Hülya'yı programıma konuk almam

Güncelleme Tarihi:

Hülyayı programıma konuk almam
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2013 09:10

Feraye Çilingiroğlu, Kaya Çilingiroğlu’yla evliliğinden olan oğlu Kaya 6,5 yaşına gelince televizyona dönmeye karar verdi. Ancak bu kez kamera arkasında değil, ilk kez kamera önünde... “İlk Nefes” adlı, annelerin doğum sürecini ve ilk annelik heyecanlarını anlatan bir programla... Doğum fotoğrafçısı Şengül Pallı’yla birlikte annelerin doğum sürecini takip ediyorlar. Ben de nasıl çalıştıklarını merak edip yanlarına gittim. Kendimi doğumhane kapısında ve yeni doğmuş bir bebeğin yanında buldum.

Haberin Devamı

* “İlk Nefes” adlı yeni bir programa başladın, hayırlı olsun. Kaya büyüdü işe geri döneyim mi dedin?        
 
- Biraz öyle oldu. İlkokula başladığında işe başlamayı düşünüyordum. Öncesinde yapamazdım zaten.   

* Ne zaman yayınlanıyor program?  
 
- Pazar günleri 12.45’te Show TV’de...
  
* “İlk Nefes”in içeriği nasıl?

- Ekranlarda ilk defa doğum anını göstereceğiz. Ama görsel açıdan izleyiciyi rahatsız etmeyecek. Daha duygusal olacak. Babalar bile ağlıyor seyrederken. Bir anne adayının doğuma girmeden önce evinde yaşadıkları, doğum anı ve ardından tekrar eve geldiğinde bebeğe alışma sürecini çekiyoruz.

* Doğumhanedeki çekimlere sen mi gireceksin?
 
- Hayır, Şengül Pallı yapacak o çekimleri. Kendisi zaten tanınmış bir doğum fotoğrafçısı.

* Sen programın stüdyo bölümünde misin?

- Evet, ben de stüdyoda ünlü bir anneyi konuk alıyorum ve doğumu konuşuyoruz.

* Programın formatı kime ait?

- Bana ve Şengül’e...

* İlk bölümde konuğun kimdi?

- İlk hafta Şengül’ü tanıtmak için konuğum o oldu. Bu hafta M. Ali Erbil’in eski eşi Tuğba Coşkun var, haftaya da Burak Kut’un eşi Dr. Cansen Yeni konuğumuz olacak.

* Bütün bu süreçleri çekmek için bir hafta yetiyor mu?

- Yetmiyor. Aktüel çekimler 15 gün sürüyor. Erken çekmeye başladığımız için bir sorun yaşamıyoruz.

* Doğum bir kadın için hayatın en önemli anıdır herhalde değil mi?

- Kesinlikle... En önemli, en müthiş anı...

* 6,5 yıl sonra da çok net hatırlıyor musun Kaya’nın doğumunu?

- Şu an sahne sahne anlatabilirim sana...

* Kaya girdi mi doğuma?

- Girdi, doğum boyunca kayınvalidemle birlikte yanımdaydı. Hatta kayınvalidem sağ elimi tuttu narkozdan önce. Onlar benden daha önce gördüler oğlanı.

* Kaya ağladı mı çocuğu görünce?

- Ağlamadı ama çok heyecanlıydı.

* Ben ağlamıştım...

- İlk kez baba olduğun içindir. Kaya tecrübeli tabii... İkincisinde daha bir deneyimli oluyorsun. Mesela ilk kez çocuğun ateşi çıktığında çok panikledim. Ama Kaya delirtici bir şekilde serinkanlıydı. “Ben alışkınım, merak etme geçecek” dedi. Şimdi ben de alıştım ve ne yapmam gerektiğini biliyorum. Tam teşekküllü bir anne oldum artık.

* Senin doğum anı duyguların neler?

