AÅŸk acısı, yeme arzusu ve sigara… Bir saatte bunlardan kurtulmak mümkün mü?

Güncelleme Tarihi:

Aşk acısı, yeme arzusu ve sigara… Bir saatte bunlardan kurtulmak mümkün mü
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 30, 2018 17:19

Terapist Paul Emery, kendi geliştirdiği ‘Kuantum Duygusal ve Fiziksel Terapi’ tekniğiyle stres, korkular, depresyon, aşk acısı ve duygusal yeme problemini yüzde 85 başarıyla ortadan kaldırdığını iddia ediyor. Emery, danışanları arasında Kate Moss ve Monako Prensi Ernst’ün de bulunduğu söylüyor. Türkiye’ye gelen terapiste geliştirdiği tekniğin ayrıntılarını sorduk.

Haberin Devamı

Kuantum Duygusal ve Fiziksel Terapisinin (QEPR) kurucususunuz. Bize geliştirdiğiniz bu yöntemden biraz bahseder misiniz?

- QEPR, ‘psiko-duyumsal’, meridyen enerjisine dayalı bir ruh-beden tedavisidir. Basit bir ifadeyle, bu özel dokunuş beynin duygu/acı merkezi olan ‘amigdala’dan ‘alıcıların’ çıkarılmasını hedefleyen ve bunu kolaylaştıran belli bir enzim salgılayarak beyinde kuvvetli bir delta dalgası oluşturmaktadır. Bu alıcılar istenmeyen duyguların etkinleştirilmesinden sorumludur. Bu alıcılar hedef alındığında ve bertaraf edildiğinde istenmeyen duygu da tamamen gitmiş olacaktır!

Bu tekniğin diğer tekniklerden farkı nedir?

- Başlıca farkı genellikle çok hızlı işe yaraması ve çok etkili olması. Her zaman ve her yerde kişilerin kendileri tarafından uygulanabilir olması da diğer farkı. Danışanlarıma en etkili temel teknikleri ve bunları evde kendilerine, isterlerse sevdiklerine veya arkadaşlarına uygulamayı öğretiyorum!

Haberin Devamı

Tek bir oturumda yüzde 85 başarı vaat ediyorsunuz. Bu nasıl mümkün oluyor?

- Bu mümkün çünkü QEPR en son bilimsel keÅŸiflere, psikolojiye ve nöroloji bilimine dayalı negatif duyguların beyinde nasıl oluÅŸturulduÄŸuna, saklandığına ve sonra da nasıl açığa çıktığına dayalı. Ve tabii ki dünyanın her yerinden binlerce kiÅŸinin paylaÅŸtığı sonuçlara ve referanslara dayalı.Â

Ne tür sorunları çözüyorsunuz?

- Stres, endişe, kaygı, öfke, üzüntü, yas, suçluluk, korkular, fobiler, hayalkırıklığı, depresyon, aşk acısı, yeme arzusu ve diğer arzular, duygusal yeme, kilo kaybı, sigarayı bırakma, boyun, omuz, sırt ağrıları, adet öncesi sendromu, baş ağrıları ve daha niceleri… Bu tekniği her soruna uygulamayı deniyorum çünkü kaybedecek bir şey yok.

Bu tek seanslık bir terapi mi yoksa, insanlar bir süre terapiye devam etmeli mi?

- Tabii herkes farklı ve devam edip etmemek danışana ve üzerinde çalıştığımız soruna bağlı. Çoğu zaman belli bir sorun için tek seanslık terapi yapıyoruz ama bazen de birkaç seans gerekiyor, özellikle sigara gibi bağımlılıklar için.

İnsanlara duygusal sorunlarıyla baş edebilmeleri için başka neler yapmalarını önerirsiniz?

Haberin Devamı

- Öncelikle, tabii ki doktorlarına danışmalı ve doktorun ne önerdiğine bakmalılar. Özellikle de intihar eğilimleri varsa veya teşhis edilmemiş ve ilaç tedavisi gerektiren ciddi bir ruh sağlığı sorunları varsa… Bir tür profesyonel terapi yardımı almanın dışında, insanlar sekiz saat kadar kesintisiz uyumalı, mümkün olduğu kadar sağlıklı beslenmeli -özellikle şekerli yiyecekleri azaltmalı- çok fazla alkol tüketmemeli, sigara ve uyuşturucu kullanmamalı, mümkün olduğu kadar çok egzersiz yapmalı -en azından yürüyüşe çıkmalı, bilgisayar başında çalışırken ara vermeli, doğada vakit geçirmeli- temiz hava almalı ve her gün en az 15 dakika güneşlenmeliler. Çoğunuzun bunları daha önce de duyduğunuzu biliyorum ama bunların hepsi stresle daha iyi baş etmeye gerçekten yardımcı olabilir. Önemli olan bunların hepsini uygulamaya koymak. Belli yavaş nefes alma egzersizleri de insanları sakinleştirmek için çok etkilidir.

Haberin Devamı

Türkiye’de karşılaştığınız başlıca sorunlar nelerdi? Türk insanları size daha çok ne tür sorunlar için geliyorlar? 

- Türk insanlarının sorunları da dünyanın diğer yerlerindeki danışanlarımın sorunlarıyla aynı; stres, kaygı, aşk acısı, endişe, öfke. Onlar da herkes gibi daha mutlu, daha huzurlu ve tatmin edici hayatlar yaşamak istiyorlar.

Aşk acısı, yeme arzusu ve sigara… Bir saatte bunlardan kurtulmak mümkün mü

 

Paul Emery kimdir?

İngiltere’de doğan Paul Emery, University of Wales’te psikoloji okudu ve bu dönemde Fritz Perls ve Dr. Carl Rogers’ın tekniklerini öğrendi. Daha sonra NLP (Neuro-Linguistics Programming) tekniği üzerine yoğunlaşan Emery, uzmanlık seviyesine yükseldi. EFT (Emotional Freedom Techniques) tekniğini bulan ve ilerleten Gary Craig ile çalışan Paul Emery’nin üzerinde çalıştığı bir başka alan TFT (Thought Field Therapy) oldu ve burada yine tekniğin kurucuları Dr. Roger Callahan ile çalışma fırsatı buldu. Bu teknik, temel olarak vücuttaki anatomik hatlarda oluşan blokajları, duygusal hassasiyeti ve toksinleri tespit ederek bunları etkisiz hale getirmek üzerine kuruluydu. Paul Emery, yıllar süren araştırma ve deneyimin ardından kendi enerji iyileştirme modeli olan QEPR (Quantum Emotional and Physical Therapy) tekniğini geliştirdi.

Haberin Devamı

Aşk acısı, yeme arzusu ve sigara… Bir saatte bunlardan kurtulmak mümkün mü

Ünlü terapist 7 Nisan’a kadar Richmond Nua Wellness Spa’da takipçileriyle bir araya geliyor.

BAKMADAN GEÇME!