Hollandalı turistten dokuz bin karelik Türkiye tanıtımı

Güncelleme Tarihi:

Hollandalı turistten dokuz bin karelik Türkiye tanıtımı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2006 00:00

Dick Osseman, 13 yıldır Türkiye’yi ziyaret eden Hollandalı bir turist. Türkiye ziyaretlerinde ülkenin güzelliklerinden çok etkilenen Osseman, gezileri sırasında çektiği dokuz binden fazla resmi www.pbase.com/dosseman adresli internet sitesinde yayınlıyor. Türkiye’yle ilgili 1000’e yakın fotoğrafı, sadece yakılarına göstermenin dışında herkesle paylaşmayı düşünerek işe başlayan Osseman, gelen yoğun ilgiyle daha fazla fotoğraf çekmiş ve bunları da siteye eklemiş.

Artık profesyonel ekipmanla çalıştığını, sitedeki arşivin daha da genişleyeceğini söylüyor. Senede birkaç kez Türkiye’ye gelip yeni fotoğraflar çekiyor. Sitenin özelliği sadece kendi çektiği fotoğraflardan oluşması, sitede yaptığı duyuruda da "Kullanmam için bana farklı resimler önermenize gerek yok. Herhangi bir yeri gözden kaçırdığımı düşünürseniz bana o yerin fotoğraflarının bulunduğu bir sitenin linkini mail atabilirsiniz. Böylece oraya gidip gitmeyeceğime karar verebilirim" diyor.

NERELERİN FOTOĞRAFI VAR

Abana, Adana, Afyon, Ahlat , Akdamar, Aksaray, Alacahöyük, Alanya ve Side, Amasra, Amasya, Anamur, Ani, Ankara, Anıt Kabir, Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Antakya, Antakya Müzesi, Antalya, Termessos , Perge, Assos, Ayvalik, Ballıca Mağarası, Balıkesir, Bergama, Birecik, Bitlis, Bodrum, Boğazkale, Boyabat, Bursa, Çanakkale, Kapadokya içinde özel galeriler, kiliseler ve şehirler, Çorum, Dalyan, Didyma, Divriği, Diyarbakır, Doğu Beyazıt, Edirne, Efes, Eğirdir, Erzurum, Eskişehir, Fethiye, Gaziantep, Göreme, Harran, Hasankeyf, Ihlara, İnebolu, Isparta, İstanbul, Yedinci Tepe, Pera, Üsküdar, Boğaz, Ayasofya, Kariye Müzesi, Topkapı Sarayı, Arkeoloji Müzesi, Çinili Köşk Müzesi, Deniz Müzesi, Dolmabahçe Sarayı, Türk ve İslam Eserleri Müzesi, İzmir, İzmit, İznik, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Ani, Hopa, Kaş, Patara, Kastamonu, Kayseri, Knidos, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Midyat, Mersin, Milas, Priene, Muğla, Muş, Niğde, Niksar, Ordu, Ortahisar, Pamukkale, Hierapolis, Afrodisias, Samsun, Şanlıurfa, Selçuk, Siirt, Silifke, Sinop, Sivas, Tarsus, Taşköprü, Kale Kapı, Tekkiraz, Akkuş, Tire, Tokat, Trabzon, Uçhisar, Ünye, Urfa, Ürgüp, Üsküdar, Van, Yazılıkaya, Zile, Turhal.

TÜRKLER’DEN TEŞEKKÜR

Siteye girdiğinizde Türkiye’deki farklı bölgelerin ve tarihi eserlerin fotoğraflarıyla karşılaşıyorsunuz. Fotoğrafların altlarında bu yerlerin tarihçeleri veya genel özellikleri belirtiliyor. Sitede İngilizce dışında Türkçe bilgi veren bölüm de bulunuyor. Forum bölümünde Türkiye’den ve yurtdışından gelen birçok yorum bulunuyor. Yorumların çoğunda sitenin Türk ziyaretçilerinden Hollandalı turiste teşekkürler var. Dick Osseman’ın Türkiye fotoğrafları dünya çapında da ilgi görüyor. İsviçre gazetesinde Osseman’ın fotoğraflarına yer verildi. Gazetede Akdeniz’den dini yerler ve Ayasofya’dan örnekler yayınlandı. Birçok sitede de Türkiye’nin resimlerinin yayınlandığı bu sitenin linki veriliyor. Osseman "Bir yayıncı fotoğraflarımı edit edip yayınlamak isterse reddetmem" diyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!