İlk ilişkide en sondayız

Güncelleme Tarihi:

İlk ilişkide en sondayız
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2013 00:00

İki Fransız araştırmacı, ‘Dünya Seks Atlası’nı hazırladı. ‘Cinsellik, cinsel özgürlük ve pratiğine’ ilişkin yüzlerce bilginin yer aldığı atlasta, Türkiye ve İtalya, ‘ilk ilişkiyi en geç yaşta yaşayan ülkeler’ çıktı.

Haberin Devamı

FRANSA Bilim ve Araştırma Kurumu CNRS’ın yöneticilerinden Nadine Cattan ile Paris-Est Ünivesristesi profesörü Stephane Leroy’un 1.5 yıllık araştırma sonucu hazırladığı, Liberation gazetesinde yayımlanan ‘Seks Atlası’, büyük ilgi çekti. Atlasta, cinselliğe dair yüzlerce bilgi yer alıyor. ‘Seks Atlası’na göre, cinsel özgürlük konusunda dünya ikiye bölünmüş durumda. Batı ülkeleri daha özgür. Dünyanın diğer yarısında, gelişmekte olan ülkelerde ise cinsel pratik sıkı kontrol altında. Bu ülkelerde eşcinsellik sert bir şekilde cezalandırılıyor. Kuzey ülkeleri, özellikle İsveç, cinsel özgürlükte birinciliği alıyor. İsveç’i diğer Avrupa ülkeleri takip ediyor.

AYDA KAÇ KEZ

Pek çok ülkede ilk cinsel ilişkinin yaşı, yasalarla belirleniyor. Dünyada yasal cinsel ilişki yaşı 12 (Angola) ile 20 (Endonezya) yaş arasında değişiyor. En erken cinsel ilişki ve evlilik Güney Amerika’da 13-14 yaşlarında başlıyor. Tersi ise Afrika ülkeleri ile Endonezya. Avrupa’da ilk ilişki yaşı sıralamasında, en geç başlayan grubu İtalyanlar (18.5 yaş) ve Türkler (18 yaş) oluşturuyor. İlk aşkın yaşı İzlanda’da 15, Fransa, İspanya, Yunanistan, İsviçre’de 17...  Aldatmaya gelince; Atlas’a göre, günümüzde tek eşli evliliklerin gelişmesiyle, evliliklerin sürmesi için aldatma daha çok tolere edilmeye başlandı. Üstelik hem kadınlar, hem de erkekler aldatıyor. Kadın ve erkeklerin yüzde 68’i, aldatmanın evliliklerin uzamasının sırrı olduğunu dile getiriyor. Atlasa göre, Avrupa’nın en çok cinsel ilişki şampiyonu ise hâlâ Yunanlılar. Yunanlılar, ortalama olarak haftada 3, ayda 12 cinsel ilişki ile başı çekiyor. Dünyanın en az seks yapan halkı ise yılda ortalama 45 ilişki (ayda 3.5) ile Japonlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!