İstanbul’un en iyi 10 balık lokantası

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’un en iyi 10 balık lokantası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2007 14:03

Haberin Devamı

 Balık yasağı bitti. Balıkçı tekneleri İstanbul Kumkapı’daki Balıkhali’ne her sabah kasa kasa balıkları bırakıp yeniden avlanmaya çıkıyor. Bir başka deyişle şimdi tam balık yeme zamanı. İstanbul da balığın en bol bulunduğu ve tüketildiği bir kent. Her semtte her bütçeye, her damağa uygun balık lokantaları var. Biz de gurmelerden oluşan jüriye İstanbul’un en iyi balık restoranlarını sorduk. Onların tercihleri en iyi 10 listesini ortaya çıkardı.

EN İYİ 10

1- İskele Restoran

2- Kıyı

3- Körfez

4- Kahraman

5- Angel Blue

6- Balıkçı Sabahattin

7- Park Fora

8- Foça

9- Poseidon

10-Çapari

ÇENGELKÖY İSKELE

Deniz mahsulleri güveci atomu

Hafta içi 12.00-24.00, hafta sonları ise 13.00-24.00 arası yemek servisi yapılıyor. Rezervasyon kesinlikle gerekli. Kapıya gelenler eğer boş yer varsa içeriye alınıyor. Müdavimleri arasında Uğur Dündar, Aziz Yıldırım, Hülya Koçyiğit ve Hülya Süer gibi ünlü isimler var. Istakozu, soya sosuyla fırında pişirip adına da atom diyorlar. Deniz mahsulleri güveç, soya soslu kalamar meşhur yemekleri. CD’den yemek müziği çalınıyor. Kişi başına ortalama 65-100 YTL hesap geliyor. Çengelköy Vapur iskelesi yanı, No: 10 Tel: (216) 321 55 05

KAHRAMAN

Haberin Devamı

Kalkan tandırı ile biliniyor

Rumelikavağı’nda 15 yıldır hizmet veren Kahraman Restoran’da yemek servisi 12.30’da başlıyor, 22.00’de bitiyor. Restoranın özel yemekleri arasında kalkan balığından tandır başı çekiyor. Ayrıca külde balık, balık kavurma ve balık kokoreç ilgi gören yemekleri arasında. Mezeleri, salataları ve balıkları ile kişi başı fiyatlar içki dahil ortalama 75-85 YTL arasında. Kalkan balıklı mönülerde fiyatlar 100 YTL’yi buluyor. Müdavimleri arasında Rahmi Koç, Ali Şen, Yıldırım Demirören, Özhan Canaydın, Abdülkadir Aksu, Cemil Çiçek var. Müzik CD’den çalınıyor. İskele Caddesi No: 15 Rumelikavağı. Tel:(212) 242 64 47

KÖRFEZ

Tuzda balık, dil sufle

Körfez Kanlıca’da. Rumelihisarı’ndan kalkan motorlarla ya da karadan ulaşılıyor. Mekanda özel balık yemeklerinin yanı sıra klasik deniz ürünleri çok çeşitli. Mönüsünün vazgeçilmezleri; tuzda balık, dil sufle, pazı yaprağında levrek ve kalkan balığı. Körfez’e rezervasyon yaptırmak zorunlu. Her gün 12.00-24.00 arasında açık. Kişi başı ortalama 100 YTL ödeniyor. DJ CD’den müzik çalıyor. Kışlık kapasitesi 85, yazlık 120 kişi civarında. Körfez Cad. No: 78 Kanlıca. Tel:(216) 413 43 14

KIYI

Haberin Devamı

Ünlüler müdavimi

Kıyı, 1964 yılından beri hizmet veriyor. Her gün 12.00-24.00 arasında açık. Gelen müşterilerin kapıdan dönmemesi için rezervasyon gerekli. CD’den müzik çalınıyor. Ajda Pekkan, Hülya Avşar, Şener Şen, Şevket Altuğ, Orhan Gencebay, Kadir İnanır, Tansu Çiller, Mesut Yılmaz müdavimleri arasında. Şimdilerde levrek ızgara çok isteniyor. Fiyatlar balığa ve gününe göre değişiyor ama soğuk, sıcak mezeler, içki ve balıkla kişi başı ortalama fiyatları 80-100 YTL arasında. Kefeliköy Caddesi No: 126 Tarabya. Tel: (212) 262 00 02

