HGS kaçak geçiş sorgulama nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

HGS kaçak geçiş sorgulama nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2016 16:04

HGS cezası, kaçak geçiş sonucunda verilmektedir. Online olarak HGS ceza sorgulama işlemleri yapılabilir. HGS geçiş ihlali yani kaçak geçişleri sorgulama ve HGS bakiye sorgulayıp öğrenmek için PTT kurumlarından yapabilirsiniz ve arycıa PTT online işlemlerden de HGS kaçak geçiş şüpheniz varsa sorgulayabilirsiniz. HGS kaçak geçiş sorgulama ve HGS bakiye sorgulamak için ilgili kurumun müşteri hizmetleride size bu konuda yardımcı olabilir. Peki HGS kaçak geçiş sorgulama işlemi nasıl yapılıyor?

Haberin Devamı

HGS kaçak geçiş sorgulama araç sahipleri tarafından en çok sorgulanan işlemlerden biri. Hızlı Geçiş Sistemi için ayrılan şeritleri kullanan kişiler bu konuda HGS ceza sorgulama yaparak durumunu kontrol etmelidir. Abone olmayan kişilerin gişeleri kullanması halinde cezai yaptırımlara maruz kalması kesinken, bu konuda durum kontrolünün sağlanabilmesi de kişilerin bilgi almasını kolaylaştırmaktadır. Online olarak sunulan hizmetler sayesinde HGS sorgulamalarınızı rahatça yapabilirsiniz. Peki HGS kaçak geçiş sorgulama işlemi nasıl yapılır detayları nelerdir?

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) sürücülerin ücretli yollarda kullanması zorunlu olan bir sistemdir. Hızlı Geçiş sistemi sayesinde sürücüler kolay bir şekilde köprülerden ve ya otoyoldan geçiş sırasında sıra beklemeden geçme imkanı sağlanmaktadır. Bu sistem sayesinde otoyollarda ve ya köprülerde trafiğin en yoğun olduğu saat dilimin de gişe de bekleme sorununu ortadan kaldırır ve sürücülerin daha kolay ve hızlı ulaşımını sağlamaktadır. Araçlara yerleştirilen elektronik kartlar ve bu kartları okuyabilen gişeler sayesinde araç geçiş işlemleri hızlı bir şekilde sağlanabiliyor. HGS ödemeleri ise araca yerleştirilen kartın bakiyesinden düşmüş oluyor. HGS kartını alabilmek için anlaşmalı bankalar ve ya size en yakın PTT Şubelerinden kolay bir şekilde alabilmeniz mümkün olacaktır. Paralı yollardan ve ya köprülerden kartında yetersiz bakiye var ise böylece geçiş ihlali yapılmış olur. Eğer HGS geçiş ihlali yapmış iseniz HGS müşteri hizmetlerinin internet adresinden HGS geçiş ihlali sorgulama işleminizi yapabilmek mümkün olacaktır. 

Haberin Devamı


HGS ÜRÜNÜM VAR GEÇİŞLERİMDE KAÇAK UYARISI ALIYORUM NEDEN?

Aracınız metalik cama sahip olabilir ;
Aracınızın kullanım kılavuzundan kullandığınız modelin metalik ön cama sahip olup olmadığını kontrol ediniz. Metalik cama sahip ise yeni bir HGS ürünü alarak HGS Etiketinizi aynanın arkasındaki ve çerçevesindeki siyah noktalı alana konumlandırınız
Aracınız metalik cama sahip değilse ;
Etiketinizin deforme olup olmadığını, etiketinizin kullanım klavuzunda belirtildiği şekilde aracınıza yapıştırıldığını kontrol ediniz ve aracınızın ön camında film olmamasına dikkat ediniz. Yukarıda belirtilen sorunlara sahip değilseniz ve etiketinizin çalışmadığını düşünüyorsanız otoyol üzerindeki PTT işyerlerinden etiketinizi kontrol ettirebilirsiniz. HGS ile ilgili ayrıntılı bilgiye ve HGS geçiş ihlal cezalarına, http://hgsmusteri.ptt.gov.tr adresli internet sayfasından ulaşılabilmektedir.

