Hilesi bol makyaj sanatı

Güncelleme Tarihi:

Hilesi bol makyaj sanatı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 1999 00:00

Haberin Devamı

Gözlerde rimel, dudaklarda ruj, yanaklarda allık var.

Makyaj dünyanın en eski trendlerinden biri... Her zaman da moda olarak kalmaya devam edecek. Her ne kadar zaman zaman bu akımda değişiklikler olduysa da, kadınlar asla makyajsız yapamıyorlar. Kimi yüzüne, bulduğu her çeşit ve renkten malzemeyi sürerken, kimisi de titiz bir araştırma sonucu cildine uygun olan makyajı bulup uyguluyor. Tabii ki ikinci kısım kadınlar her zaman ve her yerde kazanıyor! İşte incelikleri ve küçük hileleriyle makyaj sanatı...

Kadınların makyaj merakı belki de en çok eski Mısır zamanında ortaya çıkmıştı. Nefertiti ve Kleopatra gibi tarihe geçen Mısır kraliçelerinin tüm tasvirlerinde aşırı boyalı gözler ve dudaklar akla gelir. Zaman ilerledikçe bu durum daha farklı boyutlarda kendini gösterdi. Ortaçağ'da yaşayan kadınlar hep hafif makyajlı halleriyle resmedilirken, yaşadığımız yüzyılın başındakiler de ‘‘boya küpüne düşmüş gibi’’ deyiminin yaratıcısı oldular. Yani, kadınlar makyaj yapmaktan hiç vazgeçmediler. Günümüzde hala makyaj en çok uğraş isteyen ve en ince kuralları olan işlerden bir tanesi. Artık dövmelerle yapılan kalıcı makyaj da var ama yine de pek çok kadın sabah sürüp akşam sildiği bildik boyalardan vazgeçemiyor. Hatta pek çok kadın sadece daha güzel gözükmek için özel makyaj kurslarına bile gidiyor. Aslında bu iş o kadar da zor değil... Sadece bir kaç püf noktayı bilir ve kendi cildinizi ve yüz hatlarınızı tanırsanız, birkaç dakikanızı vererek mükemmel bir görünüme sahip olabilirsiniz.

Kimin nesi uygundur?

Christian Dior'un soluk renkli göz farları klasiktir.

Yves Saint Laurent'in rimelleri, dolgunluk kazandırır.

Lancome'un göz altı kapatıcısı yorgunluk belirtilerini yok ediyor.

Hiç makyaj yapmasanız bile Guerlain’in rujunu sürmeniz yeter.

Şu sıralar mürdüm eriği renginde Chanel farlar çok moda.

Çılgın rujlar, Pupa'dan alınır.

Sebastian'ın pudralarıyla ister ister kendi renginizi koruyun

Biotherm'in yüz temizleme jeli her cilde uygun olma özelliğinde.

Lancome'un temizleme yağı, cilde canlılık kazandırıyor

Clinique'in meşhur sabunu pek çok kadına faydalı oldu...

İşin uzmanından püf noktalar

Nişantaşı'ndaki Leyla İnanır Güzellik Merkezi'nin sahibi Leyla İnanır, cildi ve kusurlarını tanımanın makyajın bir numaralı özelliği olduğunu belirtiyor. İşte bugüne kadar sanat ve iş dünyasından bir çok ünlü kadının makyajını yapmış olan İnanır'dan size özel bazı ipuçları...

Kapatılmak istenen bölgeleri koyu renkle geriye çekmek ve öne çıkarmak istenen bölgeleri de açık renkle vurgulamak gerekir.

İnce ve şeffaf bir görüntü için yumuşak malzemeler kullanılmalı. Kalın malzemeler ciltte terleme yapar ve dolayısıyla da makyaj akar ve renk dalgalanmaları olur.

Gündüz makyajında çok fazla renk kullanılmamalı çünkü zaten güneş ışığı renkleri olduğu gibi yansıtır. Gece makyajında ise daha fazla renk kullanılabilir çünkü zaten yapay ışıklar renkleri olduğundan daha az gösterir.

Eğer kirpikler çok açık renkse önceden kalıcı olarak boyatılabilirler ama her durumda renksiz rimel kullanmak daha iyidir.

Kaşlar çok inceyse boya yerine kalıcı makyaj yapılmalıdır. Kaş boyunu dengelemek için ise en basit yol, şeffaf bir cetvel alıp dudak kelebeği, burun köşesi ve gözün bitiş noktasına koymaktır. Bu şekilde, yüz için en doğru kaş boyu ortaya çıkacaktır.

İnce dudakları kalınlaştırmak için dıştan kalın bir kontür çizip içe doğru yaymak gerekir. Sonra da açık renkli ve parlak bir rujla kontür de dahil olmak üzere bütün dudak boyanmalı.

Kalın dudakları biraz inceltmek için önce göz altına sürülen kapatıcılarla bütün dudak bölgesi kapatılmalı ve sonra içten bir kontür çizilmeli. Kontürü de kapatacak şekilde koyu ve mat renkli bir ruj sürülürse kalın dudaklar daha ince gözükür.

Elmacık kemiklerinin ön plana çıkarılması için parlak ve pullu pudralar kullanılabilir.

Eğer burun büyükse, etrafını açık renk fondötenle kapatmak, burnun küçük görünmesini sağlar. Tabii burnun üstüne de daha koyu bir renk sürülmesi gerekir.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!