Bu hafta sahnede bizi bekleyenler

Güncelleme Tarihi:

Bu hafta sahnede bizi bekleyenler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2018 13:52

Ödüllüler, adaylar, çok konuşulanlar, Almanya-Türkiye arasında doğan işler...

Haberin Devamı

Güvenlik mi özgürlük mü?

TERÖR

Bakırköy Belediye Tiyatroları

Prömiyer tarihinden beri izleyenler arasında dilden dile dolaşan oyunlardan, BBT’nin son prodüksiyonlarından ‘Terör’. Bu seneki Afife Tiyatro Ödülleri’nde ‘En İyi Oyun’ adayları arasında yer alan çalışma, Ferdinand von Schirach’ın kaleminden, günümüz insanı için gayet canlı ve güncel bir soru atıyor ortaya: Terör çağında hangisi daha önemli; güvenlik mi özgürlük mü? Oyunun rejisi, geçen sene BBT’de sahneye koyduğu ‘Gülünç Karanlık’ ile adından hayli söz ettiren Nurkan Erpulat’a teslim.

Bu hafta sahnede bizi bekleyenler

16 Nisan Pazartesi 20.30’da, Oyun Atölyesi’nde, 18 Nisan Çarşamba 20.30’da Yunus Emre Kültür Merkezi’nde izlenebilir.

Haberin Devamı

Bildiğiniz Hamlet’lere benzemiyor!

BİR BABA HAMLET

Baba Sahne

Kadıköy’de açtıkları mekânlarında bir seneyi deviren Baba Sahne’nin Sebastian Siedel imzalı oyunu da hem ödüllerle hem de fısıltı gazetesiyle arası iyi olan işlerden. Tiyatro Eleştirmenleri Birliği’nce bu sezon ‘en iyi oyun’ seçilen ‘Bir Baba Hamlet’, Afife’de de aynı kategoride adaydı. Murat Akkoyunlu ve Şevket Çoruh’un, bir hevesle Shakespeare’in ‘Hamlet’ini yorumlamaya çalışan iki oyuncuyu canlandırdığı oyunu Emrah Eren yönetiyor. İki cüretkâr ‘oyuncu’nun macerası ‘kepazelikle’ sonlanacaktır...

Bu hafta sahnede bizi bekleyenler
‘Bir Baba Hamlet’ 17 Nisan Salı 20.30’da Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde, 20 Nisan Cuma 20.30’da Baba Sahne’de izlenebilir.

Göç üzerine kişisel bir performans

TÜRKLAND

Entropi Sahne

‘Göç ve entegrasyon tartışmaları’nı kendi hayatında deneyimleyen Dilşad Budak-Sarıoğlu’ndan ‘kimlik arayışı’ üzerine bir okuma performansı. Entropi Sahne ve Alman-Türk kültür sanat dergisi MAVİBLAU işbirliğiyle sahnelenecek ‘Türkland’da Budak-Sarıoğlu, Almanya-Türkiye arasındaki hayatını Ilgıt Uçum’la birlikte sahneliyor. ‘Almancı’ bir kadınla Türkiyeli bir adamın aşk hikâyesi ve bu hikâyeden doğan kültürlerarası kaos, iletişim sorunları, kültür şokları mizahi dille ele alınıyor.

Bu hafta sahnede bizi bekleyenler
İki dilde ve Türkçe-Almanca üst yazı ile sahnelenecek okuma yarın akşam 20.30’da Entropi Sahne’de.

Haberin Devamı

FOTOĞRAF ÇEKMEYİ SEVENLER BURAYA! AKILLI TELEFONLARDAKİ KAMERA ÖZELLİKLERİ NASIL OLMALI?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!