İstanbul'da iki gece blues coşkusu

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda iki gece blues coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2012 15:58

Türkiye’nin ilk ve tek blues festivali “Efes Pilsen Blues Festival”in 17'nci durağı İstanbul oldu.

Haberin Devamı

23 yıldır Türkiye’nin dört bir yanına blues müziğini taşıyan ülkemizin ilk ve tek blues festivali “Efes Pilsen Blues Festival”in on yedinci durağı olan İstanbul, üst üste iki konsere ev sahipliği yaptı. Blues’un Emmy ve Grammy ödüllü isimlerini, 30 Kasım Cuma ve 1 Aralık Cumartesi akşamları buluşturan festivale, İstanbullu müzikseverlerin ilgisi yoğundu. Müzikseverlerin Billy Branch ve grubunun büyük usta Barış Manço’nun efsane şarkısı “Lambaya Püf De” performansına hep bir ağızdan eşlik ettiği festivalin son İstanbul konserinde, Cedric Burnside’ın sürpriz saz şovu da ilgi ile karşılandı.

Efes Pilsen tarafından Pozitif Live organizasyonuyla gerçekleştirilen, ülkemizin ilk ve tek blues festivali Efes Pilsen Blues Festival, 20 ilde düzenlenecek 24 konserle bu yıl 23. kez Türkiye yollarında. Festival kapsamındaki en şanslı illerden biri olan İstanbul ise art arda iki konsere ev sahipliği yaptı. 30 Kasım 2012, Cuma ve 1 Aralık 2012, Cumartesi akşamları İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı, Rumeli Salonu’nda blues devlerini buluşturan konserlere, İstanbullu müzikseverler büyük ilgi gösterdi.

Haberin Devamı

Cedric Burnside’dan önce saz, sonra bateri şov

/images/100/0x0/55eaf568f018fbb8f8a1ba39

Konserde sahneye ilk olarak, Efes Pilsen Blues Festival 23’ün en büyük sürprizlerinden ve keyifli dinletilerinden biri de olan Cedric Burnside çıktı. 2009 Blues Müzik Ödülleri’nde “En İyi Yeni Sanatçı” ödülü, 2010 ve 2011’de “En İyi Baterist” ödülüne layık görülen, Legendary R.L. Burnside’ın torunu ve dünyanın en iyi davulcularından Cedric Burnside, festivale özel gitar performansı sergiledi. Cedric Burnside kendi gitar performansının ardından İstanbullu müzikseverlere bir sürpriz yaparak, bu sefer eline sazı aldı. Efes Pilsen Blues Festival 23 turnesi kapsamında Kayseri’de tanıştığı enstrümana hayran kalan ve hemen bir tane edinen Burnside, festival otobüsü ve kalan tüm boş vakitlerinde inceliklerini öğrenmeye çalıştığı sazı, blues ezgileri ile birleştirerek İstanbullu müzikseverler için konuşturdu. Turnenin her bir ilinden başka başka ve pek çok güzel anıyla ayrıldığını her fırsatta yineleyen Burnside’in Türk müzikseverlere sürprizleri bu kadarla da kalmadı. Dünyanın en iyi bateristlerinden biri olan Cedric Burnside her ne kadar Efes Pilsen Blues Festival 23 kapsamında gitar performansı ile müzikseverleri büyülediyse de İstanbul konserlerinde seyircinin de coşkusuyla baterinin de başına geçti. Festivalde, Teksas Blues tarzının en önemli temsilcilerinden olan elektronik blues gitaristi Smokin’ Joe Kubek & Bnois King de Burnside’dan sonra sahne aldı. Sahnede Smokin’ Joe Kubek & Bnois King’e eşlik eden Burnside'in solo bateri şovu izleyicileri tam anlamıyla coşturdu.

