İstanbul’a Picasso turizmi

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’a Picasso turizmi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2006 00:00

Sakıp Sabancı Müzesi’nde 24 Kasım 2005’ten bu yana devam eden Picasso İstanbul’da sergisi, yoğun ziyaretçi akınına uğramaya devam ediyor. Müze önünde kuyrukların oluştuğu serginin ünü İstanbul sınırlarını aşmış durumda. Türkiye’nin dört bir yanından özel turlar düzenleniyor.

Büyük çoğunluğu hafta sonuna denk getirilen ve Sabancı Müzesi dışında İstanbul’daki diğer müzeleri ve tarihi yerleri de programına alan bu turlardan bazılarını sizin için derledik. 26 Mart’a kadar siz de bir tura katılıp, sergiyi ve İstanbul’un diğer önemli yerlerini gezebilirsiniz.

Sakıp Sabancı Müzesi, Pablo Picasso’nun eserlerine ev sahipliği yapmaya başladığından beri yalnız İstanbul değil, Türkiye çapında büyük ilgi gördü. 20. yüzyılın en büyük sanatçılarından Picasso’nun tüm dönemlerini kapsayan ve 135 eserinden oluşan sergiyi görmek için Türkiye çapında talep patlaması var. Bu da çeşitli şehirlerden Picasso Sergisi için İstanbul turları düzenlenmesine yol açıyor.

Zonguldak’tan Bursa’ya, Ankara’dan İzmir’e öğrenci grupları, çeşitli dernek ve kuruluşların üyeleri irili ufaklı gruplar halinde sergiyi ziyaret için sıraya girmiş durumda. Genellikle bir iki günlük olan turların en önemli özelliği, hemen hemen hiç birinin yalnızca Picasso Sergisi ile sınırlı kalmıyor olması. Birçoğunun rotasında Rahmi Koç Sanayi Müzesi, Sadberk Hanım Müzesi, İstanbul Modern, Pera Müzesi, Yıldız Sarayı, Malta Köşkü, Miniatürk gibi kentin önemli kültür ve sanat durakları yer alıyor.

Gezi programında İstanbul’un keyif ve eğlence hayatı da unutulmamış. Arnavutköy’de denize sıfır kahvaltılar, Bebek ve İstinye’de serbest zamanlar, Kumkapı’da akşam yemekleri ve eğlenceler, Piyer Loti’de kahve keyifleri, Fransız Sokağı’nda dolaşma ve Boğaz turları var.

KİMLER TUR DÜZENLİYOR

Tempo Tur - Ankara

Önce Yıldız Sarayı sonra Picasso


İstanbul’a düzenlenen turlardan ilki yarın gece başlayıp pazar gecesi bitecek. Kapasitesi şu anda dolu ama yer açılma ihtimali var. Firmanın bir sonraki tur tarihi ise 18-19 Mart 2006. Bu ikinci turda hálá yer bulabilirsiniz. İki günlük gezinin ilk gününde Yıldız Sarayı ve Malta Köşkü ziyaret ediliyor. Sabancı Müzesi ikinci ve son gün geziliyor. Katılım ücreti 190 YTL. 0-6 yaş arası çocuklara ücretsiz, 7-12 yaş arası çocuklara yüzde 50 indirimli. Ücrete otobüsle ulaşım, bir gün otelde konaklama, bir kahvaltı, bir akşam yemeği, müze giriş ücretleri ve rehberlik dahil.

