GeriKelebek İstanbul için fasıl vakti
Paylaş
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İstanbul için fasıl vakti

İstanbul için fasıl vakti
refid:12326127 ilişkili resim dosyası

Ramazanla birlikte tüm otel ve restoranların iftar yarışı da başladı. Türk ve Osmanlı mutfağının klasik tatlarıyla oluşturulan mönülere genellikle fasıl müziği eşlik ediyor. Sema gösterileri sunan adresler de var.

Her akşam barbekü

Four Seasons Hotel Sultanahmet’te, başaşçı Mehmet Gök, canlı fasıl müziği eşliğinde, her akşam barbekü büfesi hazırlayacak. Toprak çömlekte keşkeş, Edirne ciğeri, içliköfte en çok tercih edilen yemekleri arasında. Süt içinde hurma hoşafı, tarçınlı şeftali ve zencefilli elma gibi özel içecekleri deneyebilirsiniz. Baklava, şekerpare gibi Türk tatlıları da var. Açık büfe iftar yemeği kişi başı 99 TL. İftar boyunca her gün 2 kişilik fasıl grubu 2 saat müzik yapacak. Ramazan boyunca otopark ücretsiz. Tel: (212) 402 30 00

Taksim manzarasında iftar

Taksim’deki The Marmara İstanbul’un şefi Sedat Özkan’ın hazırladığı iftar mönüsü, fasıl eşliğinde Tuti Restoran’da sunuluyor. Ramazan mönüsünde iftariyelik çeşitleri, taze naneli soğuk salatalık çorbası, dilli buğdaylı aşure çorbası, zeytinyağlı kestaneli kabak çiçeği dolması, çökelekli köprü mantısı gibi Türk damak tadını yansıtan yemeklerin yanı sıra kaymaklı güllaç, cevizli kabak tatlısı, sultansarması, hurma tatlısı gibi Osmanlı tatlıları var. Açık büfe, limitsiz meyve suyu ve çay-kahve ile kişi başı 72 TL. Tel: (212) 251 46 96.

İftardan önce sema

Hürrem, Esma, Nazperver, Mihriban, Dilruba gibi meşhur Osmanlı sultanları, Marriott Hotel Asia’da iftar mönüsünde canlanıyor. Kozyatağı’nda bulunan otel, ramazan ayına özel bir program hazırladı. Mönüler sultan isimlerinden esinlenerek oluşturuldu. Ayrıca eskiden ev sahipleri, verdikleri iftara katılan dostlara “diş kirası” adıyla bir armağan verirmiş. Ramazan boyunca Marriott Hotel Asia da iftara gidenlere diş kirası olarak hediye kutuları içinde kuruyemiş veriyor. Her gün iftar öncesi iki semazenin sunduğu gösterinin ardından canlı fasıl müziği başlıyor. Ramazan mönüleri 69 TL. Tel: (216) 570 00 38

Limitsiz içecek var

SwissOtel The Bosphorus, Cafe Swiss Restoran’da açık büfe iftar yemeği sunuyor. Mönü, hurma ve zeytin gibi geleneksel iftariyeliklerle başlıyor, ardından salatalar, zeytinyağlılar, Türk mezeleri, yöresel yemekler, peynirler, ekmek ve pide çeşitleri, sıcak-soğuk et ve balık alternatifleri, kebap çeşitleri ile devam ediyor. Fasıl müziği eşliğindeki açık büfe, limitsiz meyve suyu ve çay-kahve ile kişi başı 125 YTL. Tel: (212) 326 11 00

İsteyene özel mönü

Dedeman İstanbul’un iftar sofrasında, iftariyelikler, çorbalar, komposto ve şerbetler, turşular, zeytinyağlı ve salatalar, fırında köy tavuğu, Beykoz beğendili karışık piliç, tavuklu saksı kebabı, dana kavurma gibi ana yemekler, taze bademli güllaç, mini ekmek kadayıfı, karanfilli ayva tatlısı, cevizli kabak gibi tatlılar, demleme Türk çayı ve kahve yer alıyor. Özel gruplar için, misafirlerin kendi isteklerine göre oluşturabilecekleri mönü seçenekleri sunuluyor. Haftanın her günü fasıl müziği eşliğinde açılacak olan iftar sofralarında mönüler 50 ila 65 TL arasında değişiyor. Tel: (212) 337 45 00

