Çerkestavuğu out Çerkesördeği IN

Güncelleme Tarihi:

Çerkestavuğu out Çerkesördeği IN
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2017 12:19

Yıkılan Ali Sami Yen Stadyumu’nun santra yuvarlağında bugün Fairmont Hotel yükseliyor. Otelin altındaysa baharat dolu raflardan gizli geçitle geçilen meyhane/ocakbaşı/restoran/bar Aila var.

Haberin Devamı

Tıpkı Emirgan’daki Gizli Kalsın gibi. Nasıl orada, “Şu buzdolabının içinden gizli kulübe gireyim de sabaha kadar eğleneyim” demek aklınızın ucundan geçmezseee... Burada da mümkünü yok, “Şu baharat dolu kütüphaneye dokunayım da önümde susam gibi 150 kişilik bir restoran açılsın” demenizin.

Ama açılıyor.

Hatta gizli restoranın içindeki VIP bölüme de yine kendi etrafında dönen, dönünce kapıya dönüşen bir başka raftan giriyorsunuz.

Burası ünlü otel zinciri Fairmont’un kapılarını geçen ay açan İstanbul şubesinin üzerine titrediği restoran Aila. Aslında tam olarak ne restoran, ne meyhane, ne ocakbaşı ne de kulüp. Hepsinden biraz, az az hepsinden...

Çerkestavuğu out Çerkesördeği IN

Haberin Devamı

Kemerli/işlemeli Doğulu bir dekor... Ama en sadesinden. Aslına sadık kalarak yapılan adana, urfa, ciğer şiş... Ama en yenilikçi garnitürlerle. Ezme, borani, fava... Ama en yenilikçi denemelerle.

Mesela ızgara enginar: Enginar krema ve kırmızı pancar glaseyle... Girit kabağı mı dediniz? Sağlıklı keçi yoğurdu ile...

Çerkestavuğu out Çerkesördeği IN

Zaten çerkestavuğunu ördekten yapmak kolay kolay başka kimsenin aklına gelmezdi. Le Cordon Bleu’de Fransız mutfağı okuyup sonradan mezeci olmaya karar veren şef Umut Karakaş hariç!

Sıkı durun. Çünkü bu restoranın, bu şefin ve bu mezenin adını yakında çok sık duyacaksınız. 

Bana afrodizyak suşinin resmini yapabilir misin Giovanni?

Naomi Sushi’nin Perulu şefi Giovanni Martinez anlatıyor, resim yavaş yavaş ortaya çıkıyor...

Çerkestavuğu out Çerkesördeği IN

İçerisinde tempura karides var. Tempura karidesin hemen yanına avokado koyuyorum. Karides Japon pirinciyle kaplı... Sonra yosunla sar! Haşlanmış ıspanakla kaplanacak. Üzerine içgüdüleri gıdıklayan deniztarağı. En üstünde sake ile hazırlanmış Peru füzyon sos... Finalde de suşiyi pürmüzle yakıyoruz.

Haberin Devamı

Naomi Sushi, Nişantaşı Mim Kemal Öke Caddesi’nde. Martinez’in kendi ismini taşıyan imza roll’u ‘Giovanni’nin porsiyonu 38 lira. (0212) 234 34 44

CUMARTESİ GECESİ ATEŞİ

66 TL Bugün Maslak Arena’da 10 bin elektronik müzikseverin katılması beklenen Burn Electropol Festival’e bilet fiyatı.  

DERSAADET'TE YAŞIYORSUN PEKİ BUNLARI BİLİYOR MUSUN?

◊ Yarın Esma Sultan Yalısı’nda 1001 Lezzet Festivali olduğunu...
39 restoran ve kafenin katılacağı festivalin after party ile biteceğini...

◊ Önümüzdeki cuma Maslak Uniq Center’da gece pikniği düzenleneceğini...
125 liraya, gece 01.00’e kadar hiç yemek götürmeden yiyip içebileceğinizi...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!