Hiper: Saat sabahın beşi sahnede VJ Bülent

Güncelleme Tarihi:

Hiper: Saat sabahın beşi sahnede VJ Bülent
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2005 00:33

Benim 4 kişilik özel bir ekibim var, bunlarla asla normal yerleri dolaşmayız. Bilinen yerlerin dışında, ilginç mekanlar bulup çıkarmaya çalışır, böyle önemli keşifler yaptığımızda mutlaka birbirimizi götürürüz. Kim daha çarpıcısını, daha tuhafını bulursa o kadar prestijli.

Bu sayede İstanbul’un gezmediğimiz kitsch mekanı, girmediğimiz batakhanesi, görmediğimiz pavyonu kalmadı desem yeridir.

Bu ekipten bir arkadaşım ne zamandır beni bir yere götürmek istiyordu. Ballandırıyor, ama detay vermiyor: ‘Oğlum böylesini görmemişsindir’.

Uzun bir gecenin ardından geçenlerde denk geldi, nihayet gidiyoruz: Saat neredeyse sabahın beşi, istikamet Harbiye!

SEMRA ÖZAL, GÜLLÜ YILDIZ TİLBE MÜDAVİM

Gittiğimiz yerin adı Paella. Harbiye’de bir binanın altıncı ya da yedinci katı. Müzik sesi daha asansörde gelmeye başlıyor. İçeri giriyoruz: Genişçe bir mekan, masa düzeni var. Kadınlı erkekli gruplar eğleniyor, birkaç kişi ortada, gerisi masalarında dans ediyor.

Bir masa gösterdiler oturduk. Dışarıda hava neredeyse aydınlanmaya başlamış. Artık yarı kapanmış gözlerim sahneye gelen şarkıcıya takılıyor. O da ne! O ses, o gözler... Ben bu adamı bir yerden tanıyorum. Evet evet, Kral TV’deki VJ Bülent değil mi bu?

Arkadaşım kasıla kasıla ‘evet’ manasında başını sallıyor. VJ Bülent televizyondaki programından çıkıp gece ikibuçukta burada sahne alıyormuş.

Televizyonda anons ettiği şarkıları burada kendisi söylüyor, dans ediyor. Konuşmalar, şakalar yapıyor; müdavimlerine laf atıyor. Müdavimleri arasında Semra Özal, Hande Yener, Yıdız Tilbe, Güllü gibi isimler var. Bir de nereden buluyorlarsa Yunanlı turistler geliyormuş. Çünkü Bülent, Türkçe repertuvarının arasına Magapay gibi Yunanca şarkılar da serpiştirmiş. Şaka gibi değil mi?

Derken masaya mantı ve yoğurtlu pazı dolma geliyor. Yok, rüya müya değil: Saat 6’ya geliyor, hava aydınlanmış, dışarıda insanlar işlerine gitmeye başlamış, bir binanın bilmem kaçıncı katındayım, karşımda VJ Bülent, önümde pazı dolma! İstanbul sen nelere kadirsin!

HER YER KAPANIR PAELLA AÇILIR

Meğer Paella 25 yıllık bir mekanmış. Vaktiyle Nükhet Duru, Semiha Yankı, Akrep Nalan burada sahneye çıkmış. Sloganları da bir alem: ‘Her yer kapanır, Paella açılır’.

Arkadaşım bu keşfinden tam puan aldı. Kırk yılda bir yer keşfetti ya, artık iki sene satar bize cakasını. Bana da yazmak düştü... Uykusuz kaldığınız bir gece, canınız sabahın beşinde pazı dolma çekerse mutlaka gidin.

