İkinci Nesil Podyumda

Güncelleme Tarihi:

İkinci Nesil Podyumda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2015 17:07

Haberin Devamı

İkinci Nesil Podyumda
Türkiye Ralli Şampiyonası’nda son yıllarda ikinci nesil genç sporcular podyumu domine etmiş durumda… Birçok spor dalında olduğu gibi, ülkemizde otomobil sporlarında da ikinci nesil babalarının başarılarını sürdürüyor.

SERDAR - MURAT BOSTANCI
Son 2 yılın Türkiye Ralli Şampiyonu olan ve şu an Avrupa Ralli Kupası’nda lider durumda olan Murat Bostancı, 90’lı yılların ünlü ralli pilotu Serdar Bostancı’nın oğlu… Castrol Ford Team Türkiye adına yarışan Murat’ın aynı zamanda takım direktörü olan babası Serdar Bostancı’nın kariyerinde birçok başarı arasında 1996 Türkiye Ralli Şampiyonluğu da yer alıyor. Bostancı’lar, 16 yaşında yarışmaya başlayan ve 4 kez Türkiye Ralli Gençler Birincisi olan Murat’ın 2014 sezonunda ilk Türkiye Ralli Şampiyonluğu’nu kazanmasıyla, ilk baba oğul şampiyonlar oldular. Murat aynı zamanda 2011 yılında Oxford Brookes University’den Türkiye’nin ilk Motorsporları Mühendisi olarak mezun oldu.

Haberin Devamı

İkinci Nesil Podyumda

NEJAT - YAĞIZ AVCI
1997 Avrupa Ralli Kupası Şampiyonu Nejat Avcı ile, 2012 Doğu Avrupa Ralli Kupası Şampiyonu Yağız Avcı da bir diğer baba oğul şampiyon... Son olarak 2005 sezonunda Türkiye Ralli Şampiyonası’nı takip eden Nejat Avcı’nın, otomobil sporlarında ülkemize ilk Avrupa Şampiyonluğu’nu kazandırmasından 15 yıl sonra oğlu Yağız bu başarıyı tekrarlayarak gurur kaynağımız oldu. Kariyerinde 4 Türkiye Ralli Şampiyonluğu bulunan Yağız Avcı’nın en büyük destekçisi olan ve tüm yarışlarında yanında olan baba Nejat Avcı, otomobil sporları kariyerini bitirdikten sonra denize yönelerek North isimli teknesiyle Dünya Turu’na çıktı ve seyahatine halen devam ediyor.

İkinci Nesil Podyumda

Haberin Devamı

AZMİ - ORHAN AVCIOĞLU
1980 Türkiye Ralli Şampiyonu olan Azmi Avcıoğlu - Beyza Avcıoğlu çiftinin oğulları Orhan Avcıoğlu da ikinci nesil ralli pilotları arasında yer alıyor. 2012 ve 2013 sezonunda Türkiye Ralli İki Çeker Şampiyonu olan Orhan, anne ve babası bu ralliyi kazandıktan tam 33 yıl sonra Avrupa Ralli Kupası’na dahil Boğaziçi Rallisi’ni 2013 yılında kazanmayı başardı. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından verilen FairPlay ödüllerinde jüri tarafından “Sportif Davranış Şeref Diploması Ödülü”ne layık görülen Orhan Avcıoğlu, halen Castrol Ford Team Türkiye adına ralli şampiyonasında mücadele ediyor.

İkinci Nesil Podyumda

Haberin Devamı

RIZA – BURAK ÇUKUROVA
Otomobil sporları kariyerine 1992 yılında 14 yaşında karting ile başlayan ve 3 yıl karting yaptıktan sonra pistte tek marka kupalarında mücadele eden Burak Çukurova 1999 yılından bu yana aralıksız olarak Türkiye Ralli Şampiyonası’nı takip eden bir diğer ikinci nesil pilot. 90’lı yıllarda Renault takımı adına ralli, pist, rallikros ve tırmanma gibi tüm branşlarda sayısız başarı elde eden Rıza Çukurova’nın oğlu olan Burak, 16 yıldır aralıksız olarak Türkiye Ralli Şampiyonası’nı takip etmesinin yanı sıra, en yüksek yarış bitirme oranına sahip sporcu olarak da dikkat çekiyor.

