoruz. Kaldı ki tuz diye bir şey yok, sodyum var.

ALTERNATİF TIP ÖNEMLİ

Güncel tıp çok fazla mekanize olduğu için, insana insan olarak değil, tamir edilmesi gereken bir cihaz gibi bakıyor. Böyle olunca insanlar alternatif tıbbın kendilerini daha çok dinlediğini, ikna ettiğini gördüler. Alternatif tıbbı bizim kontrolümüz altında devam ettirmek varken niye dışlıyoruz? Yeni milenyumda alternatif tıp ile güncel tıp birleşmek zorunda. İnsana artık sadece makine tamircisi gözüyle bakmamalı. Paris ve Lozan'da yaşlılığı önleyen, geciktiren ve yaşamı uzatıcı tıpla uğraşmaya başlayınca gördüm ki insan yaşamı ruhsal yapıyla da alakalı.

DİYABETLİLER LİGHT’LARA DİKKAT

Diyabet bütün dünyada salgın hastalık gibi yayılıyor. Diyabeti yaşlılığın doğal bir parçası olarak görenler de var. Diyabetli hastalara en son sevindirici haber insülinün çok yakında toz şeklinde solunum yoluyla verilecek olması. Şunu hiç unutmayalım ki, şekeri düşüren hiçbir bitki, ot, çöp yoktur. Sindirime kolay ve iyi gelen herşey şekeri de rahatlatır. Nar şerbetini, kekik suyunu iç ama verilen ilacını bırakmamak koşuluyla. Ayrıca bir gıdanın light olması onun şekeri yok anlamına gelmez. Light baklava, light helva olmaz, olsa olsa şekersiz baklava olur. Şeker yok ama içindeki susamın, fındığın yağları aynı. Sadece diyet reçel mantıklı olabilir.''

AKUPUNKTURLA ZAYIFLANMAZ

Hiçbir mucize diyete inanmayın. Akupunkturcu kulağa küpe takar, ama sonunda salatalık, domates yedirip soda içirir. Bunları yedikten sonra kulağa küpe taktırmaya lüzum yok. Yok ille de taktırmak istiyorsanız taktırın. Akupunkturcuya o parayı verdikten sonra zayıflamamak mümkün değil, çünkü hepsi parayı peşin alıyor. Pozitif tıpta akupunktur'un yeri yok. Benimle beraber varsa kabul ederim. Yani önce 1200 kalorilik gıda verdiğini kabul edecek, sonra istediği çiviyi takacak. Akupunktur zararlı değil ama, bir şeker hastasını zayıflatacağım diye onun diyetini bozup öldürmesin. Şunu asla unutmayalım, az yemeden zayıflamak asla mümkün değildir.

SÜT MUCİZEDİR YUMURTA DEĞİL

Çikolata insan sağlığının en büyük belalarından biri. İçindeki stearik asit vücuda en çok zararı olan kötü yağ asitlerinden biri.

İnsan vücuduna en zararlı 3 bitkisel yağ, avokado, hindistancevizi ve palmiye yağıdır. Bunlar çikolatalarda, pastalarda, cipslerde katkı maddesi olarak kullanılıyor.

Kafein düşmanıyız, hatta çaydaki tein'in de. Onların yerine yeşil çay, ada çayı için. Lezzetli ve güzel olan şeyler ya sağlığa zararlıdır ya da dinen yasaktır.

Mucize meyve yok. Meyveyi kendi sorunlarınıza göre seçin. Örneğin hipertansiyonunuz varsa potasyumdan yana zengin olan muz, kayısı, siyah erik yiyin.

İnsan ateşi bulduktan sonra et yemeye başladı. Aslında vejetaryenlik daha akıllı ve mantıklı. Bitkisel protein insanın dostudur. Mercimek, fasulye, baklayı sofranızdan eksik etmeyin.

Süt bir mucizedir, yumurta bir mucize değildir.

Fransız mutfağı lezzet mutfağıdır, ama sağlık mutfağı değildir. Sağlıklı olan Akdeniz mutfağıdır.

Yan etkisi olmayan hiçbir ilaç yoktur. İlaç gülse, yan etkisi dikendir. Zarar ise dikenden tetanoz kapmaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!