Paella: 20.00-05.30. İçki, meyve, çerez, pazı dolma, mantı, tatar böreği ve süzme mercimekten oluşan mönü adam başı 40 yeni lira. (212) 247 12 00

MODEL UÇAKLAR YARIŞACAK

Bu hafta sonu Sabancı Üniversitesi’nde model uçak yarışması var. Üniversitenin havacılık kulübü ile PEMUK’un (Pendik Sportif Havacılık) ortaklaşa gerçekleştirdiği yarışma pazar günü saat 12.00’de üniversite göletindeki model sürat tekne gösterisiyle başlayacak, uçak yarışması ile devam edecek. Eğer bir model uçağınız varsa yarışmaya kayıt yaptırmak için yarın son gün. Yarışma, model uçakların havada yapabildiklerinden heyecan duyan herkese ücretsiz. Sabancı Üniversitesi Spor Merkezi, Orhanlı- Tuzla (216) 483 90 00

İKİ İLGİNÇ SERGİ VAR

40 İstasyon New York

Önümüzdeki perşembe başlayacak başka bir sergi ise fotoğraf sanatçısı Muammer Yanmaz ile Selen Akçalı’nın New York’ta yaşayan 40 Türk’ü fotoğrafladıkları ‘40 İstasyon New York’ sergisi. Proje çerçevesinde New York’taki 40 Türk kendi seçtikleri birer metro istasyonunda fotoğraflandı ve hikayeleri hazırlandı. Neşe Karaböcek, Salih Memecan, Ömer Faruk Tekbilek, Doğan Uluç, İlhan Erşahin gibi isimlerin yer aldığı sergi Mavi Jeans Beyoğlu mağazasında yer alacak ve 5 Mayıs’ta New York’a taşınacak.

Dünya Dili Futbol

Almanya’da yapılacak olan FIFA 2006 Dünya Şampiyonası dolayısıyla Goethe Enstitüsü ile Magnum Photos ajansı ortaklaşa bir sergiye imza atıyor: Dünya Dili Futbol. Futbolun evrensel bir dil olduğu temasını işleyen sergi Henri Cartier-Bresson, Abbas, Martin Parr gibi fotoğrafçıların futbolla bağlantılı konularda çektikleri fotoğraflarlardan oluşuyor. 11 Mart - 1 Nisan, Galeri Dürer. Sergi haftaiçi 11.00-20.00 arasında gezilebilir. Galip Dede Caddesi, No: 85 Tünel- Beyoğlu.

Manga mısınız, Bling Bling mi?

Senem Çapa, Shu Bar’da ilginç bir parti serisine başladı. Bu partilerin alameti farikası dünyadaki yeni giyim trendlerine göre ayarlanmış olmaları: Chav, Manga, Bling Bling ve Posh. Bazılarını ben de ilk kez duydum. Gerçi siz bu satırları okurken ilki (CHAV) yapılmış olacak. Ama diğerlerine gitmek isteyenler için nedir bu chav, kim manga, bling bling misiniz yoksa posh mu; bildiğimi, anladığımı size de anlatmaya çalışayım. Kalan üç partiyi nisanda planlıyorlar, zamanı gelince burada hatırlatırız:

CHAV: Chav İngiltere kökenli bir sokak modası. Salaş giyinmenin yeni adı. Ünlü tabloid gazete The Sun bu modayı takip edenlere Chavistokrasi adını taktı. Nicole Kidman, C. Zeta Jones, Uma Thurman ve Madonna bu akımın öncüleri sayılıyor. Belli bir kalıbı yok, uyum da önemli değil, kişi istediği tarzları kendisi kombine ediyor. Bunu sadece kıyafetine değil, yediği yemekten içkisine kadar yansıtıyor.

MANGA: Japonların geleneksel Manga Savaşçıları’ndan esinleniyor. Manga kadınları güçlü kişilikleri ile öne çıkıyor. Vücuda oturan dar üstler, bikiniler, korsajlar ile farklı formlarda etekler giyiyorlar. Gucci’nin kış koleksiyonlarında bu kıyafetler kılıçlar ve dizüstü çizmelerle tamamlanmıştı. Gwen Steffany ve Pink gibi dünya starlarının yanında Türkiye’den Özlem Tekin ve Pamela bu çizginin temsilcilerinden.

