İki Türk genci Akon’a eşlik etti

Güncelleme Tarihi:

İki Türk genci Akon’a eşlik etti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2010 12:23

Pepsi’nin 2010 Güney Afrika Dünya Kupası kampanyasının soundtrack’i olan 'Oh Africa' isimli şarkı, Grammy ödül töreni reklamlarında ilk kez görücüye çıktı.

Haberin Devamı

2 Türk Gençle Oh Africa / Video

Hakan GENCE,
hgence@hurriyet.com.tr
 
Şarkıyı multi-platin albüm ödüllü sanatçı Akon, Keri Hilson ve çok sayıda Grammy sahibi olan Soweto Gospel Korosu; dünyanın dört bir yanından gelen parlak 16 genç müzisyenile birlikte seslendirdi. Bu koroda iki de Türk genci bulunuyor.
 
Pepsi, 2010 Güney Afrika Dünya Kupası için dünyaca ünlü futbolcularla bir reklam filmi çekmeye karar verdi. İşin müzik tarafı için hip-hop sanatçısı Akon ile anlaşma imzaladı. Şarkının sözlerini dünya çapında yıldızların şarkılarında imzası olan ünlü hip hop ikilisi Rock City yazdı. Akon’a Keri Hilson eşlik etti.
Single olarak da piyasaya çıkacak şarkının gelirinin bir bölümü, zor koşullarda yaşayan Afrikalı çocuklar ile gençler yararına kullanılacak.   
Gelelim bu ünlü sanatçılara eşlik eden gençlik korosuna... Çin, Tayland, Polonya, İspanya, Mısır, Tanzanya, ABD, Meksika, Yunanistan, İngiltere gibi 15 ülkeden 16 genç çağrıldı. Türkiye’den de iki isim var. Pepsi Kurumsal İletişim Müdürü Didem Şinik, yetenekli isimler seçtiklerini söylüyor: “Bazı ülkelerde yarışmalar düzenlendi. Biz, TRT’de düzenlenen Liselerarası Genç Solistler yarışmasının birincisi Mustafa Çağatay Erol’u dahil etmek istedik. İkinci isim olarak, Berkley’de burslu okuyan genç sanatçı Sırma Munyar’a teklif götürdük. Pepsi iki gençle katılma talebimizi kabul etti.”
Proje için kasım ayında Los Angeles’a gidildi. Dört günlük seyahatin iki günü ses koçlarıyla şarkı üzerinde çalışıldı. Stüdyoda kayıtlar alındı. Klip günü geldiğinde Akon ve farklı ülkelerdeki gençler bir arada şarkıyı söylediler.

Haberin Devamı

AKON’LA ŞARKI SÖYLEMEK HAYAL GİBİ

Sırma Munyar (20), geçen sene Ocak sonunda "Berklee"e yüzde 30 bursla kabul edildi. Vokal performansı ve beste, aranje üzerine eğitim görmeye başladı. Sırma Munyar, proje teklifini ve yaşadıklarını şöyle anlatıyor: “Bana önce dünya çapında yoksullara yardım edilecek bir proje olduğunu söylediler. Sonra şarkıyı Akon’la söyleyeceğimizi öğrendim ve şoke oldum. Hollywood’da böyle bir projede yer almak herkese hayal gibi gelir. Klibi çekerken Akon sürekli etrafımızdaydı. Dünyanın en iyi stüdyolarından birindeydik. Bizi en çok zorlayan, Afrika dilinde şarkıyı söylemek oldu.”

Haberin Devamı

Mustafa Çağatay Erol (18), 2009’da MEB ve TRT’nin ortaklaşa düzenlediği Genç Mikrofon Liselerarası Müzik Yarışması’na katıldı. Ve yarışmada en iyi erkek solist seçildi. Bu performansıyla Akon-Pepsi projesine katılmaya hak kazandı. ABD’de master ve doktora yapma hayali kurarken bir anda kendini Los Angeles’ta buldu: “Benim için inanılması güç, muhteşem bir rüya, hayatımın en büyük ödülü oldu. Akon ve Keri Hilson gibi dünya starlarıyla tanışmak, aynı sahneyi paylaşmak ve beraber şarkı söylemek benim için unutulmaz bir deneyimdi.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!