İkinci el hayatlar

Güncelleme Tarihi:

İkinci el hayatlar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kent kültürünü benimseyenlerin vazgeçemediği dergi İSTANBUL LIFE, bu ayki sayısında yine birbirinden renkli konularla dopdolu. Giyimde, kaset, kitap ve plaklarda gün geçtikçe popülerliği artan ikinci el ürünlerin tanıtıldığı haberde de çeşitli adresler öneriliyor.

Giyimde orijinalli, eskiyi, yaşanmışı ve özgürlüğü tarz olarak seçenler, giydiklerinin başka kimsede olmamasının avantajını da yaşıyorlar. Bu giysilerin temin edildiği belli başlı yerler var tabii. İkinci el giysi almak için dükkana gittiğinizde kendiniz gibi olan birinden alışveriş yapmak çok rahatlatıcı bir durum.

Taksim Anabala Pasajı’nın alt katındaki Alt’a gittiğinizde dükkanın önünde oturan gençleri görmek, insanda ikinci el dükkandan çok kafeye geldim duygusu uyandırıyor. Fazlasıyla ilgi çekici bu dükkana girdiğinizde birbirinden ilginç giysiler ve oyuncaklarla karşılaşıyorsunuz. Müziğin bir pikaptan yayılması bu işin ruhunu yansıtıyor. Alt’ın sahibi Aslı Akıncı bu işi 1994’ten beri yaptığını söylüyor. Lisede bit pazarlarına giderken böyle bir şeyin şehir yaşantısındaki eksikliğini fark etmiş ve bu işe başlamış. Zaten kendi de giyim tarzı olarak ikinci eli benimsemiş. Günümüzde üretilen giysilerin onun zevkine uygun olmaması ve eski giysilerdeki stili beğenmesi bunun başlıca nedeni.

Toplanılan giysiler daha sonra çamaşırhanelere verilip dezenfekte ediliyor. Bunun yanı sıra Amerika ve Hollanda’dan gelen kulüp kıyafetlerini burada bulmak mümkün.

İkinci el giysilerin popüler olması aslında bu tür giysilerin alınabileceği dükkanların artmasıyla da ilgili.

Her kesimden alıcı kitlesi de her geçen gün biraz daha artıyor.

İkinci adresler

Bisiklet: Yeni Çarşı Cad. 56, Galatasaray Tel: (0212) 249 47 68

Alt: Turnacıbaşı Sok. Anabala Pasajı, Beyoğlu

Sürreal Kılık: Atlas Pasajı, Beyoğlu

Gardırobe: Hayriye Cad. 20, Tophane

Vesaire: Akmerkez, Etiler

Exlibris (sahaf): Turnacıbaşı Sok. Anabala Pasajı, 23\25 Taksim

Olrich (sahaf): Turnacıbaşı Sok. Anabala Pasajı, Taksim

David People-Aprido: Taksim (Sadece kışın 2. el satıyorlar)






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!