İsrailli Mina Rizeli Feriye

Güncelleme Tarihi:

İsrailli Mina Rizeli Feriye
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2009 01:00

TRT’nin olay dizisi “Ayrılık”ta İsrailli Mina’yı canlandıran Nihan Büyükağaç, Karadeniz’de çekilen “Sevdaya Durmak” isimli sinema filminde de Rizeli Feriye’yi canlandırıyor.

Haberin Devamı

Ekrana geldiği ilk bölümüyle gündeme bomba gibi düşen, İsrail Hükümeti’nin protestolarına neden olan “Ayrılık” dizisinin oyuncularından Nihan Büyükağaç, Yusuf Kurçenli’nin Karadeniz’de çektiği “Sevdaya Durmak” isimli sinema filminde Rizeli Feriye’yi canlandırıyor... Filmde Karadeniz şivesiyle konuşacağını, bu konuda Fırtına dizisinde Tamara karakterini canlandırırken deneyim kazandığını belirten Büyükağaç, TRT 1 ekranlarına gelen “Ayrılık” dizisiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 
 
“Ayrılık” dizisi, Filistin ve İsrail’de yaşananları aktarıyor. İlk bölüm, İsrail hükümetinin tepkisini çekmişti. Dizide ise eşi İsrailli bir asker olan Mina’yı canlandırıyorsunuz. Mina karakterini biraz anlatır mısınız?  

Çocuğu olmayan ve çocuk sahibi olmaya çalışan İsrailli Mina’yı canlandırıyorum. Eşi İsrail ordusunda asker. Mina çok sıcakkanlı, hümanist, statülere fazla takılmayan bir kişilik. Babası İsrail’de önemli bir kariyere sahip. Eşine bir çocuk veremediği için sorunlar yaşıyor. Kocasıyla arasında kopuklukları var ve baskı görüyor. Mina, eşinin katıldığı bir operasyonda ailesi ölen Filistinli bir çocuğu evlat ediniyor. Eşiyle arasındaki sorunlara rağmen o çocuğa sahip çıkmaya çalışıyor.

Haberin Devamı

Diziyi izleyenlerin tepkisi nasıl? 

Dizide çok fazla duygu sömürüsü yapılıyor şeklinde eleştiriler aldım. Ancak ekranda anlatılanların birçoğu yaşanmış şeyler...

Birinci bölüm çok fazla tepki gördü, diğer bölümlerde bir montaj yapıldı mı? 

Birinci bölüm İsrail hükümeti tarafından çok fazla tepki gördüğü için yumuşatıldı. İkinci bölümde bazı sahneler tamamen makaslandı. Bunun yerine Filistin’de insan hikayeleri anlatıldı.

Dizide İsrailli değil Filistinli bir karakteri canlandırsaydınız neler yapardınız?

Ben kendimi diğer oyunculardan biraz daha avantajlı buluyorum. Çünkü o rolün içine girmek bile çok tehlikeli. Bir rolün içine girmeden o rolü veremezsiniz. Diziyi izlerken çok etkilendim, etkileyici sahnelerdi. Filistinli birinin psikolojisini düşündüğünüz zaman çok ağır bir durum.

Mina eşinin yaptığı kötülüklerin farkına varacak mı? 

Aslında farkında değil sadece aşık. Bu zor bir soru, tamamen eşine resti çekemez, her şeyin üstünde bir aşk yaşıyor, aşk gözlerini köreltmiş.

Haberin Devamı

Peki siz nasıl bir aşıksınız? 

O kadar kör olamam... Onun aşkı bana biraz aptalca gibi geliyor. Eğer olursam bunu hak etmişim demektir. Bana kimse şiddet gösteremez.

Laz kızı oluyor

Karadeniz’de çekilen “Sevdaya Durmak”taki rolünüzü anlatır mısınız?

Çekimleri Rize’de gerçekleştirildi ve Yusuf Kurçenli yönetti. Şubat ayında vizyona girmesi planlanıyor. Orada Rizeli bir ailenin kızını canlandırıyorum. Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemi yansıtılıyor... Hıristiyan bir erkekle bir Müslüman kızın aşk hikayesi... Ben de Hıristiyan gençle aşk yaşayan kızın ablasını canlandırıyorum.

Filmde tipik bir Karadeniz kadınını mı göreceğiz?    

Tipik Karadeniz kadını ve korumacı bir yapıya sahip ablayı göreceksiniz. Orada Karadeniz şivesiyle konuşuyorum... Şive konusunda biraz daha tecrübeliyim. Çünkü “Fırtına” dizisinde benzer bir rolü canlandırmıştım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!