İşte Başbakan ve eşinin kaçamak yaptığı restoran

Güncelleme Tarihi:

İşte Başbakan ve eşinin kaçamak yaptığı restoran
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2009 00:00

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi geçen hafta Bodrum-Gümüşlük’te kaçamak yaptı. Gidilecek yeri Başbakan seçti ve eşi Emine Hanım’ı Gümüşlük’ün en romantik restoranı Mimoza’ya götürdü. Denize sıfır masada kumların üstünde baş başa yedikleri bu yemekten lokantadaki diğer müşteriler hariç kimseciklerin haberi olmadı, Başbakan bütün medyayı ters köşeye yatırdı.

Mimoza, Gümüşlük Yalı mevkiinde, bu meşhur koyun en meşhur lokantası. 1997’den beri, yaz-kış 365 gün sabah 09.00 gece 03.00 açık. Mekan 200 kişilik ama sahibi Fikret Alphan kaliteyi daha da artırmak için kapasiteyi azaltmaya uğraşıyor. Sezen Aksu, Adnan Polat, Hülya Avşar, Sibel Can, Fatih Terim gibi ünlü müdavimleri var. Bu müdavim listesine geçen hafta Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Hanım da katıldı. Başbakan Mimoza’yı kendisi duymuş. Sahibi Fikret Bey’in anlattığına göre de pek memnun kalmış, mutlaka yine geleceklerini söylemiş.

Başbakan karides salatasına, Emine Hanım kabak çiçeği dolmasına bayılmış. O sırada lokantada başka müşteriler de varmış ama kimse masasına giderek çifti rahatsız etmek istememiş. Ama yemek sonunda çiftin lokantadan aracına gitmesi yoğun ilgi yüzünden 45 dakika sürmüş.

Yaklaşık 2 saat süren yemeğin ardından Erdoğan çifti hesap ödemiş. “Yahu koskoca Başbakan mekanınıza gelmiş, hesap mı aldınız?” diye soruyorum, Fikret Bey “Başbakan ısrarla hesabı ödemek istediğini söyleyince, ne yapacağımızı şaşırdık” diyor. Ama giderlerken Erdoğan çiftine bir tepsi baklava hediye etmişler. Fikret Bey nuh diyor, peygamber demiyor, devletludan ne kadar hesap aldığını söylemiyor. Ben size bir tüyo vereyim: Mimoza’da kişi başı 90-100 lira gibi bir hesap ödeniyor. (252) 394 31 39.

MÜDAVİMLERİ MİMOZA’YI ANLATIYOR

Diğer restoranlarda otururken önünüzden gelip geçen tanıdıklara selam verme mecburiyeti var. Ama Mimoza’ya giderseniz, önünüzden kimsenin geçme ihtimali yok, çünkü Mimoza Gümüşlük sahilin en sonundaki nokta.

Fenerlerle ve denizin içine koydukları aydınlatmalarla nefis bir akşamüstü ambiansı yaratılmış. Masanıza kızarmış ekmeleriniz geldiğinde, afiyetle yemek yerine, neredeyse ayaklarınızın dibinden geçen kefalleri beslemeyi tercih ediyorsunuz. Kimisi yemeğini yerken, kimi masasından sarkıttığı oltayla kefal avlıyor. Mesela bu yaz Gümüşlük’te ev kiralayan Kıvanç Tatlıtuğ.

Yemeklerin hepsi birbirinden nefis. Bir de üç günlük turşuları meşhur. Önce masanıza gelip, “Turşumuzu beğendiniz mi efendim” diye soruyorlar, “Hmmm nefis olmuş” derseniz de karta bastırdıkları turşu tarifini burnunuzun ucuna uzatıyorlar.

Restorandan biraz uzaktaki tuvalete gitmek için Camel Trophy yapmanız icap ediyor ama o kadar tıka basa yedikten sonra kendinizi yürüyüş yapmış varsayın. Özellikle yazın, yanı başınızdaki masada illa ki meşhur birine rastlarsınız. Oyuncu olmazsa yazar, yazar olmazsa başbakan!

Başbakan ne ısmarladı?

Kabak çiçeği dolması (Emine Hanım çok sevmiş)
Deniz börülcesi
Şakşuka
Fava
Bol yeşillik
Kılçıksız orfoz çorbası
Barbun tava

ÇEŞME-BODRUM REKABETİ

Geldi Başbakan gitti ikoncan


Çeşme-Bodrum rekabetinde karşılıklı goller atılıyor. İlk şut Başbakan’dan geldi, eşiyle tatil için Bodrum’u tercih ederek Çeşme’nin ağlarına şık bir 90’lık taktı. İslami burjuvazinin yeni gözdesi Gümüşlük mü olacak derken, bu sefer de Çeşme, forvet Bora Kozanoğlu’nun golüyle ikoncan Eda Taşpınar’ı gelin etti, durumu tekrar eşitledi. Şimdi akıllarda tek bir soru var: Bildiğiniz üzere ikoncan Türkbükü’nün demirbaşıydı. Kozanoğlu ise yıllardır Alaçatı’ya demirli. Adamın orada sörf okulu, yatırımları, öğrencileri, var oğlu var yani. Kozanoğlu Alaçatı’yı terk edemeyeceğine göre Taşpınar Çeşme’ye gidecek. Gidecek de nerede güneşlenecek?

MİNİ ANKET

İkoncan nerede güneşlenecek


a) ALAÇATI BEACH RESORT: Beldenin en eli-yüzü düzgün oteli. Denize de yakın, yeni evliler için “plajdan yatağa” denilen “beach to bed” sistemine çok uygun. Kozanoğlu Ailesi de burada kalıyor ama ikoncan bu kadar iç güveysi olmak istemeyebilir.

b) BABYLON ALAÇATI: Bora’nın sörf okuluna yürüseniz 4 dakika mesafede. Geniş bir plajı var. Ama ikoncanın erken kalkması lazım, saat 11.00 itibariyle bütün şezlong ve minderler doluyor.

c) LANİLA BEACH: Gayet iyi bir alternatif ama bence burayı da Bora (Kozanoğlu) istemez. Lanila ona uğursuz geliyor, erkenciliği tutuyor. En son PWA sörf şampiyonası burada yapıldı, erken çıkış yaptığı için diskalifiye olup 18’inciliğe geriledi.

d) OTTO ALAÇATI: Bu son seçenek ikoncan için birebir. Çünkü Türkbükü’nde güneşlendiği beach club’lara Alaçatı’da en benzeyen yer Otto. Bol bol sıla hasreti giderebilir. Tek dezavantajı, kapısında duran bodyguard Salih. İkoncanı tanımadığı gibi, “Yok ben de Nurettin Hasman” deyip kapıdan kışkışlayabilir. Yapmadığı densizlik değil çünkü...
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!