Meleklerin efendisi

Güncelleme Tarihi:

Meleklerin efendisi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2017 11:25

Bizi gururlandıracak bir başarı öyküsü: 28 yaşındaki Timur Emek, teknisyenlik eğitimi alırken, fotoğrafçılığa merak sardı, kaderi değişti. Şimdi o, başta Victoria’s Secret melekleri olmak üzere top modellerin en çok tercih ettiği, dünyanın en meşhur sokak modası fotoğrafçısı...

Haberin Devamı

Meleklerin efendisi
Moda dünyasının en sevilen ‘sokak çocuğu’ o. Kendall Jenner’dan Olivia Palermo’ya top modeller ve stil ikonları, sokakta en havalı pozlarını ona veriyor, Victoria’s Secret melekleri, podyumda en güzel hallerini yakalaması için ona güveniyor. Henüz 28’inde. Ama bir dönem fırtına gibi esen ‘The Sartorialist’ Scott Schuman’ın yerini çoktan doldurdu, The New York Times’ın efsanevi moda fotoğrafçısı Bill Cunningham’ın boşalan tahtının en güçlü adayı. Peki Timur Emek, dört sene içerisinde, üstelik Instagram filtreleriyle herkesin fotoğrafçı olduğu dönemde, binlerce rakibini nasıl alt etti?

Meleklerin efendisi

Timur Emek üç yıldır New York’ta yaşıyor.

Haberin Devamı

Teknisyen olacaktı

Bu öyküde, ne moda için yanıp tutuşan bir çocukluk ne de fotoğrafçılık üzerine alınan uzun eğitimler var. Sadece yetenek, şans ve azim.

Hikâyeyi başa saralım: Gurbetçi bir babanın ve Alman annenin dört çocuğundan biri o. Berlin’de ortadirek bir ailenin ortanca oğlu olarak dünyaya geldi: “Annem Gabrielle bankada çalışıyor, babam Remzi ise caz müzisyeni. Trombon çalıyor. Bursalı, 30 sene önce iş için Berlin’e gelmiş. Annemle evlenmiş, kalmış. Bir ağabeyim, bir erkek kardeşim var. Onlar Almanya’da, ablam Sibel ise İzmir’de. O da babam gibi müzisyen.”

Meleklerin efendisi

Bella Hadid, bu yılki VS kulisinde...

Liseden sonra üniversiteye devam etmedi, bir teknisyenin yanında staja başladı. İki yıl yedek parça üretti, ama annesinin bir hediyesi kaderini değiştirdi: “19 yaşımda annemden bana fotoğraf makinesi almasını istedim. O zaman Instagram yok... İnternete çektiğim kareleri koydum; baktım iyi tepkiler alıyorum, stajımı yarım bıraktım, Berlin’de bir haber ajansına yazıldım. Fotomuhabirliğine başladım. Başarılı da oldum, 2012’de Barack Obama’yı bile çektim!”

Haberin Devamı

Meleklerin efendisi

Bianca Balti

Bir ‘tag’ ile hayatı değişti

21 yaşında New York’a giden Emek’in moda endüstrisine rotayı çevirmesi de tesadüfi olmuş. “Bir gün Lincoln Center’ın civarında geziyordum. Moda haftasıymış... Defile çıkışı bir sürü şık insan gördüm. ‘Fotoğraflarını çekmem gerek’ diye düşündüm.” Bu ‘güzel’ insanlardan biri de, dünyanın en ünlü blogger’larından Chiara Ferragni. Fotoğrafçı şöyle anlatıyor: “Kim olduğunu bilmiyordum. İsmini sağdan soldan sordum, resmini tag’ledim. Takipçilerim roket hızıyla artınca, ne kadar ünlü olduğunu anladım.”

Meleklerin efendisi

Haberin Devamı

Bu tag’i görüp, Emek’i takibe alanlardan biri de Ferragni’nin ta kendisi. Chiara’nın fotoğrafçıyla çekimler yapmaya başlaması, Emek’in kariyerinde dönüm noktası oldu. Gerisi çorap söküğü gibi geldi: Uluslararası moda haftalarını turladı, tüm top modellerin sokak tarzlarını çekti. Hedefte sadece güzeller yoktu: David Beckham, Gerard Butler ve Adrian Brody gibi isimleri de kadrajına aldı. Sonra gelsin Grazia’nın kapakları, gitsin Vogue, GQ çekimleri... “Şanslıyım” diyor fotoğrafçı. “Projelerden de, sokak fotoğrafçılığından da iyi kazanmaya başladım. Çoğunun bir karesini yakalamak için parçalandığı isimler fotoğraflarını çekmem için bana üste para veriyor!”

Haberin Devamı

Meleklerin efendisi

Adriana Lima

Alessandra’nın yeri dolmaz

Bu isimlerden biri de Alessandra Ambrosio. 17 yıldır Victoria’s Secret’ın meleği olan Ambrosio, kanatlarını iade etmeden önce podyumda son süzülüşünü ölümsüzleştirmesi için, ondan başkasına güvenmedi ve Emek’i Şanghay’a davet etti.

Meleklerin efendisi

Candice Swanepoel

Kulisteki ambiyansı ondan dinleyelim: “Bu yılki şov, gelmiş geçmiş en büyük organizasyondu. Ama herkeste bir hüzün vardı. Benim tüm meleklerle aram iyi. Özellikle Romee Strijd, Kelly Gale, Jasmine Tooks ile yakınım. Ama Alessandra’nın yeri ayrı. Benim için Victoria’s Secret kulisi hep biraz boş kalacak.”

BAKMADAN GEÇME!