İlk kez bir arada

Güncelleme Tarihi:

İlk kez bir arada
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2012 00:00

20 Kasım Salı günü İş Sanat’ta şahane bir konser var; ‘Stomping And Singin’ The Blues With David Murray Big Band&Macy Gray’.

Evet, soul funk şarkıcısı Macy Gray ve trompetçi David Murray, daha önce Türkiye’de pek çok kez konser verdiler. Belki de bu sebepten büyük bir heyecan uyanmamış olabilir içinizde ama... İlk kez ikisini birarada görme, dinleme şansını yakalayacağız.
Birkaç soru sorduk ikiliye İstanbul’daki önceki konserleri ve 20 Kasım’daki hakkında. Bakın neler dediler...
Macy Gray Son albümüm ‘Covered’ın turnesiyle gelmiştim İstanbul’a. Her zaman aklımda olan bir projeydi bu albüm. Sadece doğru zamanı bekledim. Şarkılara gelince, başka müzisyenlere ait olsa da şimdi sanki benim bir parçam gibiler. Özellikle şunu belirtmeliyim ki ‘Covered’ bugüne kadar yaptığım en hızlı albüm oldu. İki buçuk haftada şarkıları seçtik, kendi tarzımıza uyarladık ve kaydettik. Daha önce de dediğim gibi bu şarkılar başka bir yaşamda yazmış olabileceğim şarkılar. Özellikle de sözleri beni çok etkiliyor. Albümün konserinde Türk izleyicisi de muhteşemdi. İnanılmaz bir atmosfer vardı. ‘Covered’ turumun en öne çıkan konserlerinden biriydi diyebilirim. Şimdiyse David’le buradayız. David müziği çok seviyor, sanki onunla besleniyor gibi... Performansa gelince; biraz blues, biraz soul ve biraz da cazın bir arada olduğu inanılmaz bir müzik ziyafeti sizleri bekliyor.
David Murray Macy Gray ile çalışmak gayet kolaydır. O, zamanını iyi kontrol edebilen ve dakik bir profesyonel sanatçı. Onun gibi, işini mükemmel yapan büyük sanatçılarla çalıştığınızda sorun yaşamanız pek mümkün değil. Türkiye’deki konser için bir aydır çalışıyoruz. Konserde Macy Gray’in, benim de çok beğendiğim ‘Wake Up’ hit parçasını çalacağız. İki flüt ve soprano sahnenin ön tarafında kendisine eşlik edecek. Onun için yeniden düzenlediğim ‘Wake Up’ parçasını henüz kendisiyle paylaşmadım, dinledikten sonra beğeneceğini umut ediyorum. Macy bir de ‘Talk About Jesus’ şarkısını seslendirecek. ‘Gospel Blues’ tarzında bir müzik. Benim tüm dikkatim ve ilgim Blues üzerine. Macy Gray daha sonra, Blus tarzındaki ‘Cover’ albümünden Kanye West’in şarkısı olan ‘Love Lockdown’ parçasını seslendirecek. Önce Macy Gray’in şovunu, ardından benim enstrümanlarımdan oluşan şovu sergileyeceğiz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!