Haberin Devamı

HGS ÜRÜN BAKİYEMİ VE GEÇİŞLERİMİ NASIL ÖĞRENEBİLİRİM?

444 17 88 numaralı müşteri hizmetleri numarasını arayabilirsiniz ya da, HGS hesabınızla ilgili bakiye ve geçiş bilgilerine ve HGS geçiş ihlal cezalarına,http://hgsmusteri.ptt.gov.tr adresli internet sayfasından ulaşabilirsiniz. Belirtilen internet adresine üye olarak kullanıcı hesabınızla ilgili bilgilerinize ulaşabilirsiniz, Giriş istasyonunuzun yanlış belirlendiğini veya belirlenemediğini düşünüyorsanız PTT Merkezlerinden veya http://hgsmusteri.ptt.gov.tr adresinden temin edeceğiniz. Düzeltme Talep Formunu doldururak en yakın PTT merkezine teslim edebilirsiniz. Düzeltme Talep Formunu hgs@kgm.gov.tr e-posta adresi üzerinden de gönderebilirsiniz.

Haberin Devamı

MÜŞTERİ HİZMETLERİ SAYFASINA NASIL KAYIT OLABİLİRİM?

Müşteri hizmetleri sayfasına üye olabilmek için HGS ürününü aldığınız TC kimlik numarası üzerinden ya da vergi numarası üzerinden satışı gerçekleştirilen HGS ürün numarası ile kayıt olabilirsiniz. HGS ürün sahibi değilseniz sisteme kayıt gerçekleştirilememektedir.

ARABAMI SATTIM HGS ÜRÜNÜMÜ NE YAPMALIYIM?

Ürününüzü PTT merkez ve işyerlerinden iptal ettirerek yeni ürün alabilirsiniz, eski ürün içindeki bakiyeyi gerekli kontroller gerçekleştirildikten 7 (yedi) gün sonra yeni ürününüze aktarılabilmektedir . Yeni ürün almak istemiyorsanız iptal ettirdiğiniz ürününüz içindeki bakiyeyi 1 ay sonra PTT Merkezlerinden alabilirsiniz. Satılan araç üzerindeki etiket iptal edilerek etiket araç camından çıkarılmalı. İptal işlemi için HGS ürün sahibinin TC Kimlik ile PTT Merkez ve Şubelerine başvurarak iptal işlemini gerçekleştirilmesini talep edebilirsiniz. Verilen bilgiler PTT'den satılan ürünler için geçerlidir, bankadan ürün aldıysanız bankanızla görüşmelisiniz.

Haberin Devamı

HGS ÜRÜNÜME OTOMATİK ÖDEME TALİMATI VEREBİLİR MİYİM?

Posta çeki hesabı üzerinden ya da PTT bonus kart üzerinden otomatik ödeme talimatı verebilirsiniz. Bankadan otomatik ödeme talimatı verebilmek için ürününüzü bankadan almalısınız. Verilen bilgiler PTT'den satılan ürünler için geçerlidir, bankadan ürün aldıysanız bankanızla görüşmelisiniz.

HGS KART VE ETİKETİNİ FARKLI ARAÇLARDA KULLANABİLİR MİYİM?

HGS sistemi plakaya tanımlı tek hesap üzerinden ücretlendirme yapmaktadır etiketin ya da kartın farklı araçlar üzerinde kullanılmasına izin verilmemektedir.

HGS ÜRÜNÜ ALMAK İÇİN İSTENEN EVRAKLAR NELERDİR?

Bireysel başvurularda kimlik, ruhsat veya ruhsat fotokosiyle PTT merkez ve işyerlerine başvuru yapılabilir. Kurum üzerine alınacak ürün veya ürünler için Temsil Belgesi, araç ruhsatları veya ruhsat fotokopileri ile başvuru yapılabilir. Kiralık araçlar için yukardaki belgelere ek olarak sözleşmelerle birlikte PTT merkez ve işyerlerine başvuru yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

HGS ÜRÜNÜMDEN YENİ ALDIĞIM HGS ÜRÜNÜME AKTARIM GERÇEKLEŞTİREBİLİR MİYİM?

