İnisiyatif Ağca’da

Güncelleme Tarihi:

İnisiyatif Ağca’da
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2005 01:46

Ağca’nın nişanlısı gazeteci Rabia Özden Kazan, Hürriyet’e; ‘İnisiyatif şu anda Mehmet Ali Bey’in elinde. Ancak izin aldıktan sonra konuşabilirim’ dedi.

ORTADOĞU Gazetesi Yazarı Rabia Özden Kazan, Papa suikastinin ve Abdi İpekçi cinayetinin sanığı Mehmet Ali Ağca ile nişanlandıklarını doğruladı. Kazan, ‘Mehmet Ali Bey’le Kartal H Tipi Kapalı Cezaevi’nde bir sene önce nişanlandık. Ama evlendiğimiz söylentileri doğru değil’ dedi. Hürriyet’le görüşen Kazan, Mehmet Ali Ağca’nın izni olmadan soruları yanıtlayamayacağını belirtti. Kazan, ‘Çıkan haberlerden rahatsız olmuş. İnisiyatif şu anda benim değil Mehmet Ali Bey’in. Ancak onunla konuşup izin aldıktan sonra konuşabilirim. Olayın basına yansımasıyla günlük düzenim bozuldu. Kendimi çok yorgun hissediyorum’ dedi.

Rabia’nın AB’ye bakışı

RABİA Kazan’ın 3 Mart’taki Ortadoğu Gazetesi’ndeki AB ve Türkiye yazısında, ‘17 Aralık’ta Türkiye gerçek bir müzakere tarihi aldı mı almadı mı?’ sorusuna şöyle yanıt aranıyor: ‘İngiltere Büyükelçisi Lord Cunning’in Mustafa Reşit Paşa’ya dikte ettirdiği ünlü ‘Tanzimat Fermanı’ndan sonra olan biteni hepimiz bilmekteyiz. Batı’nın planlarını bozan tek gerçeklik, Türkiye’dir. Müzakere tarihi bir oyalamaca olabilir. Ama ‘Kopenhag Kriterleri’ni ikinci ‘Tanzimat Fermanı’ sanan batılılar aldanacaklardır’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!