İstanbul'da iki Yeni Gineli

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda iki Yeni Gineli
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 1997 00:00

Haberin Devamı

Bugünlerde İstanbul Bağdat Caddesi'ndeki Petstore, çekim merkezi. Bu çekimi yaratan ise bir çift şempanze yavrusu. Erkeği yedi aylık, dişisi 5.5 aylık olan bu iki bebek şempanzenin henüz adları yok. Yetişkin olduklarında erkek şempanze 1.60 metre, dişi ise 1.30 metre boyuna ulaşacak.

Vatanları Yeni Gine'den yeni gelmişler. Birbirlerinden hiç ayrılmıyorlar. Hep sarmaş dolaşlar, birbirlerini öpüp kokluyor, birlikte yemek yiyip, birlikte uyuyorlar. Bu yüzden de Petstore yöneticisi onları ayırmamakta kararlı. Bu sebeple erkek şempanzeye talip olan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Şen'in isteğini bile yerine getirememişler. Ali Şen ise ikisini birden alamıyor, çünkü kendisinde bir dişi yavru varmış. Erkeği alıp, kendisindeki dişiye çift eş yapmayı düşünüyor.

Petstore ise çifti 22 bin dolara sattığı yavruların ikisini birden alacak kişiyi bekliyor. Bu arada Ali Şen'in de fikrini değiştirip ikisini birden alacağına dair de umutlarını kesmemişler. Şempanzelerin Petstore'da geç alıcı bulmalarına en çok sevinecekler ise dükkanın meraklıları. Zaten bu sevimli yavruların bu denli çok izleyici çekmesi boşuna değil. Onlara bakanları dikkatle izliyor ve taklit ediyorlar.

Petstore sakinleri arasında şempanzeler dışında başka sevimli yaratıklar da var. İguanalar, tropikal balıklar, az görülen papağan türleri, Siyam kedileri ve American Kennels Club secereli cins cins köpekler ve daha birçok hayvan türleri. ABD'den altı ay kadar uzun bir süre çıkış izninin beklendiği iguanalar sonunda Petstore'a ulaşmışlar. Bu egzotik hayvanı 1200 dolara alabilirsiniz. Yavruları ise 400'er dolar.

Arjantin kökenli Ara cinsi parlak mavi ve kehribar sarısı renkteki bir papağan ilk bakışta çekiyor. Zaten, o kendine ilgi çekmeyi iyi biliyor. Çünkü serbest, izleyiciler arasında dolaşıyor. İsmi Zilli (dişi), fiyatı 2500 dolar. Sarı tepelikli, kocaman beyaz bir papağan ise Avustralya'dan gelmiş, Kakadu cinsi bu papağanın adı Mıstık. Fiyatı 1500 dolar. Öğrendiğimize göre birkaç cins tarantula da yoldaymış.

Evet, içeri girdiğiniz andan itibaren sesler ve renkler sizi Yağmur Ormanlarına götürüyor. Papağan, şempanze çığlıkları gerçekten de bir kentin ortasında olduğunuzu unutturup sizi çok, ama çok uzaklara götürüyor. Sessiz bir dünyada da egzotik bir atmosfere girmek mümkün. Dev akvaryumların karşısında birkaç dakika geçirmeniz yeterli... İzlemesi çok zevkli. Ama evinizde de bu atmosferi yaşamak çok hoş olurdu. Böyle düşünenler olacaktır.

Petstore: Bağdat Cad. No. 251/1 Göztepe istanbul, Telefon: 0 216 302 54 17

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!