İstanbul’da metal fırtına

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’da metal fırtına
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2010 19:15

Rock ve metal müzik tutkunlarının heyecanla beklediği Sonisphere Müzik Festivali, geçtiğimiz hafta sonu İnönü Stadyumu’nda gerçekleşti. Festivalde Metallica, Slayer, Rammstein, Manowar gibi metal müziğin dev isimleri sahneye çıktı.

Haberin Devamı

Bu yıl toplam 11 ülkede gerçekleşecek olan Sonisphere Müzik Festivali’nin Türkiye ayağı, Akbank’ın sponsorluğunda 25-26-27 Haziran’da İnönü Stadyumu’nda yapıldı. Festivalin ilk gününde Blacktooth, Stone Sour, Pentagram, Alice in Chains ve Rammstein sahneye çıktı. Cumartesi günü ise müzik, Türk metal grubu Murder King ile start aldı. Grup, eylül ayında çıkması planlanan albümlerindeki şarkıları seslendirdi. Ardından sahneyi sırasıyla Danimarkalı rock-metal grubu Volbeat ve Hayko Cepkin devraldı.

Performans sırası Manowar’a geldiğinde, ses seviyesi iki katına çıkarıldı. Deri kıyafetleri ile sahnedeki yerini alan grubun solisti Eric Adams, “Heavy metal için ses asla yeterince yüksek değildir. Bunu söylemeye daha sonra vakit bulabilir miyim bilmiyorum ama tekrar burada olmak çok güzel” dedi. Ardından grubun kurucu üyesi, bestecisi ve bas’çısı Joey DeMaio sahnedeki yerini aldı.

Haberin Devamı

DeMaio, adıyla yapılan tezahüratların ardından, kuliste 30 dakika boyunca ezberlemeye çalıştığı Türkçe metni seyirciyle paylaştı: “Hey beyler nasılsınız? Türkiye’yi çok sevdiğim için biraz Türkçe konuşmak istedim. Tekrar Türkler’in arasında olmak çok gurur verici. Unutmayın her biriniz diğer grupların bin hayranına değersiniz.”

İstanbul’da metal fırtına

Büyük gün pazar

Manowar’ın sahneden ayrılmasının ardından, Alman heavy metal grubu Accept sahneye çıktı. Konser sonunda yoğun istek üzerine iki kez bis’e çıkan ünlü grup, geceyi “Fast as a Shark” ve “Balls to the Wall” ile tamamladı. Metal müzik tutkunları için festivalin en heyecanlı günü ise dündü. Son gün metal müziğin dev isimleri Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax, Foma ve Gren sahneye çıktı.

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!