Haberin Devamı

Ödüllü Blues sanatçısının ”Lambaya Püf De” performansı konserlere damga vurdu

Konserde son olarak, Grammy ve Emmy başta olmak üzere birçok uluslararası prestijli organizasyonda ödüle layık görülen armonika blues üstadı Billy Branch ve grubu The Sons of Blues sahne aldı. Billy Branch ve grubunun büyük usta Barış Manço’nun efsane şarkısı “Lambaya Püf De” performansı festival katılımcılarının büyük beğenisini topladı. Billy Branch’ın özel konuğu olarak festivale katılan, genç yaşlarda blues ve R&B seslendirmeye başlayıp kariyerinde Junior Wells, Jimmy Dawkins, Bobby Rush, Buddy Guy, Albert King, Professor Eddie Lusk ve B.B. King gibi önemli isimlerle aynı sahneyi paylaşan, Mississippili blues sanatçısı Zora Young izleyicinin büyük ilgisi ile karşılaştı.

Haberin Devamı

İlk konser gecesinde Facebook’tan canlı konser de verildi

Efes Pilsen Blues Festival 23’ün, İstanbul’daki konserlerinin ilki olan 30 Kasım Cuma akşamında, festivali yerinde izleyemeyen müzikseverler, heyecanı Facebook’ta yaşadı. Efes Pilsen Blues Festival 23’ün ilk İstanbul konseri, canlı olarak, resmi Facebook sayfası üzerinden, facebook.com/bluesfestival adresinde yayınlandı.

Blues’un kalbi 1989 yılından bu yana bu festivalde atıyor

Efes Pilsen Blues Festival, 1989 yılından bu yana Türkiye’yi blues müziği ile buluşturuyor. Gelenekselleşen ve heyecanla beklenen bir etkinliğe dönüşen Efes Pilsen Blues Festival kapsamında 22 yılda 87 grup ve 267 sanatçı sahne aldı; toplam 355 konser gerçekleştirildi. Bu konserler 424 binin üzerinde müziksever tarafından izlendi. Efes Pilsen Blues Festival 23 kapsamında Antalya, Denizli, Konya, Kayseri, Mersin, Adana, Hatay, KKTC, Gaziantep, Diyarbakır, Erzurum, Trabzon, Ankara, Eskişehir, Bursa, Balıkesir, İstanbul, Edirne, Çanakkale ve İzmir olmak üzere 20 ilde toplam 24 konser düzenlenecek.

İstanbulda iki gece blues coşkusu

Haberin Devamı

Efes Pilsen Blues Festival 23 Programı

2 Kasım 2012, Cuma Antalya Ramada Plaza Antalya

3 Kasım 2012, Cumartesi Denizli Richmond Pamukkale SPA Hotel

4 Kasım 2012, Pazar Konya Konya Dedeman Otel

6 Kasım 2012, Salı Kayseri Hilton Kayseri

8 Kasım 2012, Perşembe Mersin Mer-Yat Merada Center

9 Kasım 2012, Cuma Adana HiltonSA

11 Kasım 2012, Pazar Hatay Anemon Antakya Otel

13 Kasım 2012, Salı KKTC Jasmine Court Hotel - Disco

14 Kasım 2012, Çarşamba Gaziantep Kalender Plaza

16 Kasım 2012, Cuma Diyarbakır The Green Park Hotel

18 Kasım 2012, Pazar Erzurum Polat Renaissance Hotel

20 Kasım 2012, Salı Trabzon Zorlu Grand Hotel

22 Kasım 2012, Perşembe Ankara Bilkent Otel

Haberin Devamı

23 Kasım 2012, Cuma Ankara Bilkent Otel

24 Kasım 2012, Cumartesi Ankara Bilkent Otel

26 Kasım 2012, Pazartesi Eskişehir 222 Park

27 Kasım 2012, Salı Bursa Bursa Suare

28 Kasım 2012, Çarşamba Balıkesir Asya Pamukçu Termal Otel

30 Kasım 2012, Cuma İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı, Rumeli Salonu

1 Aralık 2012, Cumartesi İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı, Rumeli Salonu

4 Aralık 2012, Salı Edirne RYS Otel

5 Aralık 2012, Çarşamba Çanakkale Kolin Hotel

7 Aralık 2012, Cuma İzmir İzmir Arena

8 Aralık 2012, Cumartesi İzmir İzmir Arena

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!