İlk şarkı söylediği yerde uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

İlk şarkı söylediği yerde uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2012 15:16

48 yaşında ölen Amerikalı şarkıcı Whitney Houston, son yolculuğuna şarkı söylemeye ilk başladığı yer olan New Hope Baptist Kilisesi’ndeki cenaze töreniyle uğurlandı.

Haberin Devamı

11 Şubat günü Los Angeles Beverly Hills Hilton Oteli’ndeki odasında, su dolu küvette ölü bulunan Amerikalı şarkıcı Whitney Houston’ın cenaze töreni, küçük bir çocukken koroda şarkı söylediği New Hope Baptist Kilisesi’nde yapıldı.

HAYRANLARI HOUSTON'LA BÖYLE VEDALAŞIYOR- Fotogaleri 

Şarkıcının cenazesi, Los Angeles’tan özel jetle getirilirken, onlarca kamera New Jersey eyaletindeki Newar’da bulunan kilisenin dışında kamp kurdu. Şarkıcının hayranlarının töreni izlemesi için kilise dışına dev ekranlar kuruldu. Soul yıldızları Stevie Wonder ve Aretha Franklin’in şarkı söylediği törende şarkıcının “The Bodyguard” filminde başrolü paylaştığı Kevin Costner’ın yanı sıra Beyonce, Elton John, Oprah Winfrey, Chaka Khan da hazır bulundu.

Houston’ın eski soul şarkıcısı annesi Cissy Houston ile 18 yaşındaki kızı Bobby Christina’nın cenazede zorlukla ayakta durdukları görüldü. Şarkıcının ölüm nedeni hâlâ belirlenebilmiş değil.

ÜNLÜ SANATÇILARIN CENAZE TÖRENLERİ - Fotogaleri

CENAZEDEN NOTLAR  

Haberin Devamı

*Whitney Houston hayranları, cenaze törenini düzenlendiği The New Hope Baptist Kilisesi’nin bahçesine, ünlü şarkıcı için yazdıkları notları bıraktı.

*Whitney Houston’ın kızı Bobby Christina Brown da törendeydi.

*Ünlü şarkıcının annesi Cissy Houston, cenaze töreninde dostlarının yardımıyla ayakta durabildi.

*Whitney Houston için Filipinler’deki bir alışveriş merkezi de anma duvarı hazırladı. Sanatçının büyük bir posterinin asılı olduğu duvar, hayranlarının sevgi ve üzüntü mesajlarıyla dolup taştı.

*Sanatçının hayranları, saatler öncesinden cenaze töreninin yapıldığı alana akın etti.

*Whitney Houston’ın anma töreninde, sanatçının ailesine polis ekipleri eşlik etti.

*Whitney Houston’ın “The Bodyguard” filminde başrolü paylaştığı Kevin Costner, törene eşi Christine Baumgartner’la katıldı.

*Annesi Cissy Houston, taziyeye gelen dostlarına “Sevgili Whitney’imizin ölümüyle yıkıldık” dedi.   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!