Yamaç Tur - Ankara

Boğaz gezisi ve Miniatürk dahil


Yamaç Tur’un düzenlediği Picasso gezisinin programında serginin yanı sıra Arnavutköy’de denize sıfır kahvaltı, Bebek ve İstinye’de serbest zaman, Kumkapı’da akşam yemeği ve eğlence, Anadolu’daki 105 eserin sergilendiği Miniatürk gezisi, Piyer Loti müze evinin gezilmesi, Sultanahmet Köftecisi’nde öğle yemeği ve Eminönü’nden başlayacak Boğaz turu var. Tur şirketi, 18 Mart Cumartesi günü Ankara Eczacı Odası için bir tur düzenliyor. Eczacı bir yakınınız varsa tura dahil olabilirsiniz. Eğer yoksa talep halinde bir başka tur programı 18 Mart’tan önceye konabilir. Gezi ücreti 162 YTL. 0-6 yaş arası çocuklar 99, 7-12 yaş arası çocuklar 142 YTL. Ücrete ulaşım, bir gece 4 yıldızlı otelde konaklama, iki kahvaltı, iki öğle yemeği, Kumkapı’da akşam yemeği, Boğaz’da tekne turu ve rehberlik hizmetleri dahil.

Türk Amerikan Derneği - İzmir

En kapsamlı gezi


İstanbul’un bütün önemli müzelerini kapsıyor. Sakıp Sabancı, Sadberk Hanım, Rahmi Koç Sanayi, Miniatürk, İstanbul Modern ve Pera müzelerini geziyorsunuz. Pera Müzesi’nde Henri Cartier Bresson sergisi devam ediyor. Tura AKM’deki 4 Bale gösterisi de dahil. Fransız Sokağı’nı gezmek isteyenlere serbest zaman ayrılmış. Ulaşım uçakla sağlanıyor. 22 Şubat Çarşamba sabahı İstanbul’a hareket ediliyor, 24 Şubat Cuma gecesi geri dönülüyor. Geziye katılanlar Richmond Oteli’nde kalacaklar. Öğle ve akşam yemekleri tur fiyatına dahil değil. Tur ücreti dernek üyelerine 530 YTL, dışarıdan gelenlere 550 YTL.

Aysattur Turizm - Bursa

Alışveriş zamanı da var


19 Şubat’ta yeni bir tur açılmış. Ayrıca 5,12 ve 19 Mart tarihlerinde de İstanbul’a üç yeni müze turu yapılması planlanıyor. Bursa kısa mesafe olduğu için bütün turlar günübirlik. Sabah 7’de Bursa’dan hareket ediliyor, 10.30’da Picasso Sergisi geziliyor. Sakıp Sabancı Müzesi’nden sonraki durak Sütlüce’deki Miniatürk. Öğleden sonra Cevahir Alışveriş Merkezi’nde zaman geçirebilirsiniz. Dönüş 18.30’da. Gezinin ücreti tam 50, öğrenci 40 YTL. Otobüs ile ulaşım, feribot geçişleri, müze giriş ücretleri dahil.

Müzedechanga’ya mutlaka uğrayın

Taksim’deki füzyon restoranı Changa’nın, Sakıp Sabancı Müzesi’ndeki şubesi Müzedechanga’ya mutlaka uğrayın. Yemek için karanfilli köfteyi tercih edebilirsiniz. Porsiyonu 15 YTL. Rezene, limon ve susamlı, karanfil ve bademli, parça çikolatalı kurabiyelerden oluşan kurabiye tabağı 11, çay ve kahve 5 YTL. İlginç tatlıları da denenebilir. Rakı ve bademli revani ile taze fıstık şurubu mesela. Restoran 10.30-24.00 arası açık.

Ziyaret saatleri

Müzenin ziyaret saatleri; salı, perşembe, cuma ve pazar 10.00-18.00, çarşamba ve cumartesi 10.00-22.00 arası. Pazartesileri kapalı. Tam bilet 10, grup bileti 7 YTL. İndirimli bilet 3 YTL. 14 yaş ve altı çocuklar ile bir refakatçi, engelliler ile 1 refakatçi, Sabancı Üniversitesi akademik ve idari personeli ücretsiz girebilir.

GEREKLİ TELEFONLAR

Sakıp Sabancı Müzesi: (212)277 22 00

Müzedechanga: (212)323 09 01

Tempo Tur (Ankara) (312) 428 20 96.

Yamaç Tur (Ankara): (312)417 15 25

İzmir Türk Amerikan Derneği: (232) 464 20 95/96

Aysattur Turizm (Bursa): (224) 232 34 70
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!