İstanbul’da binicilik yarışları

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’da binicilik yarışları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2006 00:00

40. Atatürk Kupası Engel Atlama Binicilik Yarışmaları, Türkiye’nin en köklü binicilik kulübü olan Sipahi Ocağı Maslak tesislerinde, 18-20 Ağustos’ta düzenleniyor.

Kurallar gereği, 5 yıl içinde 3 kez birinci olan binicinin kupayı alabildiği bu zorlu yarışmaya, kadın binicilerin atları ile yapacağı özel gösteri renk katacak.

Gece aydınlatılabilen, Avrupa standartlarındaki binicilik sahası olan Sipahi Ocağı’nın Maslak’taki manejinde gerçekleştirilecek müsabakalarda ülkemizin önde gelen binicileri, atları ile üç gün boyunca mücadele edecek. Bugüne kadar Avni Atabek, İbrahim Murat, Ata Zorlu ve Sencer Can’ın kazandığı Atatürk Kupası’na en yakın aday olarak gösterilen isim Mert Alıcıoğlu. Alıcıoğlu, bu yıl 40. kez düzenlenecek Atatürk Kupası’nın birincisi olursa, binicilik dünyasındaki en anlamlı kupaya sahip beşinci binici olacak...

Bugün başlayacak müsabakalarda; atlar binicileri ile önce 100 cm yüksekliğindeki engelleri aşacak, günün ilerleyen saatlerinde bu engeller sırası ile 110 cm ve 120 cm seviyesine yükseltilecek. Aynı gün saat 17:00’de başlayacak son ayak ise gerçek anlamda atları ve binicileri zorlayacak!

Kısa adı FEI olan Uluslararası Binicilik Federasyonu’nun belirlediği Grand Prix kuralları uygulanacak. Yarışmacıların toplam 15 atlayışta, her biri 140 cm yükseklikte olan 12 engeli aşmaları beklenecek. Bunu başaranlar, finalde yarışmaya hak kazanacak.

Final müsabakası 20 Ağustos Pazar günü. Günün programı 19.00’da başlayacak. İlgi duyan sporseverler, saat 18.00’den sonra, 4. Levent Metro İstasyonu’ndan kalkacak servis araçları ile müsabakaların yapılacağı manej alanına rahatça ulaşabilir. Finalden hemen önce kadın binicilerin ’müzikli dresaj’ gösterisini, Atatürk konulu lazer show takip edecek. Final, 21.15’te başlayacak ve CNN Türk’ten yayınlanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!