İstanbul'da Arap gecesi

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda Arap gecesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2009 17:23

Akaretler'deki Al Jamal Badavi, geleneksel eğlencesini muhteşem bir gösteri ile sokağa taşıdı.

Haberin Devamı

PERUKLU HALUK  

İstanbul Akaretler’deki Al Jamal Badawi, geleneksel eğlencesini, muhteşem bir gösteri ile sokağa taşıdı. Cam üfleme ustası, macuncu, kınacı, pamuk şekerci, turşucu, kestaneci, salepçi, şerbetçi, baloncu, midye dolmacı, dönerci ve manavla süslü sokakta Badawi korosu da eğlenceye renk kattı. Bir yanda, çöl kumlarındaki palmiyelerin altında kurulmuş bedevi çadırları, develer, diğer yanda tipik bir Marakeş pazarı, Lübnan mutfağının en lezzetleri örnekleri ve sokak dansçılarının olduğu eğlenceye ünlü isimler katıldı. Sokaktaki eğlence halkın da ilgisini çekti. İzdihamın yaşandığı geceye Çapamarka imzasını attı. Köfteciler, salepçiler arasında bir devenin çektiği arabadaki DJ kabini de bu şölenin unutulmaz bir parçası oldu. Davete Cem Hakko-Ronit Gülcan, Ceyla Şahnavaz, Süreyya Yalçın, Ömer-Aslıhan Abacı, Ayfer Toprak, Mine Narin, Leyla Alaton, Cengiz Abazoğlu, Hüsnü Güreli, Tuğba Erbil, Bennu Gerede gibi tanınmış isimler katıldı.

Kayıp Gül'ü aldı  

Haberin Devamı

W Hotel’in sahibi Serdar Bilgili, süslemeleri yapan Mudo’nun sahibi Mustafa Taviloğlu ile birlikte partideydi. Bilgili, “Kayıp Gül” isimli romanın yazarı Serdar Özkan’ın standından imzalı bir kitap aldı.


GECEDEN NOTLAR

Fransız ekip ve Al Jamal dansçıları sokağa kurulan sahnede gösteri sundu.

Çöl havası yaratsın diye bir miktar kum kaldırımlara döküldü.

Kurulan Arap çadırında DJ, performans sergiledi.

Al Jamal Baazar’ın en dikkat çeken noktası Malatya Pazarı’ydı. Baharatlar ve bakliyatların sunulduğu standlarda gelen misafirlere ikramlar yapıldı.

Kar makineleriyle yapay kar yağdırıldı.

Al Jamal Badawi’nin kapısında kurulan özel çadırın önündeki deve ise gecenin ilgi odağı oldu.

Son günlerin flaş ismi Haluk Akakçe’yi peruk ve kürkle görenler tanıyamadı.        

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!