Hafta sonu için üç öneri

Güncelleme Tarihi:

Hafta sonu için üç öneri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2016 13:23

Kolay değil bu şehrin hızına/yeniliğine, trendine/modasına yetişmek. Geri kalmamak, bir şey atlamamak için sürekli koşturup helak olmanız lazım. Buyurun size her meşrebe uygun, üç ayrı öneri. Hepsi gıcır, hepsi yeni. Bunları bitirin, haftaya devamı var!

Haberin Devamı

BİR BAR: HAUTE-COUTURE KOKTEYLLER

Hafta sonu için üç öneri

Köşe yazarı-DJ Oben Budak ve modacı Alex Kokoskeria Asmalımescit’te Five adında bir kokteyl barı açtı. Moda dünyasının bohemlerine, bohem âleminin şıklarına gelsin...

Kim gider? Alex’in çalıştığı, Türkiye’de yaşayan yabancı modeller / Oben’in çaldığı Topless, Kafepi, Sebastian gibi yerlerden hayranları... Geceye akmadan önce ısınmak-sosyalleşmek isteyen clubber’lar / Evle iş arasına mesafe koymak isteyen beyaz yakalılar... Moda dünyasının bohemleri / bohem âleminin lambırseksüelleri...
Neden görmeli? 112 çeşit bitki var. Bunlardan 40’ı yenilebiliyor, 8’i baharat. Kokteyllerde kullanılan bütün bitkileri saksılardan taze koparıp yapıyorlar. 30 çeşit imza kokteylin yanında klasikler var ama çeşit sonsuz çünkü nasıl bir şey istediğinizi söylüyorsunuz, ödüllü barmen ona göre bir kokteyl yapabiliyor size.
Nesi güzel? Erken eğlence diye bir tripleri var: “Eğlenmek için niçin gece yarısını bekleyelim ki” diyorlar; “Saat 17.00’den itibaren keyfimize bakıyoruz...”
Başka ne var? Pipetlerden kürdanlara, shaker’lardan yemişliklere her şey altınrengi.
Ne çalıyor? Swing hop, jazzy house...

Tam olarak nerede?
Müeyyet Sokak No:5 Asmalımescit, Beyoğlu. Sofyalı’nın yanı. Haftanın her günü 17.00-02.00 açık. (0212) 555 889 69 55

 

Haberin Devamı

BİR RESTORAN: SONSUZA DEK REZERVE MASA

Hafta sonu için üç öneri

Biliyorum şu sıra kimsede ‘Rus’un ‘r’sini duymaya tahammül yok ama bu Rus lokantası onlardan çok bizim tarihimize, bizim kültürümüze ait bir yer: Atatürk’ün gittiği Rejans yeniden açıldı.

Kim gider? Beyoğlu kültürünü yaşamak isteyen nostaljikler / Dünya mutfaklarına düşkün müşkülpesentler... İstanbul’daki Rus komünitesi / Rusya’da yaşamış piroşki hasretlileri... Rejans’ın eski müşterileri / 1924 Eski Rejans’ın yeni müdavimleri... Farklılaşmak isteyen beyaz yakalılar / Onlara öykünen yeni zenginler...
Neden görmeli? Atatürk, Agatha Christie, Mata Hari, İspanya Kraliçesi’nin oturduğu masalarda yiyorsunuz. Atatürk’ün masası kimseye verilmiyor, masanın yanında “Sonsuza kadar rezerve” yazıyor.
Nesi güzel? Belaruslu şef Natali’nin elinden çıkma borç çorbası, bifstrogonof, piroşki, portakallı ördek... Meze yok ama küçük küçük tadımlık serpmeler yapıyorlar. Bu serpmeye Rusçada ‘zakuski’ deniyor.
Başka ne var? Limonlu votka geleneği devam ettiriliyor ama pahalı bir muhafazakârlık bu: Şişesi 300 lira! Neyse ki 20 liraya bir shot tadabiliyorsunuz.
Ne çalıyor? Arp, piyano ve akordeonla Rus ve Doğu Avrupa müzikleri. 

Haberin Devamı

Tam olarak nerede? İstiklal Caddesi, Olivya Geçidi No:4, Beyoğlu. Haftanın her günü 12.00-02.00 açık. Ana yemekler 35-60 lira. (0212) 243 83 60

 

BİR MEYHANE: ŞAMDAN’IN ALATURKA HALİ

Hafta sonu için üç öneri

Park Şamdan 30’uncu yılını bir meyhaneyle kutluyor. Şamdan dokunuşlu mezelere, Şamdan titizliğinde servis eşlik ediyor ama bu kez yer Maçka değil, Beyoğlu.

Kim gider? “Nişantaşı’ndan çıkmam, Şamdan’dan başka tanımam” diyen tutucular / “İstiklal’den uzaklaştıkça mezenin tadı kaçar” düsturlu batıl inançlılar... Rixos Pera’nın yabancı misafirleri / Elinden rehber düşürmeyen gusto turistleri...
Neden görmeli? Üç cepheli teras meyhanesinin her tarafından muhteşem Haliç ve İstanbul manzarası var. Bir balkon bir uçtan başlayıp diğer uca kadar mekânın etrafını dolaşıyor.
Nesi güzel? Mönüye fangos, kaskarikas, topik, tekmilli fava, vişneli yaprak sarma gibi klasik mezelerin yanı sıra denizbörülceli kuru cacık, asma yaprağında enginar dolması, narenciye soslu ahtapot koymuşlar.
Başka ne var? Bana kalırsa asıl numara ara sıcaklarda: Pırasa köftesi, çöp şişte çıtır mantı, tereyağında yaprak ciğer, deniz ürünlü pazı sarma... Hele de o dil söğüş ızgara. Ana yemeklere yer bırakmıyor.
Ne çalıyor? Yerli ve yabancı eski pop şarkılar.

Haberin Devamı

Tam olarak nerede? Beyoğlu, Rixos Pera’nın terasında. Haftanın her günü gece 01.00’e kadar açık. Arasıcaklar 5-20 lira. (0530) 952 85 52. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!