Hem eğlence hem iftar

The Ritz Carlton Hotel’deki Çintemani Restoran, otantik kıyafetli şerbetçiler, sac fırında gözleme hazırlayan kadınlar ve canlı fasıl müziği eşliğinde iftar saatleri hazırlıyor. Açık büfe servis edilen iftar mönüsünde, 10 farklı meze, zengin peynir ve şarküteri çeşitleri, zeytinyağlılar ve salatalar yer alıyor. Safranlı nohut çorbası, soğuk servis edilecek ıspanaklı ekşili buğday çorbası, vejetaryen spesiyaller, ev yapımı çiğköfte ve güveçte sebzeli yaz kuzusu öneriliyor. İçecek mönüsünde ev yapımı demirhindi ve vişne şerbeti, fesleğenli limonata ve ayran var. Kişi başı 99 TL. Tel: (212) 334 41 88

Osmanlı saray klasikleri

Sultanahmet’teki Kalyon Hotel de özel iftar mönüleri hazırlamış. Mosaic Restaurant’ta ramazan boyunca servis edilecek iftar mönüsünde, Osmanlı Saray Mutfağı’nın iftar klasikleri yeni yorumlarıyla sunuluyor. Mercimek çorbası, peynirli ve fesleğenli suböreği, hünkarbeğendi, Beykoz kebabı, iç pilavlı kuzu sarması, cevizli ve vişneli ekmek kadayıfı, kivili güllaç gibi pek çok seçenek var. Otelin geçen yıl açılan 500 kişi kapasiteli mekânı Reji’de ise 200 kişi ve üzeri gruplara hizmet veriliyor. Tarihi yarımada manzarası, geleneksel lezzetler ve fasıl müziği eşliğinde iftar kişi başı 65 TL. Tel: (212) 517 44 00

Fasl-ı Hatun Grubu eşliğinde

Balmumcu Yokuşu’ndaki Garden 74’ün iftariyelikleri hurma, reçel, tereyağı, zeytin, kaşar ve beyazpeynir, salatalık, kuru kayısı ve pastırmadan oluşuyor. Ara sıcakları peynirli tepsi böreği, ıspanaklı krep, mantı, talaş böreği ve cevizli erişte. Ana yemek olarak ise dana rosto, Topkapı tavuk dolması, bademli pilav, patates püresi gibi seçenekler var. Sonrasında ramazan şerbeti ikram ediliyor. 4 kadından oluşan Fasl-ı Hatun Grubu’nun şarkıları eşliğindeki iftar yemeği kişi başı fiyat 60 TL. Tel:(212)352 41 92

Antep ve Antakya mutfağı

Ottoman Restoran, Ümraniye’deki Meydan Alışveriş Merkezi’nde yer alıyor. 60 kişilik açık, 120 kişilik kapalı oturma kapasitesi var. İftar, Antep ve Antakya yemeklerinden oluşan bir mönüyü içeriyor. Cevizli biberli muhammara, kayfaz böreği, arpacık soğanla fırında pişen kıyma kebabı, yoğurtlu pazı üzerinde tereyağında sotelenmiş cacıklı arap köfteyi mutlaka deneyin. Kişi başı 40 TL. Fulya Selenium ve Haliç’te de şubesi var. Tel: (216) 365 57 57

Masaya mangal servisi

Fenerbahçe’deki Belvü Ocakbaşı Et Mangal Restoran’da iftar mönüsünün fiyatı 45 TL. İftariyelikler, soğuk büfe, tatlılar ve sıcak yemeklerin dışında her akşam masalara özel mangal servisi yapılacak. Etleri Balıkesir’den getirtiyorlar. İftar saatlerinde tatlı ve meyve büfelerinin yanı sıra şerbet ve semaver çay köşesi de bulunacak. Çocuk oyun alanı ve mama sandalyesi var. Tel: (216) 450 39 60

Ramazan mönüleri Hacı Salih’ten

Gezi İstanbul, Hacı Salih yemekleriyle, bol seçenekli iftar mönüsü sunuyor. Düğün çorbası, beğendili kebap, kuzu elbasan tava, damla sakızlı muhallebi, kaymaklı güllaç, samsa, vişneli tirit dondurması Hacı Salih’in Gezi İstanbul mutfağında sunduğu tatlardan bazıları. Kişi başı ortalama 35-65 TL. Taksim AKM’nin yanında ve Kemerburgaz’da hizmet veriyor. Tel: (212) 292 53 53

Yorumları Göster
Yorumları Gizle