İngiliz çifte tenekeli nikah

Güncelleme Tarihi:

İngiliz çifte tenekeli nikah
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2004 00:17

Evlenmek için Muğla’nın Fethiye İlçesi Ölüdeniz Beldesi’ni seçen İngiliz çift, kötülükleri kovduğu inancıyla düğün arabalarının arkasına teneke bağlayıp tur attı.

İngiltere’de uluslararası bir elektrik firmasında reklám ve tanıtım genel müdürlüğü yapan 36 yaşındaki William Page ile aynı şirkette görevli 30 yaşındaki Shirley Keill, Lykia World Tatil Köyü’nde Fethiye Nüfus Müdürü Yener Sargıncı’nın kıydığı nikah ile dünya evine girdi.

Özel hazırlanan nikah bahçesine 3 kilo gül yaprağı savruldu. İngiliz çift, gelin arabası olarak seçilen tatil köyündeki römorklu ve üzerinde koltuklar olan traktör benzeri servis aracına bindirildi.

Çift, bu sırada, ‘kötülüklerin kovulması’ inancıyla yapılan geleneklerini yerine getirdi ve aracın arkasına iple teneke bağladı.

Önce ev almak istiyoruz

MasterCard Türkiye’nin yaptığı MasterIndex araştırması, kadınların eline geçen parayı sağlıklarına, erkeklerin ise işlerine harcadıklarını ortaya çıkardı. Kent nüfusunu temsil eden 1200 kişiyle yapılan araştırmada ellerine geçen parayla, kadın da, erkek de ilk olarak ‘ev almayı’ düşünüyor. Kredi kartı ödemelerinde ise kadınlar, erkeklerin aksine kredi kartı borcunu kredilendirmekten hoşlanmıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!