- Normal doğum gibi gittim hastaneye. Sancım gelsin, öyle doğurmak istedim. 21 Ağustos’ta sancım geldi ve hastaneye gittik. Bir gece orada yattık ve ben sancı çekmeye devam ettim. Kuyruk sokumumda bir kemikte kırık olduğu için sezaryen oldum, yoksa benim tercihim değildi. Normal doğum en güzeli. Neyse, 1 saat sonra “bebek geliyor” dediler ve doğumhaneye girdik. Gözümü kısmen açtığımda Kaya’yı kucağıma verdiler. Nasıl bir his, anlatmak mümkün değil. Gözyaşlarım akmaya başladı o an. Her anne mutlaka ağlar zaten. Odaya çıktığımızda tamamen uyanınca yanımda bir beşikte yatıyordu. Güneş ışığı da üzerine vurmuştu, bembeyaz, pembe yanaklı, sarışın bir şey. Saçları da vardı. “Bu benim mi?” dedim. Aşık oldum o anda ve hâlâ da en büyük aşkım o.

* Eşin Kaya’dan da mı büyük?

- İkisi karşı karşıya gelecek şeyler değil...

* Küçük Kaya’nın aşkı daha büyük diyebilirsin, herhalde Büyük Kaya alınmaz...

- Çocuk aşkı ile sevgili aşkı çok farklı. Aynı kulvara sokmak mümkün değil. Çocuk aşkı karşılıksız çok farklı bir sevgi türü.

KAYA İLE SETTE İYİ ANLAŞIRDIK

Haberin Devamı

* Daha önce hiç sunuculuk yapmış mıydın?

- Yapmamıştım. Sinema-TV okudum. Ardından 12 yıl prodüktörlük yaptım. İlk önce Show TV’de başladım. O zamanlar Show TV Fransa’dan yayın yapıyordu. “Canan Barlas’la Baş Başa”nın ve Haldun Dormen’in “Kamera Arkası” programının yapımcılığını yaptım. Sonra Med Yapım’dan teklif aldım, oraya geçtim. Ardından ATV’den Aliş Sağıroğlu’ndan teklif geldi. 10 kazanıyorsam, o teklif 100’dü. Gittim ve orada üç program yaptım. Ama Med Yapım’dan geri dönmem için çok ısrar edilince döndüm.

* Med Yapım’da “Film Gibi”yi yaparken de Kaya ile tanıştınız...

- Evet. “Film Gibi”yi önce Sinan Çetin’le yapıyorduk, ardından Kaya geldi.

* Sinan Çetin’le mi yoksa Kaya ile mi çalışmak daha kolaydı?

- Sinan yönetmen olduğu için ekran önünde rahattı ve olayı hikayeleştiriyordu. Kaya ilk iki bölüm sıkıntı yaşadı, sonra açıldı. Kaya ile Sinan’ın reyting konusunda farkı yoktu. İkisi de başarılıydı.

* Kaya ile çalışırken seni delirttiği hiç olmadı mı?

- Olmadı. Uyumlu ve saygılıdır. “14.30’da sette olmanız gerek” dediğimizde 13.30’da gelirdi. Setteki herkesin ismini bilirdi. Çok insancıldır.

* Daha önce niye ekrana çıkmadın?

- Çocuğumuz olmadan önce zaten full time çalışıyordum. Bir de eğitimini aldığım şey üzerine çalışmak, 50 kişilik bir ekibi yönetmek daha keyifli geliyor. Ama sabaha kadar full time çalışmak, evlilikle birlikte sürdürebileceğim bir şey değildi.

* Yeniden prodüktörlük yapar mısın?

- Beni heyecanlandıracak bir proje olması lazım. O kadar çok çalıştım ve o kadar çok parlak işlere imza attık ki... Televizyonun altın çağını yaşadık. Bu kadar tatmin olduktan sonra aynı işleri yapmak istemem.

* Kaya sunuculuk yapmana ne dedi?

- Kaya, ben “Film Gibi”yi yaparken “Neden sunuculuk yapmıyorsun?” diyordu. Bunu bana Hande Ataizi de dahil birçok kişi söylemiştir. Benden böyle bir şey bekleniyor gibiydi. Ama öyle bir isteğim yoktu. Bu projeyi kendi formatımız olduğu için sunmak istedim. Üstelik ben doğal bir kadınım ve bu da çok doğal bir program. Bu iyi bir uyum oldu diye düşünüyorum. Kaya gayet iyi karşıladı ve destekledi

KIZ ÇOCUK İSTİYORUM

Haberin Devamı

* Oğlun Kaya kaç yaşına bastı?

