İş adamları 'piliç yiyerek' sektöre destek verdi

Güncelleme Tarihi:

İş adamları piliç yiyerek sektöre destek verdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2006 15:25

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adana Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, entegre tesislerde kuş gribi riskinin bulunmadığına dikkati çekmek amacıyla ziyarette bulunarak, piliç eti yediler.

MÜSİAD Adana Şube Başkanı Mehmet Aygün ve yönetim kurulu üyeleri, Beyza Piliç İşletmesi'ni ziyaret ederek, yetkililerden kuş gribi vakası ile etkisi konusunda bilgi aldılar.

İşletme Müdürü Recep Çalışkan, piliç etinden yapılan çeşitli yiyeceklerin yer aldığı yemek öncesinde yaptığı konuşmada, kuş gribinin tavukçuluk sektörüne darbe vurduğunu ifade ederek, ”Satışlarımız yüzde 90 düştü. Bu durum iki hafta daha devam ederse entegre tesislerin birçoğu kapatılma tehlikesi ile karşı karşı kalabilir” dedi.
Çalışkan, şu an için üretim sürecinin zorunluluğu dolayısıyla tüketimdeki düşüşü dikkate alarak entegre tesislerde kriz sonrasında satış yapılmak üzere kesimi yapılan tavukların dondurulduğunu kaydetti.

Beyza Piliç Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çalışkan da beyaz etin, kırmızı ete göre daha sağlıklı olduğunu belirterek, şöyle devam etti: “Tavuk eti ülkemizde en fazla tüketilen üründü. Fakat, kuş gribinden sonra herkes beyaz etten uzak durmaya başladı. Tüketici sayısı gün geçtikçe düştü. Oysa ki kırmızı ette ağırlık verilmesi sağlık problemlerini artıracak. Ayrıca tavukçuluk en rahat ve fazla üretiminin yapıldığı alandır. Koyun, bir senede en fazla 3 kuzu verirken, bu sürede 120 tavuk yetişiyor. Bu nedenle hükümetimizden destek bekliyoruz.”

MÜSİAD Adana Şube Başkana Mehmet Aygün de herhangi bir yanlış bilginin tavukçuluk sektörü açısından sıkıntı yaratabileceğini vurgulayarak, “Sağlık Bakanlığı ve ilgili birimlerce yapılan açıklamalar dikkatle takip edilmeli. Aksi takdirde 3 milyon insanın ekmek kapısına kilit vurmak zorunda kalınır” diye konuştu. Sivil toplum kuruluşlarını ve oda başkanlarını duyarlı olmaya çağıran Aygün, “Tavukçuluk sektöründe faaliyet gösteren firmaların sıkıntılarını giderecek çözümler üretilmeli. Tesislerin kapatılması hepimiz için bir sorun olur” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!