Ipanemalı kız 67 şarkısı 50 yaşında

Güncelleme Tarihi:

Ipanemalı kız 67 şarkısı 50 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2012 12:52

Bir besteci ve söz yazarının plajda gördükleri kızdan ilham alarak yazdığı, dünyanın en çok kaydedilen ikinci şarkısı ‘The Girl from Ipanema’, 50 yaşında.

Haberin Devamı

Yıl 1962... Brezilya’da Rio de Janeiro’nun Ipanema mahallesindeki ‘Veloso’ kafede genelde müzisyenler takılır. Tıpkı besteci Antonio Carlos Jobim ve söz yazarı Vinicius de Moraes gibi... Kafenin önünden her gün güzel, uzun boylu ve sarışın bir kız geçer: Heloisa Eneida Menezes Paes Pinto (Helo Pinheiro). İşte, şimdilerde 67 yaşında olan o genç kız için yazılmıştı efsane parça ‘The Girl from Ipanema’.


Bir Bossa Nova klasiği olan şarkıyı; Frank Sinatra’dan Madonna’ya, Nat King Cole’dan Amy Winehouse’a kadar pek çok isim seslendirdi. Beatles’ın Yesterday’inden sonra ‘dünyada en çok kaydedilmiş ikinci şarkı’ unvanını taşıyan ve 2004’te Amerika Birleşik Devletleri Kongre Kütüphanesi’nin mutlaka korunması gereken kayıtlar arasına seçtiği eserin bu yıl, tüm dünyada 50’nci yaşı kutlanıyor.

Haberin Devamı


O efsanevi kadın Helo Pinheiro ise geçen hafta The Guardian’a verdiği röportajda bakın neler söylüyor: “Beni ilk gördüklerinde, ‘Hey güzel kız, buraya gel tanışalım’ demişlerdi. Yıllar sonra onların kim olduğunu öğrendiğimde uzun süre inanmadım. Çünkü o kafenin bulunduğu plajda başka pek çok güzel kız daha vardı.”


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!