İkinci Nesil Podyumda

Haberin Devamı

HASBAY AİLESİ
Belki de otomobil sporlarındaki en renkli aile olan Hasbay’lar halen aktif olarak yarışmayı sürdüren bir aile. 1980’li yıllarda birlikte yarışmaya başlayan Ahmet Hasbay ve kardeşi Tamer Hasbay, bugün hala Türkiye Historic Ralli Şampiyonası’nda direksiyon başına geçiyor. Ahmet Hasbay’ın kızı Billur Hasbay da 2 sezondur Türkiye Ralli Şampiyonası’nda kadınlar birinciliğinde mücadele ederken co-pilotluğunu annesi Merve Hasbay yapıyor. Ahmet-Tamer Hasbay kardeşlerin oğulları Emre ve Saipcan Hasbay da bu sezon Türkiye Historic Ralli Şampiyonası’nda mücadele ediyor ve Kategori 1 Birinciliği’nde lider durumda bulunuyor.

İkinci Nesil Podyumda

Haberin Devamı

MEHMET –BERKAY BESLER
2005 Türkiye Ralli Şampiyonu Mehmet Besler de, bayrağı oğluna devreden şampiyonlar arasında… 2005 yılında henüz 6 yaşındayken TOSFED’in 25 Küçük Adam projesi ile karting sporuna başlayan Berkay Besler, 10 yıldır Avrupa’da ülkemizde aralıksız olarak yarışmayı sürdürüyor. Uluslararası yarışlarda her geçen gün daha da başarılı sonuçlarla otoritelerin dikkatini çekmeyi başaran Berkay, otomobil sporlarının anaokulu olarak kabul edilen kartingten yetişerek Formula 1 Dünya Şampiyonu olan isimlerin arasına katılmayı hedefliyor.

İkinci Nesil Podyumda

Baba oğul aynı pistteler
Pist ve karting branşlarında baba oğul yarışan sporcular da var...

ÜMİT-MUHAMMED ALİ ÜLKÜ
3 kez Türkiye Pist ve 2 kez de Türkiye Tırmanma Şampiyonu olan İzmirli Ümit Ülkü, 2015 sezonunda başarılarına ülkemizin yanı sıra Avrupa pistlerinde de devam ettiriyor. Oğlu Muhammed Ali Ülkü de, babası gibi otomobile olan tutkusu sayesinde 3 sezondur pist yarışlarında farklı kategorilerde olsa da babası ile birlikte yarışıyor. Türkiye Pist Şampiyonası ve TOSFED Pist Kupası’nda kısa sürede büyük tecrübe kazanarak başarılar kazanan Muhammed Ali Ülkü, 2014 yılında Dünya genelinde genç pilotlar arasında yapılacak eğitim ve seçmeleri kapsayan FIA Young Driver Excellence Academy’de ülkemizi temsil etti.

İkinci Nesil Podyumda

BİLAL-UBEYDE SAYGILI
Yine İzmir’den bir baba oğul da Bilal Saygılı ve oğlu Ubeyde Saygılı… 3 yıldır Türkiye pist Şampiyonası’nda yarışan Bilal Saygılı, oğlunun otomobil ve otomobil sporlarına karşı ilgisini destekleyerek onu da pist yarışlarına yönlendirmiş. Bu sezon TOSFED Pist Kupası’nda VW Polo TDi marka otomobille mücadele eden ve her yarışta daha da hızlandığı gözlenen genç sporcu Ubeyde Saygılı, halen devam eden kupanın Kategori 2 Birinciliği’nde ikinci sırada yer alıyor.

İkinci Nesil Podyumda

SÜLEYMAN-ÖMER ASAF KOLOT
2013 sezonunda o zamanlar 7 yaşında olan oğlu Ömer Asaf Kolot ile yarışmaya başlayan Süleyman Kolot 3 yıldır baba oğul karting pistlerinde mücadeleye devam ediyor. Bahçeşehir Bilfen İlkokulu’nda öğrenimini sürdüren Ömer Asaf, ilk 2 sezon mini kategoride Türkiye ikinciliğini kazandıktan sonra bu sezon iddiasını arttırarak şampiyonluğa adım adım yaklaşıyor. Ömer Asaf halen Mini kategori puan durumunda ikinci sırada yer alırken, baba Süleyman Kolot Formula Master kategorisinde lider durumda yer alıyor.

İkinci Nesil Podyumda

OFFROADÇU BABA OĞULLAR
Offroad branşında da birçok baba oğul halen birlikte yarışmayı sürdürüyor. Offroad branşının şampiyon isimlerinde Mehmet Becce, bayrağı oğlu Mert Becce’ye devrederken zaman zaman kendisi de direksiyon başına geçmeye devam ediyor. Son olarak Transanatolia’da birinciliğin sahibi olan Suat İnan da, babası Necmi İnan’ın izinden giderek bu spora gönül veren bir isim. Ayrıca Ali Kartal-Emirhan Kartal ile Ali Kutay-Haluk Kutay da Transanatolia’da baba oğul yarışan isimler olarak dikkat çektiler.

İkinci Nesil Podyumda

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!