İstanbul'a 2900 yeni sağlık personeli

Güncelleme Tarihi:

İstanbula 2900 yeni sağlık personeli
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2006 20:45

İstanbul İl Sağlık Müdür Vekili Mehmet Bakar, müracaatları yapılan sözleşmeli personel alımıyla İstanbul'a 2900 sağlık personeli atanacağını belirterek, bu elemanların 20 gün içinde göreve başlamalarının beklendiğini bildirdi.

Bakar, yaptığı yazılı açıklamada, “Sağlık ve Yardımcı Sağlık Personeli Tarafından Yerine Getirilmesi Gereken Hizmetlerin Satın Alma Yoluyla Gördürülmesine ilişkin Esas ve Usuller” yoluyla atanan yardımcı sağlık personellerinin 2005 yılı içinde sözleşmelerinin sona ermesi ve görevden ayrılmaları nedeniyle bazı servislerde hizmetlerde aksama oluşabilmesi öngörüsüyle, bunu önlemek için diğer ikinci ve üçüncü basamak sağlık kuruluşlarından hızla bu hastanelere personel takviyesi yapıldığını kaydetti.

Bakar, “2006'nın ilk ayında Devlet Memurluğu Sınavı ile yapılacak sözleşmeli personel alımı ile ilimizde yardımcı sağlık personeli ihtiyacı büyük ölçüde giderilecektir. Müracaatları yapılan sözleşmeli personel alımları sonunda ilimize 2900 sağlık personeli atanacaktır. Bu elemanların 20 gün içinde göreve başlamaları beklenmektedir” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!