BLING BLING: Bu terim artık Oxford İngilizce sözlüğüne bile girdi. Argo anlamıyla ‘gösteriş ve pırıltı’ demek. Bu kültür, lükse düşkün, paralı erkekler arasında yaygın. Ultra pahalı mücevherler, şatafatlı objeler, kürk ceket, Rolex saat ve lameler tam bu akımın kalemi. 50 Cent gibi siyah hip hop şarkıcılarıyla yayıldı, çoğunlukla erkekler arasında ve ABD’de yaygın. David Beckham’ın taktığı mücevherler buna örnek gösterilebilir.

POSH: Bu kelimenin kökeni 1800’lü yıllarda İngiltere-Hindistan arasında çalışan buharlı gemilerdeki özel kamaraları anlatan ‘Port Out, Starboard Home’ kelimelerinin başharflerinden oluşuyor. Bunlar gemilerin en konforlu yerleriydi ve biletlere POSH damgası vurulurdu. Günümüzde ise Posh zarif, özenilen, takdir edilen, eğitimli, güzel ve hırslı kadınlar için kullanılıyor. Victoria Beckham, Paris Hilton ve Sarah Jessica Parker en iyi posh kadını örnekleri.

KARDEŞİNİ SEÇ

Eski bir gazeteci abimiz Cengiz Tünay müthiş bir işe imza attı, kurduğu internet sitesi üzerinden ihtiyacı olan öğrencilere yardım sağlıyor. Bu sitenin özelliği para yollanmaması. Onun yerine www.kardesinisec.com adresinden siteye giriyorsunuz. Listeden istediğiniz bir ili seçiyorsunuz, karşınıza öğrenci isimleri geliyor. Adları, soyadları, okulları, adresleri hatta resimleri bile var. Birini kendinize kardeş seçiyor, yardım yollayabiliyorsunuz. Mesela Diyarbakır’da bugüne kadar 3 bin 377 öğrenciye kardeş bulunmuş. Hálá bekleyen 336 çocuk var. Cengiz Tünay’ın bir de ricası var: Mektup yazmayı unutma, yardımla birlikte sevgini de yolla.

LATİN SEVENLERE

Carlos Campos Portaxe’te

Fransız DJ Carlos Campos, Paris Lounge (Paris Geceleri) kapsamında 12 Mart Cumartesi (yarın) Portaxe’te. Paris’in Bastille Meydanı’ndaki ünlü gece kulübü Barrio Latino’nun DJ’i olan Campos’un albüm satışları toplam bir milyonu aşmış durumda. Açılış 22.00, giriş 30 YTL. (212) 277 01 94

ROCK SEVENLERE

Bulutsuzluk Özlemi Kemancı’da

Rock’n Dark Festivali 16 hafta boyunca Kemancı Bar’da devam edecek. Cumaları yapılan rock konserlerinin bu haftaki konuğu Bulutsuzluk Özlemi. Grup bu akşam (11 Mart Cuma) sevenleriyle buluşacak. Bu konsere gidenler alt grup olarak Normal’i de dinleme olanağı bulacak. Saat: 22.00, giriş 15 YTL. (+Biletix) (212) 251 27 23

KLASİK SEVENLERE

Adrian Brendel, Sabancı Üniversitesi’nde

Cem Mansur yönetimindeki Akbank Oda Orkestrası ‘Macaristan Saraylarından’ konulu konserlerinin sonuncusunu bu pazar (13 Mart) Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi’nde sunacak. Macaristan’ın uzak ve yakın geçmişine uzanan konserin solisti genç viyolonsel yıldızı Adrian Brendel. Saat 19.30’da sohbet var, konser saat 20.00’de. Giriş ücretsiz. (216) 483 90 95

ELEKTRONİK SEVENLERE

Michael Mayer & Superpitcher İndigo’da

İndigo ayda bir düzenlenen Sweet Sense kapsamında yarın (12 Mart Cumartesi), Köln elektronik müzik piyasasının iki önemli ismini ağırlıyor: Kompakt Records’un sahibi Michael Mayer ile yıldızlarından Superpitcher. Her ikisi de piyano kökenli olan müzisyenler techno’ya duygusallık katmalarıyla biliniyor. Saat: 23.00, biletler 15-25 YTL. (+Biletix) (212) 292 11 19
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!