İntiharlar beyaz perdede

Güncelleme Tarihi:

İntiharlar beyaz perdede
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2007 11:46

BATMAN’da yaşanan kadın intiharları ve göç sorununu, ‘Mektup- Yaşamın gölgesinde’ adlı kısa metrajlı filmle peyaz perdeye aktarıldı.

Çoğunluğunu belediye personelinin oluşturduğu Batman Sinema Topluluğu oyuncularının rol aldığı filmin galası büyük ilgi gördü. Yönetmen Murat Malgir, amaçlarını sorunları temeline inmek olduğunu belirterek, “Ses getirmesi ve insanların dikkatini buraya çekmek için böyle bir çalışma yaptık” dedi.

Batman Sinema Topluluğu, kentte yaşanan kadın intiharları ve göç sorunun ‘Mektup- yaşamın gölgesinde’ adlı kısa metrajlı filme beyaz perdeye aktardı. Okuma-yazma öğrendikten sonra eşi tarafından aldatıldığını fark eden bir kadının dramı ile okumak isteyen bir genç kızın amcasının oğluyla evlendirilmek istenmesi ve bunun sonucunda girdiği bunalımı anlatan filmin galası Yılmaz Güney Sinema Salonu’nda yapıldı. İzleyenlerin büyük beğenisini kazanan filmin senaryosunu yazıp yöneten Murat Malgir, kadın dramları ve acılarına sık sık tanık olduklarını söyledi. Amaçlarının sorunun temeline inmek olduğunu belirten Malgir, “Bu tür olayların arka planına kimse inemedi. Tamamen amatör oyuncuların yer aldığı bu çalışmamızda olayları irdelemek ve geniş kitlelere ulaşmayı hedefledik. Çünkü görselliğin güçlü bir dili var. Ses getirmesi ve insanların dikkatini buraya çekmek için böyle bir çalışma yaptık. Sponsor ve destek almadan kente gerçekleştirilen yapıt kentte bir ilktir” dedi.

Batman Belediye Başkanı DTP’li Hüseyin Kalkan, çoğunluğunu belediye personelinin oluşturduğu topluluğun kısıtlı imkanlarla başarılı bir çalışma yaptığını söyledi. Kalkan, “Özgün çalışmalarından ötürü onları kutluyorum. Kentin kanayan iki sorununu beyaz perdeye taşıdılar. Destek verilirse, Batman Sinema Topluluğunun daha iyi işler yapacağına inanıyorum” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!