İDSO'dan yılın ilk konseri

Güncelleme Tarihi:

İDSOdan yılın ilk konseri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2013 13:38

Caddebostan Kültür Merkezi
04.01.13
20.00

Haberin Devamı

Muhteşem Yeni Yıl konseriyle 2012’yi sanat ile geride bırakmamızı sağlayan İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) 2013 yılının ilk konserini 4 Ocak Cuma günü Caddebostan Kültür Merkezi’nde saat 20.00’de verecek.

Yeni Yıl konserinde göstermiş olduğu başarılı performansının ardından,  2013 yılının ilk konserini de yönetecek olan Orkestra Şefi Antonio Pirolli, sanatseverlere yine bir klasik müzik şöleni yaşatacak!

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın daimi misafir şefliğini başarı ile sürdüren ve çok geniş bir repertuara sahip olan Pirolli, dünyada birçok seçkin opera ve senfoni orkestrası ile de çalışıyor, festivallere davet ediliyor.

İDSO konser programında dünyanın en önemli klasikleri arasında yer alan Max Bruch’ın Kol Nidrei adlı eseri,  W.A. Mozart’ın Klarinet Konçertosu ile L. V. Beethoven’ın 3. Senfonisi Eroica var.

Haberin Devamı

2008 yılından bu yana İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nda görevine devam Solist Yılmaz Bişer (Viyolonsel) konserin açılışında Alman müzisyen Max Bruch’in Kol Nidrei adlı eserini yorumlayacak.

Birçok Avrupa folk melodisini inceleyen Bruch, Kol Nidrei’de Yahudi melodilerinden bir aranjman yapmış ve eleştirmenlerin takdirini kazanmıştır.

Konser Evrim Güvemli’nin Mozart’ın Klarinet Konçertosu yorumu ile devam edecek.

Dünyanın müzik dehası olarak kabul edilen W. A. Mozart bu eseri ölümüne az bir süre tamamlayabilmişti.

İDSO’nun 2013 yılı ilk konseri L.V. Beethoven’un 3. Senfonisi, Eroica ile tamamlanacak. Beethoven’ın bu eseri klasik stilin olgun bir dışavurumu olarak görülse de, romantik stilin de izlerini taşımaktadır.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO)
Şef: Antonio Pirolli
Solist: Evrim Güvemli
Solist: Yılmaz Bişer

Program:
M. Bruch              Kol Nidrei
W.A. Mozart         Klarinet Konçertosu
L. V. Beethoven   3, Senfoni Eroica

Bilet Satış Yerleri:
Ana Gişe: Taksim Meydanı AKM Önü Tel: 0212 232 23 53
Konser Öncesi: Caddebostan Kültür Merkezi Gişesi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!