ANGEL BLUE

Balık pastırması, levrek dolması

Üsküdar Salacak’ta ve Tuzla’da da birer şubesi olan Angel’in Baltalimanı restoranı yaklaşık 3 ay önce açıldı. Konumu çok özel. Deniz kenarındaki masalara oturunca yalnız karşı kıyıyı değil, boğazın iki kıyısını birden görüyorsunuz. Her gün 45 çeşitten fazla meze hazırlanıyor. Balık pastırması veya subye yumurtası, dülger balığından hazırlanmış külbastı, pazıda karides dolması, dereotu ile doldurulmuş levrek dolması spesiyaliteleri arasında. Rumelihisarı, Baltalimanı Caddesi. No: 82 Tel:(212) 229 25 25

Haberin Devamı

BALIKÇI SABAHATTİN

Şaraplı midyeli pilav

Balıkçı Sabahattin’de, lezzetli balıkları tarihi bir ortamda yiyorsunuz. Beyaz şaraplı midyeli pilav, fener balığı kavurma spesiyaliteleri arasında. Taze balık çeşitlerini bulacağınız Sabahattin’de rezervasyon kesinlikle şart. Yazın 200, kışın 120 kişi kapasiteli. Haftanın her günü 11.30-01.00 arası açık. CD’den yemek müziği çalınıyor. Kişi başına içki dahil ortalama 60-65 YTL hesap ödeniyor. Cankurtaran Mahallesi, Seyit Hasan Kuyu Sok. No: 1 Sultanahmet. Tel: (212) 458 18 24

PARK FORA

Hardal sosla marine levrek

Kuruçeşme sahilinde bulunan Park Fora’nın soğuk mezelerde spesiyalitesi hardal sosla marine edilmiş levrek, torik lakerda, yaz aylarında uskumru dolması. Mercan, sinarit, levrek ve çipura gibi büyük balıklar Park Fora’da hamurda pişirilip servis ediliyor. Kışın 180, yazın 350 kişi kapasiteli. Balık mönülerinin yanı sıra Boğaz manzarası için de tercih ediliyor. Kişi başına ortalama 100-110 YTL arasında hesap ödeniyor. Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı Tel: (212) 265 50 63

ÇAPARİ

Haberin Devamı

Buğlamaları ve tuzda balıkları

Küçükyalı sahilinde Adalar manzaralı mekanında hizmet veren Çapari, buğulaması ve tuzda balığı ile meşhur. Bunlara ilave olarak da balık pizza, balık içli köfte, balık pastırma, balık kokoreç, fener balığı kavurma, kekikli ızgara kalamar, levrek marine gibi pek çok lezzet de mekana gelenlerin tercihleri arasında. Kışlık 110 kişi, yazlık 135 kişi kapasitesi bulunan Çapari’de futbol, sanat ve iş dünyasından ünlülere rastlayabilirsiniz. 12.00-02.00 arasında açık. Rezervasyon yaptırmak şart.Turgut Özal Bulvarı No: 104 Sahilyolu Küçükyalı. Tel: (216) 489 54 54

POSEİDON

Fırında düğmeli ahtapot

Poseidon Restoran, adını Yunan mitolojisindeki deniz tanrısından alıyor. Torik lakerda, palamut füme gibi salamura balık mezelerinin yanı sıra soya soslu fener balığı kavurma, deniz mahsulleri güveç gibi çeşitler var. Limon suyunda pişen levrek marine, fırında düğmeli ahtapot, sıcak servis edilen tuzda balık, defne yaprağı ve zeytinyağı ile pişirilen kağıtta balık mantar, restoranın iddialı olduğu balık yemekleri. Cevdet Paşa Caddesi No: 58 Küçük Bebek. Tel: (212) 263 38 23.

FOÇA

Haberin Devamı

Foça lokması meşhur

Bahçe içinde, iki katlı bir binada hizmet veren Foça Balık Restaurant, sadece balık çeşitleri değil, deniz mahsulleri ve mezeleriyle de ünlü bir mekan. Levrek filetosuna sarılmış deniz mahsullerinden oluşan Foça lokma, uskumru dolması, çam fıstıklı balık köftesi, somondan yapılmış balık pastırması aranan lezzetlerinden. Ancak restoranın baş yemeği kuşkusuz "Foça lokma" adı verilen spesiyal. Turgut Özal Bulvarı No: 110 Küçükyalı Sahil. Tel: (216) 519 86 86
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!