Bayram tatili için serpme öneriler

Güncelleme Tarihi:

Bayram tatili için serpme öneriler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2018 18:17

Platformlarla birlikte artık o kadar çok seçeneğimiz var ki ne izleyeceğimizi şaşırıyoruz. Uzun tatili fırsat bilip, anaakımda çok sözü edilmeyen ama gözden kaçmasına razı olunamayacak dizileri de içeren, ortaya serpme bir liste hazırladık...

Haberin Devamı

Adı gibi nefes nefese
‘Nefes Nefese’nin dördüncü bölümü 29 Ağustos’ta ekrana gelecek. Bizde bu yaz yayına girenler arasında izleyicinin zekâsına saygı gösteren tek dizi bence. İlk üç bölüm gerçekten de adı gibi geçti; emniyet teşkilatı, Antakyalı bir aile, Suriye’den ve Almanya’dan kaçakçılar gencecik bir kızın peşinde koşturup durdular. (puhu tv, Star)

Aşırı soğukkanlı bir polisiye
Fransa’da, yemyeşil ağaçların arasına gömülü bir dağ köyüne tatlı bir tatil için giden genç çiftlerin başına gelen korkunç işler var ‘Le Chalet’de. 20 yıl önce köye yerleşen bir ailenin hikâyesi günümüzde yaşananlara paralel olarak anlatılıyor, her bölümde köyün sırrı biraz daha ortaya çıkıyor, birer saatlik altı bölümden oluşan dizi sonuna ulaştığında ise insan denen varlığın kötülüğü bir kez daha kanıtlanıyor. (Netflix)

Haberin Devamı

Avustralya’dan çağdaş bir ‘Thelma ve Louise’
Genç ve pimpirikli bir işkadını ile hayatının hiç de kolay olmadığını hemen öğrendiğimiz market kasiyeri durakta otobüs beklerken önlerinde duran araba bu sıradan ve sıkıcı akşamda iki kadının da hayatında yepyeni bir eşik açıyor. Arabada çok ama çok para ve başka şeyler var. İyi polisler, kötü polisler, uyuşturucu tüccarları, kiralık katiller, haber bültenleri... Herkes kadınların peşinde, onlar da firarda. Gayet eğenceli bir aksiyon dizisi. (Netflix)

Kemalettin Tuğcu’nun hatırasına

Bayram tatili için serpme öneriler


‘Elimi Bırakma’ ailenin, dayanışmanın, sevginin, şefkatin altını çizen, aile dostu bir dizi olarak tasarlanmış. Yayımlanan dört bölüm çocukluk kabuslarımızın tasarımcısı Kemalettin Tuğcu’ya rahmet okutacak derecede bu kavramların eksikliğini vurguladı sadece; fakat izlediğimiz onca kötülüğe ve bütün mantık hatalarına rağmen öyle iyi bir oyuncu kadrosu var ki, mesela Dolunay Soysert’in oynadığı kötü üvey anne bile ikna ediyor insanı. Bir de her bölüm aşırı heyecanlı bir anda son buluyor, mecburen öbürüne de bakıyorsunuz. (puhu tv, Star)

Haberin Devamı

ABD’yi birbirine kattı
‘Insatiable’ daha tanıtım fragmanıyla kıyameti koparmıştı. Kostümle kilolu gösterilen ve zayıflayıp güzelleşen ana karakterinin ayrımcılığın ta kendisi olduğu öne sürülmüş, dizinin yayına girmemesi için imzalar toplanmıştı. Yapımcı da sadece fragmanla karar verilmemesi gerektiğini, dizi yayına girince herkesin rahatlayacağını öne sürmüştü. Dizi geçen hafta yayına girdi ve ABD’de kıyamet kopuyor; belli başlı bütün yayın organları hakarete varan eleştirilerle dolup taşıyor. Peki sonuç? Anında Netflix’in en çok izlenenlerinden biri olan dizinin ikinci sezon onayını alacağı söyleniyor. Politik doğruculuğun yanından geçmeyen, hatta sanki bu kavramla alay etmek için yapılmış gibi duran dizi bir ‘kiç’ şaheseri ve öyle bir edepsizliği var ki, insan başından kalkamıyor. ‘Suçlu zevk’ eksiği olan varsa kaçırmasın, 12 bölüm. (Netflix)

Haberin Devamı

Kuzey dizisi gibi izle panpa
The Forrest’ / ‘La Foret’, Fransa’da, şahane bir ormanın yanındaki küçük bir köyde geçiyor. 16 yaşında bir kızın ortadan kayboluşuyla başlayan dizi, konunun ele alınışıyla, görüntüleriyle, karakterlerin yavaş yavaş ortaya çıkan hikâyeleriyle, ‘Killing’in hayatımıza soktuğu Kuzey dizilerini aratmıyor. Altı bölüm. (Netflix)

Bayram tatili için serpme öneriler

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!