Kahkahalar cebinize gelsin

Güncelleme Tarihi:

Kahkahalar cebinize gelsin
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2019 08:30

Evde, yolda, parkta sürekli telefonuna bakarak gülümseyen hatta kendini tutamayıp kahkaha atan insanlar mı görüyorsunuz? Normaldir. Instagram artık bir komedi merkezi işlevi görüyor. İşte yerli mizah hesaplarının en iyileri...

Haberin Devamı

Karikatürist, komedyen, oyuncu ve mizah yazarlarından oluşan jüri seçti

Cem Dinlenmiş/Karikatürist - Hande Yögen/Oyuncu, komedyen - Lesli Karavil/Stand-up’çı, oyuncu  Serkan Altuniğne/Karikatürist - Deniz Özturhan/Yazar, komedyen - Şirincan Çakıroğlu/Oyuncu, komedyen Mehmet İren/Hürriyet mizah yazarı - İbrahim Selim/Oyuncu - Kaan Sezyum/Mizah yazarı

SERKAN ALTUNİĞNE
59 BİN TAKİPÇİ

Jüri üyelerimiz arasında yer alan ünlü karikatüristimiz, kendi sayfasına oy vermediği halde birinci seçildi. Bunun en önemli nedenlerinden biri köpeği Bobo. Ünlü çizerimizin Instagram’a yeni bir fenomen kazandıran hamlesini Kaan Sezyum şöyle anlatıyor: “Serkan son birkaç ayda köpeği Bobo’nun hikâyelerini paylaşmaya başladı ve olaylar bambaşka yerlere gitti. İnsanlar artık Bobo gibi konuşup Bobo gibi mesajlaşıyor.”

Haberin Devamı

EMRAH ABLAK
159 bin takipçi

‘Uykusuz’ dergisinden tanıdığımız Emrah Ablak, yepyeni bir tarzın kapılarını açtı. #karikafilm etiketiyle sunduğu seride, çizdiği karikatürleri seslendirerek eğlenceli kısa filmlere imza atıyor. Daha fazlası için #karikasoru etiketini de takibe alın.

Kahkahalar cebinize gelsin

BURAK ALTINDAĞ
792 bin takipçi

Gerçek bir ‘durum komedisi’ üstadı, ünlülerin hem sevdalısı hem de belalısı. Özellikle ‘abartma’ serisiyle takipçi kitlesini katladı. Taşı gediğine oturtan bir dil kullanarak hazırladığı unutulmaz caps’lerle bu sayıyı daha da artıracak gibi görünüyor.

Kahkahalar cebinize gelsin

MİRAY AKOVALIGİL
229 bin takipçi

Skeçleriyle dikkat çeken Miray Akovalıgil, mizah yeteneğini sosyal medyanın dışına çıkarıp stand-up gösterileri de yapıyor. ‘Meditatif Nuran’ tiplemesiyle büyük beğeni kazanan komedyenin ayrıca bir YouTube kanalı da bulunuyor. 

Kahkahalar cebinize gelsin

Haberin Devamı

UYKUSUZ DERGİSİ
629 bin takipçi

İlk sayısı 5 Eylül 2007’de yayımlanan Uykusuz, Türkiye’nin giderek azalan mizah dergileri arasında en bilineni. Gündemdeki haberleri karikatürleştiren derginin tiplemelerinin de fanları var. Instagram’da dergiden karikatürler paylaşıyorlar.

Kahkahalar cebinize gelsin

İÇKİLİYDİ BİLMEM NE
1.3 milyon takipçi

Adını, Ozan Güven’in 2011’de magazincilere isyan ederken söylediği cümleye borçlu olan hesap, bir caps ve laf yapıştırma üstadı. Özellikle paylaşılan fotoğrafa gönderme yapan ‘tag your friends’ (arkadaşını etiketle) paylaşımları çok beğeniliyor.

Kahkahalar cebinize gelsin

Haberin Devamı

ASLI İNANDIK
311 bin takipçi

O bir tipleme ustası… Öğrenci işleri memuresi, çağrı merkezi görevlisi, Laraysu’nun annesi gibi canlandırmalarının yanı sıra dublajları da çok seviliyor. ‘Güldür Güldür Show’dan da tanıdığımız oyuncunun ilk filmi ‘Aslı Gibidir’ ise bu ay vizyona girdi.

Kahkahalar cebinize gelsin

ŞOK-O-POP
194 bin takipçi

Yüzde 100 yerli magazin şahikası. Her şey maskeli yaratıcının YouTube’daki Gülben ErgenSeren Serengil analizleriyle başladı. Devamı Seda Sayan’la ve 90’lı yılların magazin figürleriyle geldi. Bakmaya başladığınız an kolay kolay terk edemiyorsunuz.

Kahkahalar cebinize gelsin

Haberin Devamı

YILMAZ SISTERS
189 bin takipçi

Ayşenur ve Nursena Yılmaz iki kız kardeş. Tipleme yaptıkları skeçleri kısa sürede çok beğenildi. Öyle ki Nursena Yılmaz şimdi ‘Jet Sosyete’de oynuyor. İki kardeş “Boş işlerle uğraşmayı çok seviyoruz. Başka bir şeyde daha tutkulu olamıyoruz” diyor.

Kahkahalar cebinize gelsin



EVDE CAT BAŞINA
72 bin takipçi

Rewhat Arslan tarafından çizilen ‘Evde Cat Başına’ karikatürleri ‘Ot’ dergisinde yayımlanıyor. ‘Arife’ adlı minik kedinin başrolünde olduğu karikatürlerin yakın takipçisi olan kediseverler bu maceraları şimdi Instagram’da da izleyebiliyor.

Kahkahalar cebinize gelsin

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!