PTT'den satılan ürünler için PTT işyerlerine giderek eski ürününüz içindeki bakiyenin yeni ürününüze aktarılmasını isteyebilirsiniz. Bakiyeniz 7 (yedi) gün sonra sistem tarafından hesabınıza eklenmektedir. Bankalardan aldığınız ürünler için bankanızla görüşmelisiniz.

HGS ÜRÜNÜM VAR GEÇİŞLERİMDE KAÇAK UYARISI ALIYORUM NEDEN?

Aracınız metalik cama sahip olabilir ; Aracınızın kullanım kılavuzundan

ÇEKİCİ VE DORSELER AĞIR VASITA HGS
TIR türündeki araçlarda kullanılacak olan HGS cihazının Çekici ve Dorse ile birlikte kullanılabileceğinden; Çekici ve Dorsenin

HGS ETİKETİ MONTAJ KILAVUZU
HGS etiketinizi düzgün bir şekilde aracınızın ön camına yapıştırmak için birkaç dakikanızı ayırmanız yeterlidir. Bu işlemden sonra aracınız

MARKA / MODELİNE GÖRE ARAÇLAR
1. VE 2. SINIF ARAÇ LİSTESİ

1.SINIF ARAÇ LİSTESİ :DİNGİL MESAFESİ 3.20 M. ALTI TÜM BİNEK OTOMOBİL, JEEP (ARAZİ TAŞITI)

ARAÇ SINIFLARI NELERDİR?
Köprü ve otoyollarda araçlar 5 sınıf üzerinden ücretlendirilmektedir. Motosikletler 1. sınıf araç olarak HGS ye abone olabilir.

HGS HESABINDA YETERLİ KREDİ
HGS hesabında geçiş ücretini karşılayacak kredi bulundurulması zorunludur. Bu nedenle HGS hesaplarına Posta Çeki Hesabından

HGS - OGS DEN KAÇAK GEÇİŞ
HGS gişelerinden geçiş ihlali yapılması durumunda; geçiş yapılan plaka üzerine 15 (on beş) gün içinde HGS veya OGS abonesi olunması veya

AĞIR VASITA ARAÇLARDA HGS
Ağır vasıta araçlar, maksimum aks(dingil) sayısına göre tek bir HGS etiketi alacaklardır. Geçiş sırasında dingil kaldırılırsa sistemde ‘’Akıllı Sınıflandırma’’

HGS -OGS ABONE ŞERİTLERİ
14 Mayıs 2012 tarihli resmi gazetede yayımlanan Karayolları Genel Müdürlüğünün sorumluluğu altında bulunan otoyollar

HGS ABONELİĞİNİN AVANTAJLARI
HGS ye üye olan sürücüler Cezalı geçiş kategorisinde olmayan her geçişlerini %20 (yüzde yirmi) indirimli olarak yapacaklardır.

HGS SORUNLARINDA BAŞVURULAR
HGS geçiş ve ihlal bilgilerine ait tüm düzeltme,inceleme ve itiraz işlemleri Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılmakta olup,

HIZLI GEÇİŞ ŞERİTLERİ BULUNAN GİŞELER
Hızlı Geçiş Şeritleri gişe alanlarında gişe üzerinde yer alan bilgi panosunda HGS yazılı ve saçak trafik ışığı yeşil yanan gişelerden geçiş yapılabilmektedir.

Ekonomik ve uzun ömürlü olan, çalışma enerjisini radyo frekans teknolojisinden alan, pilsiz HGS kart ve etiketleri;
kopyalanamaz özelliği ile Türkiye'nin en yaygın ağı olan PTT işyerlerinde ve anlaşmalı Bankalarda.

** İnternet üzerinden PTT müşterileri için yalnızca www.epttavm.com adresinden yükleme yapılmaktadır.Başka bir siteden yükleme yapılmamaktadır.

 

BAKMADAN GEÇME!