İftarda her otelde bir fasıl grubu var

Güncelleme Tarihi:

İftarda her otelde bir fasıl grubu var
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2007 00:00

Her yıl İstanbul’un ünlü otelleri Ramazan ayında çok zengin mönülerle iftar saatleri düzenliyor. Son yıllarda bu iftar saatlerine fasıl müziği eşlik etmeye başladı. Bu sene hemen hemen tüm otellerde iftarda fasıl müziği var. Misafirler, iddialı şeflerin hazırladığı özel iftar sofralarında, çeşitli fasıl gruplarının çalacağı Türk müziği eşliğinde oruçlarını açacaklar. İşte otellerden iftar sofraları.

Barok Sanat Merkezi’nden 3 kişilik grup Divan’da

Divan Lokantası’nda özel iftar mönüsünün fiyatı 60 YTL. Divan Pub’da ise açık büfe var. İftariyelikler, soğuk büfe, tatlılar ve sıcak yemeklerin dışında Divan Pub’da her akşam döner servisi yapılacak. Burada büfenin kişi başı fiyatı 65 YTL. Divan Kuruçeşme’de iftar saatlerinde tatlı ve meyve büfelerinin yanı sıra boza, sahlep ve şekerleme köşesi de bulunacak. Haftasonları iftar süresince Barok Sanat Merkezi’nden gelecek 3 kişilik fasıl grubu müzik yapacak. Hafta sonu iftarı Divan’da yapmak isteyen çocuklu aileler için de palyaço gösterisi olacak.

Richmond Nua’da tasavvuf müziği

Hürrem, Esma, Dilruba, Nazperver, Mahpeyker, Şayeste, Mihrişah, Şevkidil gibi meşhur Osmanlı Sultanları, Richmond Nua’da iftar mönüsünde canlanıyor. Sapanca Gölü kenarında bulunan Richmond Nua Welness-Spa, Ramazan ayına özel bir program hazırladı. Mönüler sultan isimlerinden esinlenerek oluşturuldu. Her gün iftar öncesi iki semazenin sunduğu gösterinin ardından canlı fasıl müziği başlıyor. Ramazan mönüleri 60 YTL, açık büfe ise 65 YTL.

Hafta sonu üç kişilik fasıl grubu Four Seasons’da

Başaşçı Mehmet Gök, Seasons Restaurant’da canlı fasıl müziği eşliğinde, her akşam barbekü büfesi hazırlayacak. Haftada bir gün ise "action cooking" olarak adlandırılan bir etkinlikle, misafirlerin önünde yemek yapacak. Süt içinde hurma hoşafı, hurmalı ve pestilli özel içecekleri deneyebilirsiniz. Türk tatlılarının yanısıra, Fransız Pasta Şefi Ghislain Gaille da Ramazan için özel tatlı hazırlayacak. Açık büfe iftar yemeği kişi başı 90 YTL. İftar boyunca hafta içi 2 kişilik, hafta sonları 3 kişilik fasıl grubu 2 saat fasıl müziği yapacak.

Cemil Sağyaşar ve ekibi Sözbir Royal’da


Dolmabahçe Sarayı’nın hemen karşısında yer alan Sözbir Royal Residence Hotel’in geleneksel Türk taş oymacılığı ve eskitme boya teknikleriyle dekore edilmiş salonlarında sunulacak iftar mönüsünde; iftariye tabağı, çorba çeşitleri, börek, zeytinyağlı yemekler, otantik Türk ve Osmanlı mutfağının lezzetleri, tatlı çeşitleri bulunuyor. Sözbir Royal Residence Hotel, canlı fasıl eşliğinde bir program sunuyor. İftar süresince Cemil Sağyaşar ve ekibi konuklarına ramazan şöleni sunuyor. İftar mönüsü kişi başı 45 YTL.

Göksu Fasıl Grubu Hilton’da misafirleri karşılayacak

Hilton İstanbul Ramazan ayı için geleneksel Türk lezzetlerini konuklarına sunuyor. Bozadan hurmaya, güllaçtan pideye, pestilden zerdeye 300 çeşit lezzetle sofraları donatıyor. Fasıl müziği eşliğindeki iftar, Osmanlı ve Türk yemeklerinden oluşan bir mönüyü içeriyor. Bosphorus Terrace Restoran’da kahvaltılıklar, gözlemeler, zeytinyağlılar, salatalar, sıcak ana yemekler, tatlılar ve içecekler konukları bekliyor. Kişi başı 90 YTL. Ramazan ayı boyunca 3 kişilik Göksu Fasıl Grubu her gün 2 saat Hilton’da fasıl müziği yapacak. İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesinde müzik öğretmeni olan grup üyeleri geleneksel Osmanlı kostümü giyecek ve Bosphorus Terrace Restoran’ın girişinde misafirleri karşılayacak.

