İlkokula kadar emzirebilirim!

Güncelleme Tarihi:

İlkokula kadar emzirebilirim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2010 05:00

Özge Özberk, sekiz ay önce anne oldu ve oğlu Leo’yla yepyeni bir hayata başladı. Bebek dergisine verdiği röportajda anne olduktan sonra yüreğinin yufkalaştığını söyleyen başarılı oyuncu bir yandan oğlunu büyütürken diğer yandan “Adım Adım Büyüyorum” sosyal sorumluluk projesine destek vermeye uğraşıyor.

Haberin Devamı

ÖZGE ÖZBERK VE OĞLU LEO (FOTO GALERİ)       

Annelik nasıl gidiyor?
- Çok keyifli ve güzel. Anneliğin tarifi yok bence. Aslında annelik bir yandan da kaygı verici bir şey çünkü hayatınız bir anda soru işaretleriyle doluyor. Hayat “acaba”larla geçiyor. “Acaba mutlu mu? Acaba neden ağlıyor? Acaba ateşi neden çıktı?” gibi kocaman soruların içinde kaybolurken, bir yandan da kocaman bir mutlulukla yoğruluyorsunuz.
Annelik sizi değiştirdi mi?
- Aslında bunu beni tanıyanlara sormak gerek, ama sanki daha bir yufka yürekli oldum.
Emziriyor musunuz?
- Doğduğu günden beri emziriyorum ve bünyem elverdiği sürece emzirmeye devam edeceğim. Altı aya kadar gayet güzel emdi, şimdi ek gıdalara da başladık. Bana kalsa ilkokula başlayana kadar emziririm! Şaka bir yana, gittiği yere kadar emzirmeye devam edeceğim. Doğumdan sonra çalışan anneye verilen üç aylık emzirme süresi çok az bence, her röportajımda bunu özellikle dile getiriyorum. Hem ilk altı ay sadece anne sütü diye kampanyalar yapıp hem de doğumdan üç ay sonra annenin doğum iznini bitirmek çok saçma. Bebeğin anneye ve süte ihtiyaç duyduğu en önemli zaman ilk altı ay.
 
ŞİMDİ BİR DE KIZIM OLSUN İSTİYORUM 

 Kızınız mı olsun istiyordunuz, oğlunuz mu? Var mıydı içinizden geçen bir şey?

- Açıkçası oğlumun olmasını istiyordum ama şimdi de acayip şekilde kızım olsun istiyorum.
Bu durumda Leo’nun bir kardeşi olacak gibi görünüyor?
- Yakın zamanda bir çocuk daha düşünmüyorum fakat ilerleyen zamanlarda neden olmasın? Hele Leo gibi çocuklarımın olacağını bilsem beş tane daha doğururum. Çünkü Leo çok keyifli bir bebek, arıza çıkarmıyor. Bana çok güzel bir annelik yaşatıyor. 
Hamileliğiniz nasıl geçti?
- Gayet güzeldi, çalışmadığım için rahattım. “Yol Arkadaşım” dizisi bittikten hemen sonra hamile kaldım, sonra da bir sezon çalışmadım. O koltuk senin bu koltuk benim modunda bol bol dinlendim, film seyrettim, kitap okudum. Bir de hamile olduğum dönemde domuz gribi yaygındı. Korkudan dışarı bile çıkmadım neredeyse.
 Bu durum sizi sıkmadı mı?
Hayır, zaten çok gezen tozan biri değilimdir, bu yüzden zorlanmadım.
Hamileliğinizde kaç kilo aldınız?
- 15 kilo.

Haberin Devamı

 Şu an gayet formda görünüyorsunuz ama...
- İki kilo kadar bir şey kaldı. Yeni doğum yapmış annelere en büyük tavsiyem, doğumdan sonra kiloları bir anda vermeye çalışmasınlar, çünkü bu kiloların bir anda gitmesine imkan yok. Nasıl kilolar dokuz ayda alınıyorsa, doğumdan sonra da yine en az dokuz ay geçmeli.

EVDE HAYVAN OLMASI ÇOCUĞA YARARLI

Leo’ya siz mi bakıyorsunuz?
- Ben bakıyorum fakat bir de yardımcım var. Leo doğduğundan beri günlük tutuyorum, her gün neler yediğini, neler yaptığını yazıyorum. Şimdi ilk sayfaları açıp okuduğumda ne kadar uzun yol kat ettiğimizi fark ediyorum.
Leo’nun ismini kim koydu?
- Eşimle birlikte koyduk. Leo çok güzel bir isim, hem akılda halıcı hem de kısa ve öz. Birçok yerde eşimin de benim de Aslan burcu olduğumuz için Leo adını koyduğumuz yazıldı, ama alakası yok. Bunu düşünmüş olsaydık, burcunun Aslan olmasını sağlardık.
Evinizde bir kedi besliyorsunuz, hijyen açısından bir problem oluyor mu?
- Hayır. Hamileliğim sırasında doktoruma danışmıştım ama zaten onun da iki kedisi vardı ve kedi köpek gibi hayvanların bulunduğu ortamlarda büyüyen çocukların bağışıklıklarının daha güçlü olacağını söyledi. Ben çocukken bizim evde de bir sürü hayvan vardı zaten.
Neler vardı mesela?
- Kedi, köpek, sincap, balık, kaplumbağa, kuş... Bin tane hayvanın bulunduğu bir evde büyüdüm. Bu yüzden kedimizin aşılarını yaptırdığımız sürece Leo için de problem yok.
Eşiniz bebek bakımında yardım ediyor mu?
- Ediyor tabii, etmez olur mu? Yardımcım yemek yaparken, benim bir yere gitmem gerektiğinde gözüm kapalı babasına teslim ediyor ve gidiyorum. Bu çok büyük lüks.

BU PROJEYE KİM OLSA DESTEK VERMEK İSTER

“Adım Adım Büyüyorum” projesine nasıl dahil oldunuz?

- Zaten uzun zamandan beri bir sosyal sorumluluk projesinde yer almak istiyordum. Haziran ayında da karşıma “Adım Adım Büyüyorum” çıktı. Projeyi anlattıklarında hiç düşünmeden kabul ettim.
Projede sizi en çok cezbeden ne oldu?
- İşin içinde bebeklerin bulunması ve proje sonunda bir rehabilitasyon merkezi kurulacak olması. Engelli arkadaşlarımızın eğitimi için çok büyük bir adım olacak bu proje. Kim olsa elinden geleni yapadı. Önemli olan anne ya da baba olmak değil, birbirimize destek olmak.

Haberin Devamı


ÇOK ÇEKİNGEN BİR ÇOCUKTUN BKM’YE GİRİNCE FENA AÇILDIM

Siz nasıl bir çocuktunuz?

- Çok çekingen, sıkılgan ve ürkek bir çocuktum. Minibüsteyken “İnecek var” demeye çekinirdim! Misafirliğe gittiğimizde annemin kolunun altından çıkmaz “Hadi gidelim” diye tuttururdum. Ta ki BKM’ye girene kadar. Ondan sonra bir açıldım “Bu durakta inecek olan varsa bana söylesin, paraları ben toplarım” şeklinde!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!