İneklerine Pavarotti dinletiyor

Güncelleme Tarihi:

İneklerine Pavarotti dinletiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2006 12:33

TRT Ankara Radyosu Çoksesli Müzikler Müdürü Ergin Erenoğlu’nun, Pavarotti'nin müziğini ‘Gavur müziği’ olarak yorumlamasına tepki olarak, Antalyalı çiftçi bu sanatçının albümünü satın alıp ineklerine dinletmeye başlattı.

Yıllar önce gazetelerde yayınlanan ‘İsrailli çiftçiler tavuklarına müzik dinleterek yumurta verimini artırıyor’ haberinden ilham aldığını belirten Antalyalı çiftlik sahibi 47 yaşındaki Selahattin Erkara, 3 yıl önce ineklerine müzik dinletmeye başladığını ve süt oranında yüzde 20’lik artış yakaladığını söyledi.

Erkara’nın çiftliği, bu günlerde dünyaca ünlü tenor Luciano Pavarotti’nin şarkılarıyla çınlıyor. Bir süre önce turne dönüşünde Pavarotti dinleyen sanatçılara, ‘Kapatın şu gavur müziğini’ diyerek haber olan TRT Ankara Radyosu Çoksesli Müzikler Müdürü Ergin Erenoğlu’na tepki olarak hemen o gün gidip Pavarotti’nin dünyaca ünlü sanatçılarla düet yaptığı Pavorotti & Friends ‘For The Children of Liberia’ isimli albümünü aldığını belirten Erkara, artık ineklerinin sütünü Pavarotti’nin şarkıları eşliğinde sağdığını söyledi.

Hayvanlarının Pavarotti’nin şarkılarına huzurlu ve sakin davranışlar sergileyerek eşlik ettiğini belirten Erkara, “Pavarotti gerçekten ineklerime çok yararlı oldu” dedi.  125 ineğinden aylık 400 litrenin üzerinde süt sağladığını belirten Erkara, müziğin sırrını keşfetmeden önce bu rakamın 300- 320 litre arasında olduğunu ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!