İş yerinde ne yemeli?

Güncelleme Tarihi:

İş yerinde ne yemeli
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 1997 00:00

Haberin Devamı

Özellikle restoranlarda, fast food yiyeceklerin tüketildiği yerlerde doğru tabakları seçmek, doğru beslenmenin en önemli şartı. Günlerini işyerinde geçiren kişiler içinse yemek yiyebilmek başlı başına bir sorun.

Öğle tatilinde yemek yiyebilmek için en az kaç saat harcamalısınız? Yemek yemeye gidilen yer, yenecek zaman için en az 90 dakikalık bir zaman diliminin bulunması gerekiyor. Bu arada yediklerinizin konsantrasyonunuzu bozmamasına, vücudunuzda ağırlık yaratmamasına da dikkat etmelisiniz.

Öğle yemeklerinde seçeceğiniz ideal yiyecekler ne olmalı? Bir ya da iki saat öğle molası olan ve daha sonra işinin başına dönecek kişiler karbonhidrat ağırlıklı yemekler yiyebilirler. Makarna ya da pirinç, patates, ekmek ihtiyaç duyulan şekerin karşılanmasına yarayabilir. Bu tabaklara bir de taze sebze tabağı eklenirse uykunuzun da dağılması garanti görülüyor.

Öğle yemeklerinde salata ve yoğurt zayıflamanızı sağlayabilir mi? Salata ve yoğurt tek başlarına vücudun yağlarını yakmak için gerekli enerjiyi veremeyebilirler.

Hangi et tabakları diyet yaparken seçilmeli? Tavuk, geyik ve hindi etleri yağsız ve hazmı kolay olduğu için tercih edilebilir.

Peynir yemek ne kadar doğru? Peynir insan sağlığı için önemli bir besin. Hayvansal yağ açısından oldukça zengin olan peynir fazla kilolu insanlara, kolesterol ve damar rahatsızlığı olan kişilere önerilmiyor. Sağlık açısından probleminiz yoksa sofranızdan eksik etmeyin.

Günde ne kadar tahıl tüketmelisiniz? Günde en azından bir porsiyon makarna, pirinç, ekmek ya da diğer tahıllardan tüketmelisiniz.

Sofraya en uygun içecek hangisi? Her sofraya uyabilecek tek içecek maden suyu. Şarap da sağlık için yararlı fakat her öğün için bir bardak olan günlük dozu aşmamak gerekiyor. Gazlı içecekler ise hem daha kalorili, hem de hazmı zorlaştırıyor.

Patates zayıflatabiliyor mu? Kızartılmadığı ya da değişik soslar eklenmediği takdirde haşlanmış patates mükemmel bir diyet tabağı olabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!