B.W. The President Hotel’de tasavvuf müziği

B.W. The President Hotel, Ramazan sofrasını geleneksel iftariye tabağı, çorba çeşitleri, börek, zeytinyağlı yemekler, Türk mutfağının lezzetleri, tatlı çeşitleri ile donatıyor. B.W. The President Hotel, Ocakbaşı Grill House Restoranı’nda 150 kişiye, Marmara Salonu’nda 400 kişiye kadar olan iftar davetlerinde şirketler için mönü de hazırlıyor. Otelde iftarınızı canlı tasavvuf müziği eşliğinde açabilirsiniz. Kişi başı 35 YTL.

Dedeman’da her gün canlı müzik

Dedeman İstanbul’un iftar sofrasında, iftariyelikler, çorbalar, komposto ve şerbetler, turşular, zeytinyağlı ve salatalar, hamur işleri, cevizli köy eriştesiyle birlikte sunulan mantarlı piliç dolması, hicaz pilavlı hamurda kuzu incik, süt kuzusu tandır, büryan kebap, pastırmalı piliç sote ve yufkalı saray kebabı gibi ana yemekler, tatlılar, demleme Türk çayı ve kahve yer alıyor. Özel gruplar için, misafirlerin kendi isteklerine göre oluşturabilecekleri mönü seçenekleri sunuluyor. Haftanın her günü fasıl müziği eşliğinde açılacak olan iftar sofralarında mönüler 45 ila 55 YTL arasında değişiyor.

Radisson SAS’da Boğaza karşı fasıl

Ortaköy’deki Radisson SAS StarBoard Restoran’da iftar büfesinde iftariyeliklerden zeytinyağlılara, meşrubat ve şerbetlerden tatlı ve meyvelere kadar çok çeşit var. Her gün değişen 2 çorba ve 5 ana yemek servis ediliyor. Ana yemeklerde kemik suyu sosu ile sunulan arpa şehriyeli kuzu incik, sote edilmiş dana kuşbaşı ile hünkarbeğendi ve karışık ızgara tabağı en çok tercih edilenler arasında. Boğaz manzarası, geleneksel lezzetler ve fasıl müziği eşliğinde iftar kişi başı 65 YTL.

SwissOtel İstanbul’da fasıllı açık büfe

SwissOtel The Bosphorus, Cafe Swiss Restoran’da açık büfe iftar yemeği sunuyor. Açık büfe olarak hazırlanan mönü, hurma ve zeytin gibi geleneksel iftariyeliklerle başlıyor ve ardından salatalar, zeytinyağlılar, Türk mezeleri, yöresel yemekler, peynirler, ekmek ve pide çeşitleri, lahmacun, sıcak-soğuk et ve balık alternatifleri, kebap çeşitleri ile devam ediyor. Fasıl müziği eşliğindeki açık büfe, limitsiz meyve suyu ve çay-kahve kişi başı 120 YTL.

Sürmeli Otel’de iftar gelirinin bir bölümü çocuklara bağışlanacak

Sürmeli Otel’deki iftar mönüleri, dibek aşı keşkek çorbası, pastırmalı humus, bat, közde biber salamurası, çemen, pekmez, bergamut reçeli, hurma gibi başlangıç ve iftariyeliklerden oluşuyor. Ayrıca taze kekikli kuzu tandır, ızgara köfte, fesleğenli bonfile, tavuk şiş, peynirli su böreği gibi lezzetler Sürekli Tadımlık Servisi ise birçok Ramazan lezzetini bir arada tatma imkanı sunuyor. Sürmeli İstanbul iftarları, güllaç, kaymaklı ekmek kadayıfı, cevizli ev baklavası ve tahinli kabak gibi Türk ve Osmanlı tatlıları ile süsleniyor. Marmara Restaurant’ta sunulan Şef’in Alacarte özel iftar menüsünün fiyatı 45 YTL. Ramazan menülerinden elde edilecek gelirin bir bölümü Geleceğimizin Çocukları Vakfı’na aktarılacak.

Yemeksepeti.com’da iftar seçeneğini tıklayın

Türkiye’nin online yemek siparişi sitesi yemeksepeti.com’un Ramazan ayına özel siparişin iftar saatinde gönderilmesi uygulaması, bu yıl da devam ediyor. Günün herhangi bir saatinde iftar için sipariş verebiliyorsunuz ve siparişiniz tam vaktinde adresinize teslim ediliyor. Tek yapmanız gereken sipariş onay ekranında siparişinizin teslim edilmesini istediğiniz zaman olarak "İftar" seçeneğini işaretlemek. Yemeksepeti.com üzerinden hizmet veren restoranların ramazan menülerine, özel ramazan sayfalarına ulaşabilirsiniz.

Sheraton Ankara’da sahurda oda servisi var

Sheraton Hotel&Convention Center Ankara, ramazan ayına özel iftar mönüsü hazırladı. Mönüde sebzeli orman kebabı, tavuklu hünkar beğendi, mantarlı tavuk kavurma, kuzu el basan tava, tas kebabıı gibi ana yemekler bulunuyor. Brasserie One’ın açık büfe iftar sofralarının yanı sıra iftar yemeğini dostları ya da iş arkadaşları geçirmek isteyenler için Balo Salonu ve bağlantılı salonlarda hizmet veriyor. Otelde konaklayan misafirler için sahur vakti oda servisi var.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!