- 6,5 yaşında... İlkokula başladı.

* Annelik nasıl gidiyor? Daha mı kolaylaşıyor yoksa zorlaşıyor mu?

- Daha kolaylaşıyor. Ama her yaşın ayrı sıkıntısı var. Çocuğun her yaşında yeni şeyler öğreniyorsun. Senin de çocuğun vardı değil mi?

* Evet, 1,5 yaşında bir kızım var. Ama çok zor değilmiş çocuk sahibi olmak. Gözümüzü boşuna korkutmuşlar...

- Baba için zor değil...

* Peki ikinci çocuğu düşünmüyor musunuz?

- Şu an düşünmüyoruz ama olursa olur. Bir tane kızım olursa fena olmaz.

TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDECEĞİM

* Golf oynamaya devam ediyor musun?

- Tabii ki... 4 Mart’ta Güney Afrika’ya gideceğim. BMW’nin düzenlediği bir turnuvanın Türkiye elemelerini kazandım ve kadınlarda ben seçildim. Güney Afrika’da Türkiye’yi temsil edeceğim.

* Kaç gün gidiyorsun? Oğlundan daha önce ayrı kaldın mı?

- Altı günlüğüne gidiyorum. Kaldım. İki ay önce bir iş için Hırvatistan’a gitmiştim.

* Nasıl bir iş?

- Bir mobilya firmasının Türkiye temsilcisi olmak için gitmiştik.

HÜLYA'YI KONUK ALMAM ÇÜNKÜ...

Haberin Devamı

* Programına Hülya Avşar’ı konuk alır mısın?

- Daha genç anneleri tercih ediyoruz. Zehra genç kız oldu artık. O yüzden almam...

* Peki Hülya yeniden anne olsa?

- Bak o zaman alırız.

* Hülya Avşar’ın jüri üyesi olduğu “Yetenek Sizsiniz” ve “O Ses Türkiye”yi nasıl buluyorsun?

- Acun eski arkadaşımdır. Programlarını başarılı buluyorum. Acun doğal olduğu için başarılı. Jüri üyeleri de iyi iş çıkarıyor.
  
* Dizileri takip ediyor musun?

- “20 Dakika”yı çok beğendim. Hikayesi enteresan ve Tuba Büyüküstün çok iyi oynuyor. Beren Saat de “İntikam”da çok başarılı. Beren, müthiş oynuyor.

* Kaya ile birlikte diğer spor programlarını izliyor musunuz?

- Beyaz TV’ye bakıyoruz bazen. Kaya yayın günleri 02.00 gibi geliyor. O sırada bir tek o kanalda futbol programı oluyor.

ZEHRA İLE ARAMIZ ÇOK İYİ

Haberin Devamı

* Zehra ile aran çok iyi... Size gelip kalır mı?

- Zehra’yı çok severim. Tabii ki kalır. Daha bu hafta içinde bir gün bizimleydi. Bizde odası da vardır. O benim arkadaşım gibi. Çok düzgün bir kız maşallah.

* Zehra ile hep birlikte tatile de gidiyorsunuz...

- Evet, gidiyoruz. Sadece geçtiğimiz yaz gidemedik. O annesiyle tekne tatilindeydi. Bu yaz Bozcaada’ya gittik, çok sevdik orayı.

* Yemek yapar mısın?

- Evde yemekleri ben yapıyorum. Son bir-iki aydır çok tatlı bir yardımcımız var. Benden yemek yapmayı öğrenmek istiyordu, öğrendi ve şimdi o yapıyor öğrendiklerini pekiştirmek için. Ama normalde ben yaparım.

* En iyi hangi yemeği yaparsın?

- Hepsini yaparım. Ama biz daha çok sebze ağırlıklı yiyoruz. Kendi uydurduğum bir tavuk yemeği var, Zehra onu çok sever. Onu yaparım. Ama en iyi yaptığım yemek pilavdır.
                       

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!