İzlemeden geçmeyin

Güncelleme Tarihi:

İzlemeden geçmeyin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2017 12:18

Elçin Yahşi öneriyor...

Haberin Devamı

HAFTANIN PROGRAMI

Dostlar Mahallesi (Kanal D, cumartesi, 20.00)

Çağla Şikel ve Alişan başrolde; adı gibi eski mahallelerin sıcaklığını yaşatacak bir dizi olduğunu söylüyorlar.

2

İlginç bir ikili, ikisinin de ayrı ayrı çok sevildiği şüphesiz: Evlerini yenilediği birçok aileyi mutlu eden mimar Selim Yuhay ve en son ‘Kiralık Aşk’ta Neriman rolüyle ışıldayan Nergis Kumbasar... Bakalım birlikte nasıl olacaklar? ‘Ekip Şahane’ programıyla, güzel bir ev hayalini gerçeğe dönüştürmek isteyen izleyicilerin karşısına çıkacaklar. Pazartesiden itibaren hafta içi her gün 12.45’te, Kanal D’de.

HAFTANIN SEÇKİSİ

Gezi: Çok Gezenti, Londra (teve2, pazar, 12.30)
Belgesel: Kim Kimi Taklit Ediyor? - İnsanlar, Maymunlar (Nat Geo Wild, perşembe, 19.00)
Talk Şov: The Tonight Show, Jimmy Fallon (beIN Series Comedy, hafta içi her akşam, 22.00)
Film: Frida - Salma Hayek, Antonio Banderas (BluTV)
Dizi: Wormwood - Peter Sarsgaard (Netflix)

Haberin Devamı

2017 EKRANININ EN ŞIK HAREKETLERİ

İzlemeden geçmeyin
Bu yıl, deney tahtasına dönen izleyicilere büyük hayal kırıklıkları ve şaşkınlıklar yaşattı. Ama ekran başına geçtiğimize pişman etmeyenler de vardı elbet...

◊ Platformların sürprizleri: Taptaze platformların bize neler sunacağını merakla beklerken bitirmiştik geçen yılı. BluTV’den ‘Masum’ geldi önce. Bayıldık. puhutv’nin ‘Fi’si uyarlandığı kitabın çok ötesine geçmişti, şaşırdık. Sürükleyici, sıradışı hikâyeleriyle ‘YediYüz’ de BluTV’den geldi, sevdik. Netflix sinema dünyasına da resmen adım attı bu yıl, festivallerden hemen sonra merak ettiğimiz filmleri izlemeye başladık, çok sevindik. Fakat bu alanda en şık hareket yine BluTV’den geldi: Yılın en iyi dizilerinden ‘The Handmaid’s Tale’i hiç geciktirmeden yayımladı, ne diyeceğimizi bilemedik.

◊ National Geographic’in dizi yapmaya başlaması: National Geographic kanalı Einstein’ın belgeselini yapacağına, dizisini yapmaya karar verdi. Dizinin yapımcısı ve ilk bölümünün yönetmeni Oscar’lı Ron Howard. 10 bölümlük ‘Genius.’ yani ‘Deha.’da Geoffrey Rush, Emily Watson ve Johnny Flynn gibi oyuncular rol alıyor.

Haberin Devamı

◊ ‘Game of Thrones’un ABD ile aynı anda yayımlanması: Öyle önemli bir şey ki bu, “Bir gün sonra izlesen ölür müsün” demeyin hemen. ‘Game of Thrones’ izleyicisi anlar bunu bir tek. Yedinci sezon finalini resmi rakamlara göre 16.5 milyon kişi izlemiş. Digiturk’ün bu büyük coşkuya katılmamızı sağlaması gerçekten şık bir hareketti.

◊ ‘İçerde’nin spor salonundaki finali: ‘İçerde’ farklı bir finale imza atmaya karar verdi ve izleyicilerini bilet satın alarak finali birlikte seyretmeye davet etti. İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Spor Merkezi’nin 2000 kişilik Anadolu Salonu’nu hıncahınç dolduran izleyiciler, bu daveti memnuniyetle kabul edenlerdi.

◊ Tadına doyulmayan bazı oyunculuklar: Çok uzun bir aradan sonra ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ ile ekrana dönen Olgun Şimşek bu yılın en güzel sürprizlerinden birini yaptı. Vücut dili, konuşma tarzı, giysileri ‘masa’ üyelerinden çok farklı ama hiçbirinden aşağı kalır yanı yok ‘Kimsesiz Yaşar’ın. Aslıhan Gürbüz’ü ise birbirine tamamen zıt iki karakteri canlandırırken izledik bu yıl: ‘Bodrum Masalı’nın mağrur, mesafeli, zarif, hakkaniyetli ‘Maya’sı ile ‘Ufak Tefek Cinayetler’in fokurdak, bakımlı, cıvıl cıvıl ve kötü Merve’si, neredeyse çağımızın Sophia Loren’i. 2018’de de gözümüz üzerlerinde olacak.

 

Haberin Devamı

 

Sinemalarda bu hafta hangi filmler var? | Sinefil

 

BAKMADAN GEÇME!