İçimdeki kıvılcımı Çağan Irmak çaktı

Güncelleme Tarihi:

İçimdeki kıvılcımı Çağan Irmak çaktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2008 00:00

"Asi" dizisinin Kerim'i Cemal Hünal, Hatay'daki çekimler sırasında bambaşka bir yaşam kurdu.

Haberin Devamı

Gülderen Köyü'nde ev tutan, ahır yapıp bir de at alan oyuncu, artık dizi setine atla gidip geliyor.

"Asi" dizisi devam ederken Çağan Irmak’ın yeni filmi "Issız Adam"da oynamaya başladınız.

- Evet, inanılmaz bir tecrübe bu benim için. Çok güzel ve zekice yazılmış bir senaryosu var "Issız Adam"ın. Aslında sade bir hikáye. Senaryoyu ilk okuduğumda çok şey vaat ettiğini düşündüm, Çağan’ın nasıl çekeceği hakkında da hiçbir fikrim yoktu. Ama genel olarak şehir hayatı içerisinde yalnızlığı seçmiş, hayatında kimseyi istemeyen, kimsenin de hayatına girmek istemeyen Alper adlı bir adamın öyküsünü anlatıyor. Benden çok farklı bir karakter.

İçimdeki kıvılcımı Çağan Irmak çaktı
Nasıl biri bu ’Issız Adam’ Alper?

- "Issız Adam" aslında bir aşk hikáyesi. Alper, kendi restoranını açmış, yemekleri kendisi yapıyor ve restoranın başında duruyor. Çok kapalı bir hayatı var. Sürekli tek gecelik ilişkiler yaşıyor. Ailesini de kendinden uzak tutmuş. Melis Birkan’ın canlandırdığı Ada ile tanışıyor ve ondan sevmeyi, dokunmayı öğreniyor. Kızın da çocuklara kostümler yaptığı küçük bir dükkanı var ama hayatları çok zıt. Hikáye, anlatımı ve çekimler o kadar tatlı bir tempoda gidiyor ki, ortaya çok güzel bir filmin çıkacağını düşünüyorum.

Haberin Devamı

Bu rol için özel bir hazırlık yaptınız mı?

- Yapacağımızı düşünüyordum ama Çağan bir çalışma yapmamızı istemedi. Kendi halinde oluşmasını istedi karakterin. Bize hálá "İleriki sahneleri çalışmayın" der. Sete girdiğimizde de herkes önce birbirine bakıyor ve ilk performansı Çağan yapıyor. O kadar iyi anlatıyor ki, karakterin nereye gittiğini çok iyi anlıyorsun. Bazı şeyleri saklamanı, bazı şeyleri ise köpürtmeni söylüyor.

Melis Birkan’ın dışında ekipte başka kimler yer alıyor?

- Yıldız Kültür, Şerif Bozkurt, Gözde Kansu, Aslı Aybars ve Goncagül Sunar var. Yıldız Kültür annemi oynuyor. Çok güzel bir enerjisi var, gözlerinden ışık çıkıyor resmen.

Haberin Devamı

ROL ARKADAŞIMAKILIÇ DERSİ VERİYORUM

Dublörlük için gittiğiniz "Ulak" filminde başrolü kaptınız, Çağan Irmak sayesinde "Asi" dizisinde rol aldınız. Şimdi de Irmak’ın "Issız Adam" filminde oynuyorsunuz. Biraz hızlı mı ilerliyor her şey sizin için?

- Çağan "Ulak" filmini bitirdiğinde bir yemek yemiştik ve bana "Issız Adam"dan bahsetmişti. Fikir kafasındaydı, bir sene sonra senaryoyu bana verdiğinde de aynı öğeler vardı. Sanıyorum o noktadan bu noktaya gelene kadar film başka yönlerde de gelişmeye başladı. Sürekli içindeki gerçeği arıyor ve bunu çok güzel görüyor.

/images/100/0x0/55eaabadf018fbb8f88f3ed8
Çağan Irmak size şans getirdi diyebilir miyiz?

Haberin Devamı

- Çağan bir kıvılcımı çaktı ve gönderdi. Bu durum çok şaşırtıyordu beni. Hatay’da diziyi çekerken bile "Ben ne yapıyorum burada" diyordum. Çağan Irmak ve Tomris Giritlioğlu’na çok şey borçluyum. "Asi"gibi büyük bir prodüksiyonda bana fırsat vermeleri çok güzel.

Daha önce oyuncu çalıştırıyordunuz değil mi?

- Oyunculara kılıç, mızrak, ok ve yay gibi aletlerin nasıl kullanılacağını gösteriyordum. Benim meraklı olduğum, uğraştığım bir konu bu. Los Angeles’ta oyunculuk üzerine eğitim alırken, Uzakdoğu sporları ile uğraştım. Eski sanatları çalışmak bence her zaman güzel bir egzersiz, en azından benim için.

"Asi"de sizden eğitim almak isteyen oyuncular var mı?

- Dizide Ali’yi oynayan Görkem Aslan’la kılıç egzersizleri yapıyoruz. Gayet de keyifli oluyor. Son Samuray edasında!

Haberin Devamı

Kardeşiniz Kerem Hünal ile birlikte "Stunbull" adında bir animasyon şirketiniz vardı. Çalışmalara devam ediyor mu hálá bu şirket?

- Evet, "Kayıp Armağan" isimli bir animasyon projesi üstünde çalışıyoruz. Topkapı Sarayı’nda, silahlar arasında bulunan bir kılıç üzerine yazılmış bir hikáyesi var. Hikáyeyi Kerem’le beraber uzun süre önce oluşturmuştuk, senaryosunu ben yazdım. "Kayıp Armağan", animatörlerin oluşturduğu bir web sitesinde ilk çıktığı gün 25 bin tık aldı. İnanamadılar böyle bir işin tek kişinin elinden çıktığına. Bakanlıktan destek istedik, birkaç güne kadar sonuçlar belli olacak. Olursa, 40 dakikalık bir film haline getireceğiz.

İçimdeki kıvılcımı Çağan Irmak çaktı
Her sabah ahır temizliyorum

Haberin Devamı

"Asi" ilk diziniz değil mi?

- Evet, "Asi" ile başladım oyunculuğa. Dizide her şey çok güzel gidiyor. Çok eğlenceli, hızlı çalışan bir ekibimiz var. Yeni sezonun çok daha enteresan olacağını düşünüyorum. Bu sezona iyi bir başlangıç yapacağız.

Yeni sezonda canlandırdığınız Kerim karakterinde değişiklikler olacak mı?

- Sanmıyorum, gelen senaryolarda da öyle bir şey görmedim. Ama olmasını isterdim.

Dizinin çekimleri Hatay’da yapılıyor, uzun süredir bu şehirdesiniz. Buradaki hayata alışabildiniz mi?

- Evet, Hatay’ın Gülderen Köyü’nde, dağ yamacında bir ev tuttum. İki rottweiler var, bir de meyve ağaçları... Güneş karşıdaki dağların arkasından, Suriye Çölleri’nden doğuyor. Yolun karşısına bir ahır yaptım, bir atım var. Her sabah ahır temizliyorum. Oradan da sete gidiyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!